12 szuper családi program szeptemberre

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Íme 12 családi program, amit nem hagyunk ki szeptemberben, ráadásul ebből 10 ingyenesen látogatható. A Dunapest minden mennyiségben, közös alkotás a Városligetben, közösségi programok, izgalmas tudomány, színházi évadnyitók, kerti vasutak, a városba „költöző” erdők, irodalmi játszótér és még sok szuper program vár rátok szeptemberben is.

Dunapest – városszerte, szeptember 1-3. (ingyenes)

Izgalmas vezetett séták, koncertek, kiállítások várnak rátok szeptember első hétvégéjén a Dunapesten több helyszínen. Mi biztos, hogy ott leszünk a gyerekprogramokon a népszigetes Kabinban, ahol a Cellux csoport, a Deák 17 Galéria foglalkozásai várnak rátok. Ingyenes!

Art Park a Városligetben – Minden Gyerek Művész! – Városliget, szeptember 2., 10:00-16:00 (ingyenes)

A Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum és a Néprajzi Múzeum kiköltözteti egy napra a művészetet a parkba a gyerekek kedvéért. Megnézni, megérinteni, megszagolni, kipróbálni, meghallgatni, sőt mindezek által inspirálva alkotni, közös élményt szerezni. Ez a célja a Városligetben megrendezésre kerülő ArtPark rendezvénynek, amelyre 3-13 év közötti gyerekeket várnak. Szuper kezdeményezés, mi biztos nem hagyjuk ki! Ingyenes!

Kolibri Évadnyitó Fesztivál – VI. ker, Jókai tér, Kolibri Színház előtt, szeptember 2. (ingyenes)

Igazi visszajáró vendégek vagyunk a 25 éves Kolibri Színház évadnyitó ünnepségén. Szeptember 2-án ismét egész napos, ingyenes programmal, előadásokkal és vidám vásári hangulattal várják a családokat. Méhes Csaba nemzetközi hírű pantomimművész és a bolognai La Baracca gyermekszínház is vendégszerepel az eseményen. Részletes program itt. Ingyenes!

II. Budapest Urban Games – Műegyetem rakpart, Citadella, szeptember 2. 8:00-20:00

Az idén másodszor megrendezésre kerülő programot elsősorban a kamasz korosztály figyelmébe ajánljuk! A BUG egy rendhagyó sportesemény, melynek célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása. Az idei évben is budapesti sportközösségek mérik össze erejüket olyan városi helyszíneken, melyeket eddig közlekedésre, vagy kikapcsolódásra használtunk, legyen az egy belvárosi utca, turisztikai látványosság vagy elhagyott telek. A nevezés a legtöbb versenyszámra már lezárult, de természetesen a szurkolókat is várják minden helyszínen! Részletes program itt. Ingyenes!

Pozsonyi Piknik – XIII. ker., az Újpesti rakpart és mellékutcái a Margit hídtól a Szent István parkig, szeptember 2., 10:00-22:00 (ingyenes)

A pozsonyi út és környéke hatalmas forgataggá alakul ezen a napon, ahol koncertek, bemutatók, gyerekprogramok és vásározók várják nem csak a lipótvárosiakat. A Gyerekpikniken, a Hatszín Teátrum Színpadán bábelőadásokat, interaktív foglalkozásokat és meséket nézhettek meg, a programot pedig 18 órától Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar koncertje zárja. Emellett ismét lesz piknik a Pagonyban, amit nem érdemes kihagyni. Ingyenes!

II. Erdővarázs Családi Nap – Szabadság tér, szeptember 8-9. (ingyenes)

Az erdő beköltözik a városba! A rendezvény mindkét napján 15 tematikus sátorban lehet megismerkedni az erdők titkaival és az erdészek munkájával. A téren népi játékokkal, erdészeti gépbemutatóval, változatos ismeretterjesztő programokkal és koncertekkel is (pl. Rutkai Bori Banda – péntek 17:30, Ferenczi György és a Rackajam – péntek 19:30, Kiskalász – szombat 14:30, Góbé zenekar – szombat 19:30) várnak benneteket. Ingyenes!

Európai Kerti Vasutak Találkozója – Vasúttörténeti park, szeptember 16-17.

Szeptemberben tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A rendezvény minden évben nagy sikert arat a látogatók körében, ugyanis a környező országok dízel-, elektromos-, és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán, de emellett természetesen a többi interaktív program is kipróbálható lesz. Felnőtt belépő:1700 Ft, gyerek belépő: 800 Ft, családi 4000 Ft.

Kortárs Gyermekirodalmi játszótér – Károlyi-kert, szeptember 16. (ingyenes)

Biztos, hogy idén is ellátogatunk nagy kedvencünkre a Károlyi-kertbe, ahol minden évben remek írókkal és illusztrátorokkal találkozhattok, de nem maradnak el a színpadi programok sem, többek között a bábeőadások és koncertek, és még a játszótér is szuper. Ingyenes!

Sárkányfesztivál – Zebegény, szeptember 16-17. (ingyenes)

Szeptember 16-17-én ismét megtelik a sárkányok kedvelőivel a zebegényi Sárkány domb. Szuper kilátás, sok színes sárkány és igazán barátságos hangulat vár rátok. Parkolni a főút mentén lehet, onnan kb. 20 perc gyalogosan a domb, de kisgyerekekkel is vállalható. tavaly még a papírsárkánykészítést is kitanultuk a helyszínen. Ingyenes!

Színházak Éjszakája – városszerte, szeptember 16-17.

2017. szeptember 16-án érkezik a VI. Színházak Éjszakája 35 színházzal és programjaikkal. Több helyszínen gyerekprogramokkal is készülnek, többek között a Budapest Bábszínházban, a Kolibriben és a Hatszín Teátrumban, melyről részletesebben is írunk majd. A karszalag felnőtteknek 2700 Ft, 10 éves kor felett 1500 Ft, 10 éves korig 500 Ft.

Kulturálsi Örökség Napjai – országszerte, szeptember 16-17. (ingyenes)

Többek között a Rendőrmúzeumban, az Ócsai Tájházban, a Jókai-kertben és a Flórián téren is számos gyerekprogrammal készülnek ezen a hétvégén, de nem marad el az izgalmas, ritkán látott helyszínek bemutatása, a vezetett séták és a számos érdekes program, amely közül biztos mindenki megtalálja a kedvencét. Részletek itt. Ingyenes!

Kutatók Éjszakája – városszerte, szeptember 29. (ingyenes)

Szeptember 29-én a Kutatók Éjszakáján kora délutántól késő éjszakáig a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába. 45 városban több mint 2000 program várható. Érdemes már jóval előtte megnézni, mert több helyszínre hamar betelik a regisztráció. Ingyenes!

Szeptember első hétvégéjére további programokat itt találtok!


Ha szeretnétek értesülni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, melyet minden csütörtökön küldünk el nektek a hétvégi ajánlóval és a legújabb válogatásokkal. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.