Családi programok július első hétvégéjére – július 1-2.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mivel elérkezett a július, kicsit fesztiválosra vettük a hétvégi ajánló programjait, úgyhogy Győrtől Pécsig, Agárdtól Egerig sokféle eseményt ajánlunk majd, de akik Budapesten töltenék a hétvégét, nekik is van néhány jó ötletünk. Íme július első programajánlója!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Győrkőc Fesztivál – Győr – július 1-3.

A Vaskakas Bábszínház szervezésében idén immár 10. alkalommal Győr belvárosa egy hatalmas játszótérré változik. A Győrkőcfesztivál az ország egyik legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja, melyen a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe kapott karszalaggal minden programon térítésmentesen vehetnek részt. Részletek itt. Ingyenes mosolygós fotóval!

VI. Gönci Barack Vigasság – Boldogkőváralja – július 1-3.

Amellett, hogy meg lehet kóstolni az érett gönci barackot, lesznek barackos finomságok, barackpálinka, barackos koktélok, frissen főtt lekvárok és két napra való, tömény program gyerekeknek és felnőtteknek. 3 éves kor alatt ingyenes. Jegyárak: 900 Ft – 4800 Ft.

Zsolnay Fényfesztivál – Pécs, Zsolnay-negyed, június 30. – július 2.

A Zsolnay Fényfesztivál június 30. és július 2. között egy olyan háromnapos rendezvényre készül, melyben még karakteresebben jelennek meg az előző fesztivál legizgalmasabb elemei, a huszonegyedik századi fényművészet különböző ágai, az utcaművészetek, színház, zene és újcirkusz.

Világfi – Népzenei, világzenei műhely és fesztivál – Agárd, július 1-3.

Idén első alkalommal kerül megrendezésre Agárdon, a velencei tó partján, a Világfi – Népzenei, világzenei műhely és fesztivál, ahol több családi program is lesz. Részletek itt. Két napos bérlet strandbelépővel: 6600 Ft, napijegy strandbelépővel: 3600 Ft.

Kaláka Fesztivál – Eger, június 29. – július 2.

Szombaton és vasárnap a Kaláka hagyományos egri fesztiválján koncertekkel, színházzal, tánccal, játékokkal és kézműves vásárral is várja az érdeklődőket az Eszterházy téren és a Dobó István Múzeumban. Részletes program itt. Az Eszterházy téri programokra, a kiállításokra és a templomi koncertre a belépés ingyenes!

Red Bull Air Race – Dunapart,  július 1-2.

A Dunaparton idén is megnézhetitek a Red Bull Air Race repülőgépeit és trükkjeit július 1-jén és 2-án. Részletek itt.

JÚLIUS 1., szombat

Nyári Garázsvásár a Humusz kertjében – Humusz Ház, szombaton 10:00-17:00 (ingyenes)

Július 1-jén ismét várják a vásárlókat és árusokat (regisztráció szükséges) egyaránt, aki nem kidobni szeretné a számára már nem kellő tárgyakat, hanem inkább az újrahasználat eme módját választaná.Részletek itt.

Portéka Színpad: Vásári komédia – interaktív bábjáték – Margitsziget, Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

A műsor felidézi az elfelejtett magyaros, népies beszédet. A gyerekek számára is ismert népi mondókák, dalok és játékok fokozzák a hangulatot. Az igazi siker a gyerekek bevonása, aktivizálása dramatikus játékokba, „György malaca” vagy „Kitrákotty mese”. Miután kijátszották magunkat, pihentetőül jöhet a kedvesre átírt „Vitéz László” bábjáték mintegy negyed órában, ami elmaradhatatlan része az igazi vásárnak. 3 éves kortól ajánlott. Részletek itt. Ingyenes!

Aloha Fesztivál – MOMKult, szombaton 14 órától (ingyenes)

A délután folyamán interaktív előadásokkal, Hawai’i Hula táncokkal, kézműves és gyerekprogramokkal, kirakodóvásárral, este a színházteremben táncszínházi előadással várják a fesztiválra látogatókat. Részletek itt. Ingyenes!

Rutkai Bori Banda – Szentendre, Kacsakő, szombaton 18:00

A szuper hangulatos szentendrei-dunaparti Kacsakőnél szombat este a Rutkai Bori Banda koncertezik majd. Részletek itt.

JÚLIUS 2., vasárnap

Pöttömkert – Budapest Park, vasárnap 9:30-15:00 (ingyenes)

Az állandó foglalkozások (arcfestés, életnagyságú társasjáték, Mini Disco, lovaglás, trambulin) mellett július 2-án az Aranyszamár Bábszínház Erdők könyve című előadását (13 órától) adja majd elő, és színpadra lép az Iszkiri Zenekar (11 órától) is. Részletes program itt. Ingyenes!

Kabóca Bábszínház: Békakirály – bábjáték – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30

A közismert történet ezúttal marionett színpadon elevenedik meg, amelyet Henrik, a Békakirály hű szolgája és egyben legjobb barátja működtet. Miközben elmeséli az elátkozott királyfi és a királykisasszony barátságának históriáját míves bábok kelnek életre és szórakoztatják a nézőket: kicsiket, nagyokat egyaránt.  Részletek itt. Jegyár: 1200 Ft.

Aranyalma páros: Szent Mártonról – mesetáncház – Margitsziget, Szent Margit-romok, vasárnap 10:30

A páros visszatérő vendége a Budapesti Nyári Fesztiválnak, ezen a napon Szent Márton történetét elevenítik meg a már jól ismert formában. Részletek itt. Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Nézzétek meg további kedvenc júliusi fesztiváljainkat is!

Era kedvencei: Győrkőc Fesztivál, Garázsvásár a Humusz kertjében, Rutkai Bori Banda koncert a Kacsakőnél
Rozi kedvencei: Fényfesztivál, Rutkai Bori Banda koncert a Kacsakőnél