Családi programokkal vár főváros születésnapja alkalmából a Budapesti Történeti Múzeum

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

1873. november 17-én Pest, Buda és Óbuda városának egyesítésével jött létre Budapest. A főváros születésnapja alkalmából egész napos, a városegyesítés évfordulójához kapcsolódó programokkal várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat november 20-án, szombaton a Budapesti Történeti Múzeumban.

A múzeumi forgatagban állomásról állomásra haladva a korszakot megelevenítő kézműves foglalkozásokon, a korabeli divathoz, építészethez, várostervezéshez kapcsolódó műhelymunkákon vehettek részt, valamint megismerkedhettek a múzeum olyan különleges műtárgyaival is, mint a Polyphon zenegép, vagy a már a városegyesítést megelőzően is használt nyomdagép.

Emellett lesz még:

  • Hogyan öltözködtek a gyerekek Pest- Buda -Óbuda egyesítésének idején? – Korabeli öltöztetős baba, viseletek felpróbálása, történetmesélés tárgyakkal, sztorilapokkal. A BTM festményei, gyerekábrázolásai alapján textillel dolgozhattok, a nagyon kicsik színezhetnek.
  • Mivel játszottak a gyerekek a 19. század második felében? – Korabeli gyerekábrázolások felhasználása, a készítendő tárgy egy kis dob, ami a közelgő adventi időszak okán már lehet akár karácsonyfadísz is.
  • Bevásárlás a középkorban és ma – Tárgykereső, beszélgetés a vásárlási szokásokról
  • Új város születik-Budapest 1873-as címere – A címer színeiből, azok felhasználásával papírvirág-koszorút (fejdíszt) készítünk. A feladattal a nagyon kicsik is elboldogulnak.
  • Milyen volt Budapest az egyesítés évében? – Készítsd el a saját utcaképedet! Korabeli fotók, grafikák felhasználásával montázsszerűen saját utcaképet készítünk.
  • Polifon zenegép melódiái a Budapest – Fény és árnyék-kiállításban, középkori élőzene a kápolnában

Jegyár: 2400 Ft.
Online jegyvásárlás itt.

A múzeumban november 1-jétől maszk használata kötelező, védettségi igazolvány egyelőre nem szükséges!

Forrás: BTM

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!