Családi filmek januárra

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csodabogarak_01

December környékén mindig megugrik a mozikba kerülő családi filmek száma. Karácsonyi ajánlónkban olvashattatok a decemberi premierekről, most jöjjön két januári film.

Csodabogarak

Csodabogarak_07Csodabogarak_06

Január 2-án került a mozikba Hélene Giraud és Szabó Tamás a Csodabogarak – Az elveszett hangyák völgye című animációs kalandfilmje. Egy békés tisztáson egy hirtelen félbeszakadt piknik maradékai harcot szítanak két hangyafaj között. A csata tétje nem más, mint a felbecsülhetetlen értéket képviselő cukrosdoboz. Egy katica véletlenül a hangyacsata közepén találja magát. Összebarátkozik Mandible-lel, a fekete hangyák egyikével és segít neki megmenteni a fekete hangyák otthonát a kegyetlen vörös hangyák támadóitól, akiknek ostromát a félelmet nem ismerő Butor vezet. A film ismerős lehet az m2 gyerekcsatornáról, itt adják az alkotók rövidfilmjeit, csodaszépek. Ha nem ismerős, itt belenézhettek. Reméljük, hogy az egész estéshez is kedvet kaptok. Vetítési időpontok itt.

 

A mogyoró-meló

A mogyoró-meló_01

A mogyoró-meló_04

Január 23-án érkezik a mozikba a Pro Video Film forgalmazásában a Peter Lepeniotis A mogyoró-meló című alkotása, melyet 2005-ben bemutatott rövidfilmje, a „Surly Squirrel” alapján készített. Díjat nyert vele Ottawában és Palm Spingsben. Kíváncsian várjuk egész estés filmjét is. A 3D-és animációs kalandfilm 6 éves kortól ajánlott.
Mit ér az élet mogyoró nélkül? Vagy dió nélkül? Netán mandula nélkül? A parkban lakó rágcsálóknak nem sokat. A leleményes, mindig izgága Surly már megint akcióba lendül mikor feltűnik a környéken a mogyoró árus. Ám a küldetés balul sül el, az egyetlen élelemforrás, a park szép nagy fája felgyullad. Cél: minden magvakat szerető parklakónak megszerezni télire az eleséget. Komoly szervező, és tervező munkát igényel a betörés, aztán a kitörés, de Surely és csapatát bizony elég kemény dióból faragták.

http://www.youtube.com/watch?v=vzqBqtD4XpA