Családi nap az Olimpia Parkban – szept. 27.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

tobb_mint_jatek

Egész napos színes forgatag vár benneteket szombaton a felújított Olimpia Parkban a Jászai Mari térnél. Találkozhattok a Kabóca Bábszínházzal, a Kompánia Társulattal, kedvenc íróitokkal és illusztrátorokkal, lesznek koncertek, kézműves foglalkozások, diafilmvetítés, mesélés, tanácsadás és sportverseny. Minden program ingyenes!

keverekutyat_akarok

10:15-12:30: Kutya tulajdonosok, leendő kutyatulajdonosok figyelem! Keverékkutya készítő füzetet állíthattok és színezhettek ki, ha eljöttök egy közös rajzolásra, színezésre Pásztohy Pankával.

10:15-14:30: A Cellux Csoport vár benneteket újrahasznosító foglalkozással.

_MG_4622

11 órától a Kompánia Színházi Társulat a kortárs magyar gyerekirodalom gyöngyszemeiből válogatta programját az apróközönségnek. Koncertszínház keretében ízelítőt kaphatunk Lackfi János legújabb verseskötetéből (Paradicsomleves betűtésztával), ami az oviétlap leghírhedtebb fogásait verseli meg a szokásos mókázás kíséretében. Lesz még rendhagyó író-olvasó találkozó Dániel Andrással, Kicsibácsival és Kicsinénivel. Megsétáltatjuk Imikét, a felhúzható bádognyulat, kiderítjük mi van Kicsinéni szelencéjében és azt is, milyen gyorsan fut Láthatatlan Lusta Lajos. Pacskovszky Zsolt és Kishugó az álomrendőrség titkairól mesél majd nekünk, megszelidítjük a rettentő Banyákinét, ennek nagyon megörülünk és jókedvünkben footballozunk egyet. Majd egy szülinapi piknik keretében megünnepeljük Peti és Panka szülinapját, Ijjas Tamás: Bőröndapujának két szereplője ugyanis szeptember 27-én született. A Kompánia Színházi Társulat fellépései: 11:00, 11:15, 13:00, 14:00 és 15:45-kor lesznek.

lufiléghajó_nyitrai_szilvivel

13:00-15:00: Ijjas Tamás: Bőröndapu könyve alapján Seholországba repülő lufi-léghajót készíthettek Nyitrai Szilviával.

Sárkányparipán vágtattam

12:30-13:45 és 14:30-15:45: Szepesi Szűcs Barbarával sárkányparipát készíthettek a Ringató könyvhöz kapcsolódva színes kartonból, melyre színes, csillogó pikkelyeket ragaszthattok, rajzolhattok rá mintát ezüst, csillogó tollal, a végén pedig felragaszthatjátok hurkapálcára.

Kicsibácsi és Kicsinéni

13:45-től: Aki olvasta a Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) című könyvet, az biztos hallott már Kicsibácsi mindentlátó és semmitlátó szemüvegeiről. Dániel András, a könyv szerzője segít mindenkinek elkészíteni a saját varázsszemüvegét, amivel egészen más színben fogja látni a világot…

Patrick&Theo

13:45-től: Rajzfilmkészítő foglalkozás lesz B. Nagy Ervinnel a Patrick & Theo egyik alkotójával.

Máté Angi_Volt egyszer egy

14:45-től: Máté Angi Volt egyszer egy…a Kabóca Bábszínház előadását nézhetitek meg.

Kiss Ottó_focistak_kezikonyve

15:15-től: Baranyai Andrással kézműves barkácsolás, tér- és figurakészítés lesz pizzás dobozból. Készítsd el kedvenceidet és helyezd el őket az általad megteremtett környezetben! Lehet ez egy futballpálya kedvenc játékosaiddal, vagy ismert mesehősök a mese helyszínén. De, ha ott találod ki, mit csinálsz, az a legjobb!

kaboca_babszinhaz_Rumini

15:15-től Berg Judit Rumini könyve alapján játékos foglalkozás lesz a Kabóca Bábszínházzal.

Ciprián

15 órától Nyulász Péter A Balaton tündére legendát továbbvivő (újraélesztő) Helka (IBBY Év gyermekkönyve 2011), illetve annak folytatása a Ciprián c. kötetei alapján tart bemutatót, illetve foglalkozást Szepesi Szűcs Barbara illusztrátorral. 15:45-17:30 között zseníliás buborékfújót készíthettek Kamor zseniális varázsbuborékaihoz. A Bakony javasasszonyának, Rezinek szerepében a foglalkozást Szepesi Szűcs Barbara, a Ciprián, a Balaton hercege című könyv illusztrátora vezeti.

dalolka_duett

16:30-tól gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon a Dalolka Duett koncertjén. A kísérethez a gyerekek is kapnak csörgőket, kasztanyettákat, cintányérokat, amikkel ők is részt vehetnek a zenekarban. Különleges hangszerekkel is találkozunk utunk során, hangjuk mind a mese egy-egy új szereplőjét ismerteti meg velünk. A koncert utáni hangszer-simogatón közelről is megismerkedhetnek a gyerekek mindegyikükkel.

A színpadi programok és foglalkozások mellett előadásokkal, tanácsadással és sportprogramokkal is várnak benneteket.

A teljes programot és időbontást itt találjátok.
Facebook oldalukhoz itt csatlakozhattok.