Családi fesztiválok júniusra – 9 ötlet, hogy jól induljon a nyár!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megérkezett a június és vele együtt hamarosan a nyári szünet is a nyakunkon, ezért most 8+1 jó eseményt ajánlunk nektek, hogy biztos izgalmasan kezdődjön ez a nyár is.

GyerekSziget – Hajógyári-sziget, június 3-25., minden szombaton és vasárnap 9:00-18:00 (ingyenes)

Idén is 4 hétvégén át koncertekkel, előadásokkal, különböző foglalkozásokkal, játékokkal vár benneteket a GyerekSziget. További tudnivalókat és a legjobb programokat itt találjátok, illetve majd a hétvégi ajánlókban is, melyet mindig csütörtökönként teszünk ki. Ingyenes!

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál – Hatvan, június 9-11.

Élő szavas mesemondás, bábszínház, vásári komédia, kézműves foglalkozások, hétpróba, íjászat, népi játék-néptánc, szakmai előadások, huncut adomák felnőtteknek várnak rátok ezen a júniusi hétvégén Hatvanban. Részletek itt. Belépő: 1500 Ft/fő/nap, 2500 Ft/fő/2nap.

Ünnepi Könyvhét és Margó Fesztivál – Vörösmarty tér és egyéb helyszínek, június 8-12. (ingyenes)

Egyik kedvenc nyárindító eseményünk, amikor jó könyvek és jó programok társaságában töltjük a hétvégét. Ahogy már megszokhattátok jó könyveket és mellé részletesen programokat is ajánlunk majd nektek. A Vörösmarty téri eseménnyel párhuzamosan pedig a Margófesztivál is zajlik, ahol szintén gondoltak a gyerekekre is.

Budapest A Cappella Fesztivál – Várkert Bazár, június 10-11.

A gyerekeknek szóló foglalkozásokon több korosztály is együtt készíthet papírkoronát, térbeli képeslapot vagy színes játékhangszert újrahasznosított anyagokból. A zene élményére óriás képet készíthettek, a Várkert Kvízben pedig az egész család együtt játszhat és gondolkodhat. Részletek itt.

Kabóciádé – Veszprém, Kabóca Bábszínház, június 17-18.

Habakuk király és Boróka királyné, Kabóciádé uralkodói, megnyitják nektek a birodalom kapuit, hogy önfeledten szórakozhassatok egész hétvégén. Lesz megint piknik és gyermekkoncertek, bábelőadások és kiállítás, éjszakai kalandtúra, interaktív játékterek, ráadásul mindez ingyenesen. Részletek itt. Belépő: 500 Ft.

Tündérfesztivál – Sopron, június 24. (ingyenes)

A 10. Soproni Tündérfesztivál délelőtt 10-től este 7-ig játékokkal, különféle foglakozásokkal, produkciókkal várja a gyerekeket, tündéreket és manókat. Fellép Pályi János Bábszínháza, a Rutkai Bori Banda, a soproni Drazsé zenekar, a Mozgás Ritmus Lendület Club és ismét lesz Viseletverseny, ahol a legkülönlegesebb tündéri vagy manós viseleteket mutathatják be a résztvevők. Részletek ittIngyenes!

Múzeumok Éjszakája – Országos, június 24.

Idén is várnak benneteket a múzeumok éjszakai kalandozásra. A gyerekprogramok már délután elkezdődnek, és tényleg érdemes lesz egy kicsit tovább is fent maradni, hiszen a tárlatvezetésektől kezdve a foglalkozásokon át a koncertekig rengeteg programmal készülnek. Részletes program június elejétől itt.

Győrkőc Fesztivál – Győr, június 30. – július 2. (egy mosolygós fotó a belépő)

Idén jubileumi, 10. évadát ünnepli a Győri Győrkőc Fesztivál, amikor a város igazi gyerekbarát helyszínné alakul, és a vaskakas Bábszínház elhozza nektek a legjobb gyerekelőadásokat, koncerteket is. A belépés teljesen ingyenes, csupán egy mosolygós fotót kérnek, amiért cserébe Győrkőckarkötőt kapnak a gyerekek, így ingyenesen vehetnek részt a programokon és próbálhatják ki a játékokat. A testvérekről egy közös fotót is elfogadnak.

+ 1

Szentjánosbogár rajzás – Alcsúti Arborétum, Budakeszi Arborétum, Eplény, Pilis, időjárástól függően június közepe környékén

Idén is megmutatjuk nektek, hol találkozhattok az egyik legszebb jelenséggel, és természetesen az éjszakai túra mindig izgalmas a gyerekek számára is.

További programokat a pünkösdi hosszú hétvégére itt találtok! Érdemes elolvasni nyári táborok válogatásunk 1. és 2. részét is!


Ha szeretnétek értesülni a legjobb családi programokról, érdemes megnézni az oldalunkon és a Fb-on hétvégi ajánlóinkat, a legújabb válogatásokat és híreket. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.