Családi programok hétvégére – január 18-19.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vaskakas Bábszínház: Manógyár

A borongós, ködös hét után igazán megérdemlünk néhány remek programot! Íme a legjobb családi programok hétvégére a téli erdővel, Varró Dani felolvasással, diafilmekkel, vidám koncertekkel, múzeumi barangolással és sok-sok mesével!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Tovább tart nyitva a Miniversum!

A nagy érdeklődésre való tekintettel egészen március 31-éig tart nyitva a Miniversum! Itt írtunk róla bővebben!

Doolittle – premieres film

Robert Downey Jr. a főszereplője az egyik legkedveltebb irodalmi karakter, az állatokkal beszélni tudó doktor történetének legújabb filmváltozatában. Január 16-ától a mozikban!

JANUÁR 18., szombaton

Tollasok testközelből – Madárgyűrűzés a Jági-tónál, Pilisszentiván, Sportpálya, szombaton 9:00 (regisztrációs)

Tollasok testközelből – Madárgyűrűzés a Jági-tónál

Télen a Jági-tónál, a kihelyezett madáretetőnél hatalmas a sürgés-forgás. Egymást követik sorban a madarak a finomabbnál finomabb falatokért. Az év első  madárgyűrűzési bemutatóján, ha szerencsések vagyunk ritka téli madárvendégeinkkel is találkozhatunk. Előzetes bejelentkezés szükséges: pilisilen@dinpi.hu! Belépő: 1000 Ft/fő, kedvezményes: 600 Ft/fő.

ÉrtékPlacc családi nap – Várkert Bazár, szombaton 10 órától (ingyenes)

ÉrtékPlacc családi nap – Várkert Bazár

Január 18-án az ÉrtékPlacc mindenki számára nyitott családi nappal zárul. 10 órától fellép a Búgócsiga Zenede, 10.50-től a Vasi Kislegényczéh (a 2019-es Fölszállott a páva nyertesei), 11.15-től táncház lesz a Szökős Néptáncegyüttes tagjaival. 11.45-től a Magyar Népmese Színház Szerencsének Szerencséje című előadását nézhetitek meg, majd 12.50-től a Nemadomfel Együttes műsorát, 13.30-tól Farkasházi Réka és a Tintanyúl lép a színpadra, majd 14.50-kor a Kolompos Együttes. Ingyenes!

Mese Habbal: Manógyár – Jurányi, szombaton 10:00

Mese Habbal: Manógyár – Jurányi

Folytatódik a Mese Habbal programsorozat, amely egy egész délelőtt át kikapcsolódást nyújt a családoknak. A Vaskakas Bábszínház meseelőadását színes programok kísérik, melyek szorosan kapcsolódnak a színdarabhoz, zenés baba-játszószoba a Mocorgóval, kézműves foglalkozás az Aztapasztával, a kávézóban pedig családbarát menüvel. Korosztály: 3-10 éves korig. Jegyár: Jegyár: 1500 Ft/fő, 4000 Ft/család (3 fő)

Filcékszer készítés, anya-lánya foglalkozás – Minurka, szombaton 10:30-13:00 (regisztrációs)

minurka

A SunnyPlace jóvoltából merino filcből készült kiegészítőket készíthettek, kislányoknak hajpántot / csattot, édesanyáknak hozzá illő brost. Részvételi díj: 7500 Ft/ 2 fő, amely tartalmazza a választott kiegészítők elkészítéséhez szükséges összes alapanyagot és eszközhasználatot. Regisztráció szükséges a minurkainfo@gmail.com címen!

A Mesemúzeum vendége: Varró Dani – Mesemúzeum, szombaton 11:00

A Mesemúzeum vendége: Varró Dani – Mesemúzeum

A Mesemúzeum vendége Varró Dani, akinek A szomjas troll című műve nagy kedvenc nálunk. Találkozzatok személyesen a szerzővel! 6-12 éveseknek ajánlott.

Ehető-, gyógy- és festőnövények – Királyrét, Hiúz Ház, szombaton 11:00-13:00 és 14:00-16:00 (regisztrációs)

Ehető-, gyógy- és festőnövények – Királyrét, Hiúz Ház

Vajon mit használtak eleink a betegségek megelőzésére, legyőzésére? A januári erdőben kereshettek gyógyhatású és festőnövényeket. Milyen színű lesz a bodza-, fagyalbogyó, a szeder terméséből a festék? Melyik virág szirmából lehet festéket készíteni? Mi a gubacs tinta? Az erdei séta után növényi tintákkal festhettek, főzeteket kóstolhattok. Előzetes bejelentkezés szükséges, lehetőség szerint előző nap délután 15 óráig: hiuzhaz@dinpi.hu. Jegyár: 5000 Ft/család, a kiállítás ingyenes megtekintésével.

