Családi programok az augusztus 20-ai hétvégére – aug. 19-20.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ez az ajánló már nem aktuális, íme a 2019-es programok! A 20-ai hétvégére ajánlunk nektek fesztiválokat és koncerteket, bábelőadásokat, nosztalgia járatokat, de ha el akarjátok kerülni az ünnepi forgatagot, akkor is van néhány jó ötletünk.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Mesterségek ünnepe – Budai Vár, augusztus 17-20.

Augusztus 20-a hétvégéjén rengeteg mesterség mutatkozik be a Budai Várban, illetve koncertekkel, táncházzal és vásárral is várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az Oroszlános udvarban szombaton 11 órától fellép a Veronaki zenekar, vasárnap 10 órától pedig Pályi János Vitéz László és az elátkozott malom című meséjét nézhetitek meg. 1 napos belépőjegy: 2500 Ft, 1 napos kedvezményes belépőjegy (4-14 éves korig  és nyugdíjasoknak): 1000 Ft.

Cifra hétvége – Szentendre, Skanzen, augusztus 19-20. (20-án ingyenes!)

Augusztus 19-20-án a népi motívumoké a főszerep! Cifra portákkal, hímes portákkal és koncertekkel vár a Skanzen ezen a hétvégén. A rendezvény augusztus 19-én a normál nyitvatartási napokon is érvényes belépőjegyekkel látogatható, augusztus 20-án, a nemzeti ünnep napján ingyenes a belépés. Új Kő Boldizsár játszótér is készül a malom közelében, amit érdemes kipróbálni a többi élménypont mellett.

FISE Budapest 2017 – Kopaszi-gát, augusztus 18-20. (ingyenes)

A világ egyik legnagyobb extrémsport fesztiválja Budapestre érkezik! 3 napon át BMX Freestyle Park, BMX Freestyle Flat, Roller Freestyle és wakesurf sportágakban mérik össze tudásukat a versenyzők a Kopaszi-gáton. Részletes program itt. A nézőknek ingyenes!

Szamárfül Családi Fesztivál – Pécs, Zsolnay negyed, augusztus 18-20.

Szamárfül Fesztivál

Ha ezen a hétvégén Pécs környékén jártok, szamárság lenne kihagyni ezt a szuper családi fesztivált, ahol koncertekkel, kiállításokkal, foglalkozásokkal, olvasósarokkal, sétákkal, bábszínházzal, a Herkules Műhellyel és rengeteg játékkal várnak benneteket. Részletek itt.

Egy kupac kufli – Uránia, Westend, Alle, Corvin, Tabán

Ettől a héttől vetítik a mozik Dániel András kuflis meséit, melyből a KEDD Stúdió készített animációs filmet. Mi már premier előtt megnéztük, az óvodás korosztálynak ajánljuk. Korhatárra való tekintet nélkül megnézhető, viszont a kisebbekkel vegyétek figyelembe, hogy 70 perc hosszú.

Teraszos helyek

Irány valamelyik szuper teraszos hely, ha a városban töltenétek a hétvégét!

AUGUSZTUS 19., szombat

Magyar Ízek Utcája és koncertek – Várkert Bazártól a Szilágyi Dezső térig és Clark Ádám tér, szombaton 10 órától (ingyenes)

A Magyar Ízek Utcája mellett a Clark Ádám téren koncertekkel várnak benneteket már augusztus 19-én is. Fellépők: Balkan Fanatik, Bagossy Brothers Company, Ghymes, Szabó Balázs Bandája, Ed Philips and the Memphis Patrol. Ingyenes!

Ilók és Mihók – bábelőadás – Margitsziget, Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

Elvenné, de nem adja. Adná, de nem kéri. Kérné, de nem hallgat rá. Hallgatna rá, de nem mond semmit. Mondaná, hogy elvenné, de nem adja. És így tovább. Amikor végleg úgy fest, hogy a szerelmes ifjak sosem lesznek egymáséi, nem segíthet, csak az anyai furfang. Ilók és Mihók. Egy furcsa szerelem mulatságos beteljesülése. Ingyenes!

