Családi programok hétvégére – január 25-26.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legkisebbek mozija: Lengemesék 2 - családi programok hétvégére

Trópusi növények, a színek világa, téli kirándulás, workshopok és a Gyermekvasút nyílt napja is vár rátok január utolsó hétvégéjén. Íme a legjobb családi programok!

JANUÁR 25., szombat

Legkisebbek mozija: Lengemesék 2. – Tél a Nádtengeren – Puskin, szombaton 10:00

A lengék tavaszi és nyári kalandjai után most a Nádtenger életének őszi és téli eseményeit mutatják be a mesék. A Tavasz-nyár filmhez hasonlóan a történet főszereplője most is Füttyös Vilkó, egy vagány, bátor, jó szívű lengefiú, aki alig várja, hogy végre őrző lehessen. Jegyár: 900 Ft.

Trópusi küldetés- kertészkedés gyerekeknek – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15 (regisztrációs)

Tél közepén utazás a trópusokra, a Füvészkert pálmaházába, ahol érdekes növényekkel ismerkedhettek meg a gyerekek. A program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a gyerekek, a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. 3-10 éveseknek ajánlott. Előzetes jelentkezés szükséges! Jegyár: 1800 Ft/gyerek, felnőtteknek füvészkerti belépő. A 10 órás időpont betelt!!!

Bibedombi mesék – Kiállításmegnyitó és kézműves foglalkozás – Virányosi Közösségi Ház, szombaton 10:00-13:00 (ingyenes)

Hanga Réka illusztrációi, amelyeket Adamik Zsolt Bibedombi Szörnyhatározó című könyvéhez készített, ezúttal a Virányosi Közösségi Házban lesznek láthatóak. A kiállítás megnyitóján a szerző, Adamik Zsolt olvas fel a könyvből, Hanga Réka illusztrátorral pedig szörnykészítő műhelyfoglalkozásra várjuk a gyerekeket. A programra a belépés díjtalan.

5 éves a Nyitott Műhely – szombaton 10:00-15:00 (ingyenes, regisztrációs)

5 éve napról napra olyan programokkal töltik meg a Nyitott Műhelyt, amik felüdítik a lelkeket, megdolgoztatják a szellemét és ügyesítik a kezet. Január 25-án ünnepelj velük és próbálj ki különböző mesterségeket a náluk dolgozó mesterek segítségével! A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Készítsd el saját titkos naplód – könyvkötés gyerekeknek a Minurkában, január 25., szombaton 10:30 (regisztrációs)

Titkai mindenkinek vannak, na de titkos naplója?  A Minden, ami papír Kreatív Alkotóműhely jóvoltából ismét könyvkötő workshop lesz gyerekeknek a Minurkában, így most elkészíthetitek velünk az idei év jegyzetfüzeteit.Ezúttal papír borítású könyvecskéket készíthettek 2 féle fűzéstípussal, tetszőleges borítóval. Belépő: 4000 Ft/fő, mely tartalmaz a készülő könyvecskékhez szükséges minden alapanyagot, eszközhasználatot. Regisztráció: minurkainfo@gmail.com.

Családi délelőtt: Készítsünk színskálát! – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30-tól (regisztrációs)

Ismerjük-e a színeket valójában? Hány színnek a nevét tudjuk, hány árnyalatot vagyunk képesek megkülönböztetni? Lehet, hogy pirosnak nevezzük a bordót és a vöröset is? Milyen színei vannak egy vízfesték készletnek és milyen színei vannak a gyári termékeknek? Milyen egy színskála, ha festékből keverjük ki és milyen, ha különböző színű tárgyakból állítjuk össze? Kristóf Gábor Esterházy Art Award kiállításon látható munkáját ismerhetitek meg és ebből inspirálódva körbejárhatjátok a színek világát. A részvételi szándékot kérik, hogy a programot megelőző napon 14.00 óráig jelezzétek a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! Belépő: 600 Ft/fő.

