Íme a legjobb családi programok augusztus 20-23. között!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2021-es ajánlónkat itt olvashatjátok. A 4 napos hétvégére ajánlunk nektek hagyományőrző programokat, kirándulásokat, klasszikus zenei fesztivált, színházi programokat, sőt egy link ajánlót is találtok cikkünk végén, hogy még több program közül válogathassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Mesterségek ünnepe másként! – Budapest, augusztus 20-23. (ingyenes)

Az idei rendhagyó fesztiválon néhány program a Hagyományok Háza előtti Corvin téren, a Nagyvárosi Folkudvar rendezvény keretében valósul meg. A négy nap alatt kézműveskedés, aprók tánca szórakoztatja a legkisebbeket. Minden délután gyerekkoncert csendül fel, Bognár Szilvia, Szalóki Ági, Paár Julcsi és az interaktív zenés meseelőadásairól híres BaHorKa társulat előadásában. Esténként a Corvin téri kisszínpadon nép- és világzenei koncertek, éjszakába nyúlóan táncház várja a népzene és néptánc szerelmeseit. Ingyenes!

Határtalan Skanzen – Szentendre, Skanzen, augusztus 20-23. (20-án ingyenes)

A Határtalan Skanzen tematikus évhez kapcsolódva HATÁRTALAN JÁTÉKOKKAL és határtalan helyszínekkel várják az érdeklődőket a hosszú hétvégén. Lesznek élő történelmi jelenetek, játékok, vezetett bringatúrák is. 20-án a belépés ingyenes, a többi napon az általános jegyárak érvényesek. Kérik a következő biztonsági intézkedések betartását: zárt térben maszkviselés, 1,5 méteres távolság a többi látogatótól, kézfertőtlenítés a játszótér használata előtt. 20-án 11 órától Szalóki Ági koncertezik.

Ünnepi programok – Seholsziget Élménypark, Nőtincs, augusztus 20-23.

Az augusztus 20-ai hétvégén a Seholszigeten lesz korongozás, agyagozás, kovácsolás bemutatása, alpaka gyapjúfeldolgozás bemutatása, kemencés pogácsasütés, íjászkodás, sorverseny, ügyességi vetélkedők a gyerekeknek, lovaglás kipróbálása, vonatozás és lovaskocsizás is. Részletek itt.

Legendás lovagkor – Az apród titkos küldetése – Vajdahunyadvára, augusztus 20-tól

Tegyétek próbára bátorságotokat, tudásotok és érzékeitek, legyetek részesei egy lovagi küldetésnek. Vajon miféle küldetés vár? Nemes szándék vagy sötét ármány fogad? Aki vállalja a kihívást, felfedezheti a lovagkor világát, de vigyázat, a történelmi utazás meglepő kalandokat tartogat! Részletek itt

Kisvasutak

Augusztus 23-áig lehet még kisvasutazni Kemencén, mert utána felújítás miatt zárva lesz ez a vonal. A Királyréti kisvasút még zárva van felújítás miatt, előreláthatóan ősszel nyitnak ki újra. A többi börzsönyi kisvasút zavartalanul működik egész hétvégén! Itt találjátok további kedvenceinket Budapesttől egy kicsit távolabb.

Debreceni Virágkarnevál és Galiba Fesztivál – Debrecen, több helyszínen, augusztus 15-23.

Idén ugyan elmarad a Karneváléj, a tűzijáték és a karneváli menet is, de több, kisebb elemből álló programfolyamot kínálnak majd a városba látogatóknak. Két fő helyszínen, a Nagyerdőn és a belvárosban koncentrálódnak a rendezvények, a virágkocsik mindkét helyszínen megtekinthetők lesznek, valamint augusztus 15-e után különböző programokkal vezetik be a város életébe a megújult Dósa nádor teret. Nem marad el a családoknak szóló Galiba Fesztivál, amely méltó megünneplése lehet a vidámpark 60. születésnapjának. Az érdeklődők többek között Lúdas Matyi-próbán és -előadáson vehetnek részt, lúdbemutatót tekinthetnek meg és Döbrögi kastélyát is bejárhatják. Felolvasások és előadások keretében olyan neves évfordulós szerzőkről emlékeznek meg, mint Csukás István vagy Fekete István. Mindemellett számos zenés-táncos produkció, hagyományőrző íjász és harcászati bemutató, kézműves foglalkozások, valamint zenélő Kisvasút gondoskodik majd a feledhetetlen családi élményekről. Részletek itt.

Királyi Napok – Székesfehérvár, augusztus 14-23. (ingyenes)

A megszokottnál szerényebben, de az ünnephez méltó keretek között emlékezik Székesfehérvár idén az állam- és városalapító szent királyra. A Koronázási Ünnepi Játékokon középkori hangulatot teremtenek a hagyományőrző csapatok, régizenészek járják az utcákat és gólyalábasok is mókáznak a látogatók között a belvárosban. A Koronázási Szertartásjáték pedig az Aranybullánál lesz. Részletes program itt. Ingyenes!