Élet a kánikulában – Szódás túra a Sas-hegyen – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 11:00 és 13:00

A túra a dolomit sziklák forró világába kalauzol el benneteket. A túra során olyan élőlényekkel ismerkedhettek meg, melyek a rekkenő hőség ellenére is jól érzik magukat a hegyen, dacolva a Sas-hegy nyári viszontagságos körülményeivel. Teljes árú: 1100 Ft/fő, kedvezményes/családi: 850 Ft/fő, gyermek: 700 Ft/fő.

Hófehérke nosztalgia hajó – Jászai Mari tér, szombatonként 14:00, 15:25, 16:50

Ezen a szombaton is utazhattok a Jászai Mari térről körjárattal. Részletek itt. Jegyár: felnőtt 750 Ft, gyerek 550 Ft.

Samu-nap – Vértesszőlősi kiállítóhely, szombaton 10:00-18:00

A Magyarországon feltárt legidősebb emberi maradvány, a Sámuel néven ismert emberi tarkócsont lelőhelyén múzeumi szakemberek egész napos programsorozattal várják a látogatókat. Sámuel „születésnapját”, vagyis az egyedülálló régészeti lelet előkerülésének évfordulóját már harmadik alkalommal ünneplik meg, ahol a ligetes környezetben gyerekek és felnőttek is részesei lehetnek a régészeti sétáknak, a kalandos kutató ösvénynek és a felfedezős játékoknak.

AUGUSZTUS 20., vasárnap

Budapesti állami ünnepségek

10 órától Légi-és vízi parádé lesz a Duna Országház előtti szakaszán, illetve folytatódik a Magyar Ízek Utcája. Ezen a napon is koncertekkel készülnek a Clark Ádám téren Kolompos (vasárnap 13 órától), Tóth Gabi, Supernem, Ferenczi György és a Rackajam, Póka-Tátrai Regeneráció közreműködésével.
10 és 16 óra között nézhetitek meg a Szent Koronát az Országházban, a szokásos ünnepi tűzijáték pedig 21 órakor kezdődik új helyszínen, a Duna Országház előtti szakaszán. Minden program ingyenes!

Kenyérlelke Fesztivál – MOM, vasárnap 9:00-20:00 (ingyenes)

Harmadik alkalommal rendezik meg a hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten, hogy megismerhessék egymást és kicserélhessék egymás között tapasztalataikat. Részletek itt.

Kaláka vasárnap – újkenyér ünnepe – Ócsa, Tájház, vasárnap 13 órától (ingyenes)

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és Ócsa Város Önkormányzatának közös Szent István-napi rendezvényén 13 órától népi játszó- és kézművesudvar várja a gyerekeket,  14 órától kenyeres mesét mond Kárpáti Szilvia, népi mesemondó. Ingyenes!

Csodamalom Bábszínház: Meseláda – bábos mesejáték – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30

A két játékos immár tizenöt éve eleveníti meg a három népszerű mesét – A didergő királyt, a Borsószem királykisasszonyt, valamint a mesék meséjét, a Piroska és a farkast – lankadatlan játékkedvvel és töretlen sikerrel…Részletek itt. Jegyár: 1200 Ft.

Szent György és a sárkány – zenés előadás – Margitsziget, Szent Margit-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Róka Szabolcs, Tinódi-lant díjas magyar énekmondó előadásában hallható a Szent György legenda, amely szerint Silena városának közelében volt egy sárkány-lakta tó. 5 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Nosztalgia HÉV – Budapest-Ráckeve

Augusztus 20-án MVIII-as motorkocsi közlekedik a Közvágóhíd és Ráckeve között külön menetrend és díjszabás szerint. Részletek itt.

Ingyenesen látogatható múzeumok, várak, intézmények!

Ne felejtsétek, hogy a nemzeti ünnep alkalmából a legtöbb állami intézmény, múzeum és kiállítás ingyenesen látogatható! Többek között a Vasúttörténeti Park, a Skanzen és a Természettudományi Múzeum (kivéve dinó kert) is.

Ez az ajánló már nem aktuális, íme a 2019-es programok!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Cifra hétvége a Skanzenben, Hófehérke nosztalgiahajó
Rozi kedvencei: Szamárfül Családi Fesztivál, Kenyérlelke Fesztivál