Hangszersimogató Klub – Kultúrkúria, szombaton 16:00

Hangszersimogató Klub – Kultúrkúria

Bársony Bálint és zenekarának interaktív foglalkozása és minikoncertje 0 éves kortól várja a gyerekeket már a Kultúrkúriában is. Interaktív közös játék a hangszerekkel, mely során kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetősége nyílik a hangszerek hangjának megismerése-és az éneklés örömének átadására. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára népdalénekes, gyermekpszichológus. Jegyárak: felnőtteknek: 1000 Ft/fő/előadás, gyerekeknek: 600 Ft/fő/előadás, 1 éves korig a részvétel ingyenes! A nagy érdeklődésre való tekintettel javasolják az elővételes jegyvásárlást!

A magyar népzene ünnepe – Müpa, szombaton 17:00 (ingyenes)

A magyar népzene ünnepe – Müpa

A népzene ünnepén már évek óta a gyerekekre is gondolnak. A délutáni ingyenes családi programon a Matiné együttes, vagyis Balogh László és Gömör Tamás várja a gyerekeket a Müpa előcsarnokában.

JANUÁR 19., vasárnap

Családi nap: Egyedi naptárkészítés – Szentendre, Ferenczy Múzeum, vasárnap 10:00 (regisztrációs)

Januárban is érdemes Szentendrére menni nem csak egy jó városi sétára. A családok együtt alkothatnak: a gyerekek és a felnőttek közösen készíthetik el különleges, egyedi, művészi naptárukat, amelyet a szentendrei Új Művésztelep művészeinek alkotásai inspirálnak. A workshopon való részvétel ára: 500 Ft (7 év alatti gyerekek egy kísérőjének ingyenes). A részvétel regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu.

Bemutató: Hab a tortán mesesorozat! mesél: Pető Kata-Porogi Ádám – Jurányi, vasárnap 10:00

Bemutató: Hab a tortán mesesorozat! mesél: Pető Kata-Porogi Ádám – Jurányi, vasárnap 10:00

A Pagony Kiadó és a Jurányi Ház közös programján hónapról hónapra egy-egy színész-pár színpadra álmodja egy népszerű Pagony könyv szereplőit és elmeséli történetüket, ezúttal Dániel András Mit keresett Jakab az ágy alatt? című meséjét. Jegyár: 2000 Ft/fő.

Mesedélelőtt: Mátyás király és a kolozsvári bíró – Magyarság Háza, vasárnap 10:30 (regisztrációs, ingyenes)

Mesedélelőtt: Mátyás király és a kolozsvári bíró – Magyarság Háza

Mátyás király és a kolozsvári bíró című mesét az erdélyi Keljfeljancsi Bábszínház előadásában hallgathatjátok meg. Az előadás után kézműves foglalkozás is lesz. A belépés ingyenes! Regisztráció: magyarsaghazainfo@gmail.com (a regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik). Helyfoglalás érkezési sorrendben.

Hangszerek világa – MOMKult, vasárnap 10:30 (ingyenes, regisztrációs)

Hangszerek világa – MOMKult

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész hangszerbemutató koncertje gyerekeknek. A belépés díjtalan, de regisztrálni szükséges a hangszerekvilaga@gmail.com e-mail címen.

Mesekoncert: Danny és Béla – Barabás Villa, vasárnap 11:00

Mesekoncert: Danny és Béla – Barabás Villa

Danny Bain és Ágoston Béla zenés-mesés hangszerbemutatója, nem csak gyerekeknek. Jegyár: 1200 Ft/fő.

Diavetítés Móra Ferenc meséiből – Art&Cinema, vasárnap 11:00

Diavetítés Móra Ferenc meséiből – Art&Cinema

A következő filmeket vetítik: A didergő király, Dióbél királyfi, Csilicsali Csalavári Csalavér, A nagyhatalmú sündisznócska, Húsvéti tojások. Mesélő: Kisfalvi Krisztina színésznő. Közreműködik: Bíró Ferenc diafilm szakértő. Belépő: 600 Ft/fő. Jegyek előrendelhetőek a mozi telefonszámán: +36 20 410 7177.

Vasárnapi Barangoló: A lakatosmester cégére – Kiscelli Múzeum, vasárnap 15:00 (regisztrációs)

Vasárnapi Barangoló: A lakatosmester cégére – Kiscelli Múzeum

Ne érj hozzá! Ne mássz rá! Ne rohangálj! Ne kiabálj! Itt nem játszunk!… Vagy mégis? A Kiscelli Múzeum 2020-ban Vasárnapi Barangoló címmel havi rendszerességgel családi foglalkozást indít, hogy a műtárgyak segítségével egy képzeletbeli világba utazzunk, ahol egyszerre játszhatunk, tanulhatunk és alkothatunk. Ajánlott korosztály: 7-14 év. Bevezető jegyár: 2.400 Ft/fő. Kísérőjegy: 1.600 Ft/fő. Regisztráció szükséges itt.

Játsszatok velünk, és nyerjétek meg az Életmesék című családi mesekönyvet CD melléklettel! A játék vasárnap éjfélig tart!

A programokat időpont szerint a Napibontóban is találjátok!

Era kedvencei: Ehető-, gyógy- és festőnövények erdei séta Királyréten, Vasárnapi Barangoló a Kiscelli Múzeumban
Rozi kedvencei: Mese Habbal a Jurányiban, Vasárnapi Barangoló a Kiscelli Múzeumban