Családi filmek a téli szünetre

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Családi filmek a téli szünetre

Decemberben a mozikba kerülő premieres családi filmekből válogattunk nektek már a téli szünetre, illetve néhány jó filmet ajánlunk a különböző TV csatornák ünnepi kínálatából is.

ÚJ MOZIFILMEK

Az elfeledett karácsony – december 19-től a mozikban

Elise egy csupa szív nyolc éves kislány, akit egy reggelen különös érzés kerít hatalmába. Bár nem tudja megmondani miért, úgy érzi, ez a nap más, mint a többi, ám hiába mesél erről családjának és barátainak, senki sem érti, mire gondolhat. Kénytelen hát egyedül felkerekedni, hogy utánajárjon, vajon miért olyan különleges ez a bizonyos dátum.

Latte és a titokzatos varázskő – december 19-től a mozikban

Latte, a kedves sünlány szeret fantasztikus történeteket kitalálni és hősködni. Ő az, aki mindent bátran megold és mindenkit megment. Az erdőben, ahol él, az állatok nagy veszélybe kerülnek, amikor egy nap az utolsó tó is kiszárad és súlyos szárazság fenyeget. Latte és mókusbarátja elhatározza, hogy visszaszerzi a tó vizét, amihez el kell csenniük a mágikus varázskövet a hatalmas Medve királytól.

Shaun, a bárány és a farmonkívüli – december 19-től a mozikban

Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből. A falka már-már lehetetlen küldetésre vállalkozik: igyekeznek hazajuttatni a meglepő képességekkel teli farmonkívülit, Lu-Lát, mielőtt az ufóvadász ügynökök kaparintanák meg.

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa – december 5-től a mozikban

Mikor a Mikulás hűséges szánhúzója, Villám bejelenti visszavonulását, új tagra van szüksége a csapatnak, ráadásul gyorsan! Pamacs, az apró kis lovacska eltökélt, Ő is szánhúzó rénszarvas szeretne lenni. Mindenben támogatja Őt legjobb barátja, Mogyi, akinek segítségével Pamacs megmérettetheti magát a profi rénszarvasok között. Ám a kis patás hamar rájön, hogy a tét sokkal nagyobb, mint gondolta. 6 éves kortól.

Sarkvidéki akció – december 5-től a mozikban

A Sarkvidéken miden sokkal vidámabb. Fürge és belevaló bandája a mozikban várja az egész családot egy izgalmas kalandra. 6 éves kortól.

Jégvarázs 2. – november 21-től a mozikban

Minden idők legsikeresebb animációs filmje, a több Oscar-díjat nyert Jégvarázs folytatása még megy a mozikban! Ha esetleg nem néztétek meg azonnal, jó családi program lehet a téli szünetben. Elza Annával, Kristoff-fal, Olaffal és Svennel együtt veszedelmekkel teli utazásra indul… 6 éves kortól ajánlott.

MÉG MEGY A MOZIKBAN

Jetikölyök – több helyszínen

Legkisebbek mozija: A kis herceg – Puskin, december 28., 10.00

A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel ezelőtt a kis herceg ismertette meg őt.

MI MEGY A TV-BEN?

Íme még néhány jó családi film december 22. és 26. között:

 • Hókirálynő – december 22., 18:15 – m2
 • Négy évszak a Hortobágyon (természetfilm) – december 24., 18:35 – Duna World
 • Vad Balaton (természetfilm) – december 24., 18:55 – Duna World
 • Repcsik – december 24., 19:05 – Viasat3
 • Zootropolis – december 24., 21:00 – Viasat3
 • Elliot a sárkány – december 25., 14:55 – Viasat3
 • Szenilla nyomában – december 25., 16:55 – Viasat3
 • Coco – december 24., 19:00 – RTL Klub
 • A szépség és a szörnyeteg (musical) – december 25., 10:45 – RTL Klub
 • Szörny Rt. – december 25., 19:00 – RTL Klub
 • A barátságos óriás – december 26., 15:20 – RTL Klub
 • Jégkorszak 1-4.– december 23-26., 11 és 12 óra között kezdődik mindegyik rész – TV2
 • Shrek 1-4. – december 23-26., 16:10 – TV2
 • Pál utca fiúk – december 22., 13:35 – TV2
 • Pixy, a karácsonyi manó visszatér – december 26., 18:45 – Duna TV
 • A fehér szarvas (természetfilm) – december 22., 14:45 – Duna World

+1

66 film ingyenesen, online

December 20-tól január 5-ig újra itt a Filmalap karácsonyi ajándéka, ezúttal 66 film nézhető ingyenesen, online. A válogatásban szerepelnek olyan animációs filmek is, mint például a Daliás idők, a János vitéz, a Lúdas Matyi; az ifjúsági filmek közül, az Égigérő fű, továbbá a Noé bárkái című természetfilm is.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!