Családi programok hétvégére – február 28. – március 1.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Maja, a méhecske – Puskin, szombaton 10:00

Mozaik és titkos napló készítés, ismerkedés a kortárs művészettel, előadás a méhekről, koncertek, papírszínházas mesék, téltemető felvonulás és esőprogramok is várnak rátok ezen a hétvégén. Íme a legjobb családi programok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Esőprogramok a hétvégére!

Mivel esős időjárást ígérnek főként vasárnapra, érdemes az esőprogramok között is válogatni!

FEBRUÁR 28., péntek

Mozaikkép készítés kerámia mozaikokból – Minurka, pénteken 16:30-18:30 (regisztrációs)

Érdekel hogyan alkothattak a bizánci kultúrák művészei? Próbáld ki ezt a remek technikát és készíts különleges képeket és ajándéktárgyakat fantáziád szerint! Részvételi díj: 4.500 Ft, mely tartalmaz egy szabadon választott ajándéktárgyat vagy táblát, mely mozaiktechnikával kerül díszítésre. Speciális ragasztót és további eszközöket biztosítanak. Részvételi szándékodat jelezd a minurkainfo@gmail.com címen!

FEBRUÁR 29., szombat

Legkisebbek mozija: Maja, a méhecske – Puskin, szombaton 10:00

Maja épp hogy kikelt lárvájából, de máris olyan szeleburdi, mint hat másik. Képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, amely szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak. Amikor eltűnik a méhpempő, mindenki a darazsakra gyanakszik – ráadásul Maját azzal vádolják, hogy bűnrészességet vállalt a gyalázatban. Legjobb barátját, Willyt leszámítva senki nem hiszi el Majának, hogy ő valójában áldozata az esetnek. Jegyár: 900 Ft/fő.

A mi méheink! – ismeretterjesztő előadás – MOMKult, szombaton 10:00 (200 Ft, regisztrációs)

A felvezető előadást követően izgalmas foglalkozás segít a gyerekeknek, hogy jobban megismerjék a méhek világát. A csoportos foglalkozás során lehetőség lesz részt venni egy szerepjátékban: háziméhek, poszméhek, beporzók, a királynő, mézelő lágyszárú és fásszárú növények bőrébe bújva jutnak el a résztvevők a végtermékhez: egy kis üveg mézhez. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció díja: 200 Ft. Regisztrálni a momkult.jegy.hu weboldalon, valamint a MOMkult jegypénztárában lehet. 5-10 éves gyerekeknek ajánlott.

Készítsd el saját titkos naplód – könyvkötés gyerekeknek – Minurka, szombaton 10:30-12:30 (regisztrációs)

Titkai mindenkinek vannak, na de titkos naplója? A Minden, ami papír Kreatív Alkotóműhely jóvoltából Ismét könyvkötő workshop lesz gyerekeknek a Minurkában, így most elkészíthetitek velük az idei év jegyzetfüzeteit. Ezúttal papír borítású könyvecskéket készíthettek 2 féle fűzéstípussal, tetszőleges borítóval. Ár: 4000 Ft, mely tartalmaz a készülő könyvecskékhez szükséges minden szükséges alapanyagot, eszközhasználatot. Regisztráció itt: minurkainfo@gmail.com.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Mi a te jelmezed? – Farsangi koncert – Hatszín Teátrum, szombaton 11:00

Szökőnapon farsangi bulira hívja a családokat a kétszeres Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar. Kedvenc dalaikból válogatnak erre az alkalomra, felcsendülnek a nagy Tintanyúl-slágerek mellett az új Életmesék-album kedvenc dalai is. A farsang alkalmából meglepetéssel várnak minden kisgyermeket, a jelmezben érkezők pedig tombolán vehetnek részt, ahol szuper családi ajándékot nyerhetnek. Jegyár: 2500 Ft.

MintaPinty lemezbemutató – Eötvös10, szombaton 11:00

A zenekar új lemezének teljes anyagát mutatja meg újra, sok meglepetéssel, vendégekkel és persze pintyekkel! Jegyár: felnőtt jegy: 1500 Ft, gyerek jegy 3 éves felett: 1200 Ft (3 éves kor alatt ingyenes), 1 felnőtt+1 gyerek jegy: 2500 Ft, 2 felnőtt + 1 gyerek jegy: 4000 Ft.

Papírszínházi mesék – Mesemúzeum, szombaton 11:00

A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő, a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást. 5-10 éveseknek ajánlott.