Magyar népi hangszerek – Vonósok – Müpa, szombaton 11:00

Alaposan elhúzzák mindazok nótáját, akik részt vesznek a magyar népi hangszerek közül a vonósok hangszercsoportját középpontba állító programon. A hegedű mellett a brácsa és a tekerő is szerephez jut: a hangszerek gazdái és megszólaltatói a népzene valóságos tudósai. Jegyár: 1000 Ft.

Színműveletek: Az égigérő almafa – Ódry Színpad, 220-as/202-es terem, szombaton 11:00

A foglalkozás során egy mesét játszanak végig a gyerekekkel, aminek alapját az Égigérő almafa című népmese különböző nemzetiségi változatai adták. A kalandok közös megélése és az akadályok leküzdése, a különböző szerepek kipróbálása mind lehetőséget adnak arra, hogy játékos formában tanuljanak együttműködésről, empátiáról, segítségnyújtásról. Dramatikus játszóház 5-8 éves gyerekeknek. Jegyár: 950 Ft, kísérőknek ingyenes!

Kollázs készítés gyerekekkel – Manzart Rajziskola, szombaton 15:00 (regisztrációs) (IV. ker, Árpád út 53.)

A workshopot azoknak a gyerekeknek is ajánlják, akiknek a hétköznapokon nem jut ideje a kreatív alkotásra, hogy át tudják élni az alkotás adta felszabadító flow élményt! Nem kell előzetes rajzi vagy festészeti előképzettség! A program során képzőművész oktató folyamatos jelenléte és segítsége biztosítja a résztvevő gyerekek számára, hogy bátran alkosson, tanuljon, és a lehető legteljesebb saját képpel térhessen haza. Szükséges viszont lelkesedés és nyitottság, az alkotás igazi alapja! Ár: 6000 Ft, jelentkezés, regisztráció: manzart.rajziskola@gmail.com, +36 20/915 25 95. A regisztráció 4.000 Ft előleg befizetésével lehetséges.

JANUÁR 26., vasárnap

Családi élményséta a Hármashatár-hegyen – Erdő Ajándéka Erdei Iskola, vasárnap 9:30-tól (regisztrációs)

Könnyű téli erdei élménysétára hívják a felnőtteket és a gyerekeket január utolsó vasárnapján. Járjátok be Szabó Miklós túravezetővel az új Guckler Károly tanösvényt (mi itt írtunk róla bővebben), élvezzétek a csodás panorámát, ismerjétek meg a Hármashatárhegy élővilágát, a fák gyógyító erejét. A séta az Erdőajándéka Erdei Iskola épületétől indul a Virágos nyereg felé, majd a Guckler Károly tanösvényen vissza az erdei iskolához. A táv kb. 5 km. Részvételi díj: családoknak: 1500 Ft/fő. Egyéni felnőtteknek: 2000 Ft/fő. Előzetes regisztráció emailben Szabó Miklós túravezetőnél: erdoajandeka@gmail.com.

Nyílt nap és járműparádé gyermekeknek – Gyermekvasút, vasárnap 10:00-16:00 (ingyenes, kivéve a vonatozás)

Január 26-án, vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyihegyi végállomáson. 10 és 16 óra között színes programokkal várják a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket, akik kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit. A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várják az érdeklődőket. Ezen a hétvégén a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között. A programok ingyenesek, a kisvasutazás díjköteles.

Gryllus Vilmos: Maszkabál – Puskin, vasárnap 10:00 és 12:00

Itt a farsang, a báli szezon, a Kuckóban pedig Gryllus Vilmost látják vendégül, aki az alkalomhoz illően Maszkabál című albumával lép fel. 3 éven felülieknek ajánlott. Jegyár: 2300 Ft.

Családi programok időpont szerint a Napibontóban!

Nézzétek meg legújabb farsangi válogatásunkat is!

Era kedvencei: Színskála készítés a Ludwigban, a Gyermekvasút nyílt napja
Rozi kedvencei: Az égigérő almafa az Ódry Színpadon, Kollázs készítés gyerekekkel a Manzart Rajziskolában