Egri Bikavér Ünnep – Eger belvárosa, augusztus 20-23. (ingyenes)

A város legnagyobb és legnépszerűbb INGYENES fesztiválján számos egri borász kiváló borokat és a város legjobb éttermei az italokkal harmonizáló ételeket kínál az érdeklődőknek. A helyszín 2020-ben is a tágas, hangulatos és csodaszép Érsekkert lesz. Az Egri Bikavér Színpadon a szélesebb közönség számára is ismert fellépők és a fesztivál fő programjai lesznek láthatók és hallhatók. A Zenepavilonnál található Egri Csillag Színpad egy lazább helyszín, ahol egri dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő zenéket játszanak a bikavéres, csillagos nyári estéken. Részletek ittIngyenes!

AUGUSZTUS 20., csütörtök

60 éves a Pécsi Állatkert – Pécsi Állatkert, augusztus 20-21.

Ünnepeljétek együtt a Pécsi Állatkert fennállásának 60. évfordulóját két nap alatt, állati programsorozattal!
Várnak mindenkit szeretettel 2020. augusztus 20-án és 21-én 9 órától a Pécsi Állatkertben állatsimogatóval, szakvezetéses túrákkal, bemutatókkal és sok izgalmas programmal. Állatkerti belépővel látogatható.

Ingyenes múzeumok!

Ezen a napon a legtöbb múzeum, vár állandó kiállítása ingyenesen látogatható. Mi is összegyűjtöttünk néhány lehetőséget a gyerekbarát múzeumokhoz, illetve várakhoz.

Ingyenes nap a Vasúttörténeti Parkban!

Augusztus 20-án ismét ingyenes lesz a belépés a parkba. Az interaktív elemek, mint a kerti vasút vagy gőzmozdony ezen a napon is fizetősek.

AUGUSZTUS 21., péntek

Madárgyűrűzés – Budapest, Naplás-tó, augusztus 22-éig (ingyenes)

Idén is várnak benneteket minden reggel és este a Naplás-tónál, ahol madárgyűrűzési akció mellett sok érdekes dolgot is megtudhattok a terület madarairól, vízi élőlényeiről. A gátőrháznál található az információs központ. Részletek itt. Ingyenes!

AUGUSZTUS 22., szombat

Kalandra fül! Fesztivál – Budapest Music Club, augusztus 22-23.

A Kalandra Fül! Fesztivál Magyarország első klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. Az előadások mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez. A fesztivál házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar, amely innovatív előadásaival az elmúlt években lelkes gyermekek ezreinek bizonyították, hogy a klasszikus zene mennyire menő tud lenni. A fesztivál művészeti vezetője Hámori Máté, több tucat újító előadás megálmodója és a zenei utánpótlás-nevelés kiemelkedő alakja. Szombati program itt, vasárnapi program itt. Jegyár: 1200 Ft.

Majorka Színház: Babszem Jankó – Interaktív meseszínpad, Margitsziget, szombaton 10:30 (ingyenes)

„Áttanulmányoztunk mintegy huszonhat analóg mesét (Hüvelyk Matyi, Babszem Jankó, Hüvelyknőc, Pöttöm Palkó, stb.), és megalkottuk a magunkét. Az évek során beleerősödtünk a közönséget is bevonó színjátszásba. A cirkuszigazgatót és a két martalócot alakító nézőn is múlik, milyen lesz az előadás.” Ingyenes!

AUGUSZTUS 23., vasárnap

Veronaki kedvenc dalok koncert – A Regejáró Misztrál Fesztivál, Nagymaros, Templomkerti színpad, vasárnap 10:30

A legnépszerűbb Veronaki dalok hangoznak el, ezen az egy napos, szabadtéri fesztiválon Nagymaros helyszínein. Részletek itt.

Pupetta Társulat: Csalóka Péter – Balatonszárszó, Csukás István Színház, vasárnap 11:00

Ha kíváncsiak vagytok ki tud nagyobbat mondani, vagy hogyan látja el baját a bírónak a felesége, avagy hogyan fér el három nagyhangú dudás egyetlen „csárdában”, akkor köztünk a helyed. Az előadás fonalához sajnos kevés e három lélek, szükség van rád is, hozd el leghangosabb hangod is. Jegyár: 1500 Ft.

Legújabb, 2021-es ajánlónkat itt olvashatjátok.

LINKAJÁNLÓ:

Budapesti programok gyerekekkel – 2020. nyár
Augusztusi programok, kirándulások – országos
Dunakanyar hajóval – 3 járat, ahol Kajla útlevéllel ingyen utazhattok!
Tisza-tó legjobb helyek
Balatoni nagy bakancslista
15 legjobb hely gyerekekkel a Velencei-tónál
2019 legjobb játszóterei + 2020-as 3 újdonság
Tanösvények
Legjobb kirándulások Budapest környékén
További Budapest környéki ötletek
8 budapesti kirándulás
Közlekedési múzeumok és gyerekbarát budapesti múzeumok
Kiülős helyek
Kirándulások várakba

Érdemes megnézni Vakáció rovatunkat is, ahol sok jó ötlet közül válogathattok!

Játsszatok velünk augusztus 24-e, hétfő éjfélig, és nyerjétek meg A Duna kincsei című szuper könyvet a Kolibri Kiadó jóvoltából!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.