A festőösvény titkai – ovisoknak és kisiskolásoknak – Sokszín Műhely, VI. ker., Benczúr utca 48. II. emelet, szombaton 14:00 (regisztrációs)

A festőösvény titkai foglalkozásokon az ovis és kisiskolás korú gyerekeket vezetik be játékosan a modern és kortárs festmények világába. Most szombaton egy olyan kortárs művésszel ismerkedhettek meg, aki teljesen hétköznapi, másoknak talán feleslegesnek tűnő tárgyakból építi fel alkotásait. Ti is újrahasznosítva alkothattok majd, hogy jobban megértsétek a tárgyak rejtett üzenetét. Nézzetek körül otthon! Vajon nálatok is vannak olyan tárgyak, amelyek az alkotóműhelyben új életre kelhetnének? A foglalkozást tartja: Kovács Mariann és Sütő Tünde. Előzetes bejelentkezés szükséges. Részvételi díj: 1500 Ft/fő. További információ: +36209266077 és +36308561282

Kőhalmi Ferenc vagyok – Fütyülök a világgal – MOMKult, szombaton 15:00

Kőhalmi Ferenc óvodapedagógus, bűvész és műsorvezető gyermeklemezt készített saját dalaival, valamint Nemes Nagy Ágnes és Nagy Bandó András verseivel. A lemez dalainak vidám közvetlen stílusa egy különleges világba varázsolja a gyermekeket és felnőtteket egyaránt. A koncerten gitár és ütőhangszerek kísérnek. Jegyár: 2000 Ft/fő.

Téltemetés – Wekerle Kultúrház, szombaton 16:00 (ingyenes)

Az immár hagyományos télkergető és gondűző programon zajkeltő eszközöket, kiszebábot és népi hangszereket lehet készíteni, a rossz idő és a problémák minél távolabb való kergetéséhez. Idén is lesz tűz, kántálás, ének, dobok és óriási kiszebáb, melyek segítségével eltemethetik el a telet. 17:30-kor indul a Télűző menet a Petur u. 7. szám elől a Kós Károly térre, ahol 18 órától lesz máglya gyújtás kiszeégetés, tavaszköszöntés. Ingyenes!

Szalóki Ági 15+1 év gyerekkoncert – Várkert Bazár, szombaton 17:00-19:00

Szalóki Ági gyereklemezein – Téli-nyári laboda, Cipity Lőrinc, Gingalló, Körforgás – a népzene mellett kiemelt hangsúlyt kapott a jazz, és a hazai gyerekzene történetében elsőként ezeken a lemezeken szólaltak meg cigány nyelven is a gyerekdalok. A Várkert Bazárban tartott rendhagyó előadáson tizenöt plusz egy év gyerekdalait hallhatjuk a zenekar és vendégei tolmácsolásában. 4 éves kortól ajánlott. Jegyár: 2500 Ft/fő.

MÁRCIUS 1., vasárnap

Hangszerek világa – MOMKult, vasárnap 10:30 (ingyenes, regisztrációs)

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész hangszerbemutató koncertje gyerekeknek. A belépés díjtalan, de regisztrálni szükséges a hangszerekvilaga@gmail.com e-mail címen.

Rutkai Bori Banda: Táncolda a Mesekertben – Budaörs, Városi Ifjúsági Klub, vasárnap 11:00-13:00

Rutkai Boriék mesekertjében színpompás dalok nyílnak. Téli álmukból ébrednek a szárnyaló Piciklik, lerázzák magukról a rozsdát, együtt száguldoznak a Sárkányjárgányokkal a tavaszi Csillagerdőben. Mackódiszkó szól a Piskóta Viskóból, illatos tavaszi szél forgatja a tündérek sziromszoknyáját a rózsalabirintusban. Ahogy a hótakaró alól kibújnak a hóvirágok, úgy nyújtózunk mi is a nap felé fordulva, tavaszi táncoldában trappolunk a mesefunky-kra, törzsi ritmusokra és rigmusokra, űrdöngölőkre, kerti rock’n’rollokra. A koncertre vigyétek magatokkal kedvenc ritmushangszereteket! A jegyárak: 3 éves korig ingyenes, 3-14 éves kor között: 1.500 Ft/fő, minden további: 2.500 Ft/fő.

Nyomdázó Workshop gyerekeknek – Hepp Habit, Szentendre, Acél utca 7., vasárnap 15:30- 17:30 (regisztrációs)

Nyomdázz összehúzós tornazsákot, vagy füles szatyrot. Kézzel faragott pecséteket használva vagy saját pecséteket készítve elkészítheted saját zsákjaidat, vagy pólódat (pólót mindenkinek magának kell hoznia, csak összehúzós tornazsákot, vagy füles szatyrot tudnak biztosítani). Ára: 3500 Ft/fő. Jelentkezés: hepphabit@gmail.com, 703973532, a jelentkezéshez regisztráció és a workshop árának előre kifizetése szükséges.

Fényesebb a láncnál a kard – Magyar Nemzeti Múzeum, vasárnap 14:00

Interaktív fegyvertörténeti foglalkozás Németh Csabával. Játékos, drámapedagógiai elemekkel átszőtt foglalkozásra invitálnak kicsiket és nagyokat egyaránt! A fegyvertörténeti program kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül mindenkinek széles ívű áttekintést ad az 1848/49-es honvédseregről, a korabeli hadviselésről és fegyverekről. A programjegy az állandó kiállítás megtekintésére nem jogosít. Jegyár: családi jegy: 5000 Ft, normál: 2500 Ft, ifjúsági és nyugdíjas (6-26 év és 62 fölött): 1250 Ft.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb hétvégi programokról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!