Jön a Cinemira TEEN és a Cinemira KIDS!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Cinemira Nemzetközi Filmfesztivál idén mindjárt 2 fesztivállal is vár benneteket Budapesten. A Cinemira TEEN kifejezetten a 13 év feletti kamasz korosztálynak szól, a Cinemira KIDS pedig a 4-12 éveseket várja.

CINEMIRA TEEN – 13 ÉVES KORTÓL – 2021. október 9-10., Akvárium Klub

CINEMIRA TEEN az egyetlen kifejezetten kamaszoknak szóló filmfesztivál hazánkban. Ezen a hiánypótló rendezvényen a fiatalok filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit, betekintést nyerhetnek a filmgyártás rejtelmeibe, találkozhatnak a legkiemelkedőbb kortárs filmes alkotókkal, nemzetközi sorozatok sztárjaival, sőt kipróbálhatják magukat filmesként október 9. és 10. között az Akvárium Klubban.

A fesztiválon több mint 80 országból több száz fiataloknak szóló rövid kisjátékfilm és animációs film látható. Az óránként induló filmes programban 13+ korosztálynak szóló rövid animációs és élőszereplős filmeket vetítenek. Panoráma programunkban a legkiemelkedőbb nemzetközi ifjúsági filmek kapnak helyet, amelyek korábban a világ legrangosabb filmfesztiváljain mutatkoztak be, vagy épp nyertek díjakat.

A filmek olyan, a kamaszok mindennapjait érintő témákat dolgoznak fel, mint az első csók, a gimi végi búcsú a barátoktól, az útkeresés, az anorexia, a videójáték függőség, vagy épp a szülőktől való függetlenedés kérdése.

A fesztivál betekintést nyújt a filmkészítés kulisszáiba is, így filmes, animációs, kaszkadőr, tánc koreográfia vagy akár képregény workshopokon próbálhatja ki magát a fiatal közönség. Emellett a Cinemira TEEN filmes előadásain nemzetközi sorozatok sztárjaival találkozhatnak a rajongók, így Budapestre érkezik a SKAM sorozat sztárja, Josefine Frida és a fiatalok körében népszerű sorozat alkotója, Julie Andem is.

A fiatal közönség olyan sikeres, magyar rendezőktől, mint Herendi GáborNagypál Orsi, az Oscar-díjas Deák Kristóf, vagy Horvát Lilitől ismerheti meg a filmes szakma rejtelmeit. Az animáció iránt érdeklődők pedig a nemzetközi animációs és videójáték intro gyártásban élenjáró Digic Pictures képviselőivel is találkozhatnak. Nem utolsó sorban a filmszínészet felé kacsintó fiatalok igazi castingon vehetnek részt a fesztivál teljes ideje alatt.

Jegyár: felnőtteknek 2500 Ft, diákoknak 2000 Ft, a workshopokra 1000 Ft.

CINEMIRA KIDS4-12 ÉVESEKNEK – 2021. október 23-24., Millenáris

CINEMIRA KIDS családi rendezvényen a gyerekek filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit. Az október 23. és 24. között megrendezésre kerülő, kétnapos gyerekfilm ünnepen több mint 80 országból több száz gyerekfilm látható a Millenárison.

Az óránként induló filmes programban 4–12 éves gyerekeknek szóló rövid animációs és élőszereplős filmeket vetítenek. Itt debütálnak a legendás magyar gyerekfilmek digitálisan felújított változatai. A Panoráma programban pedig a legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló nemzetközi mozifilmek kapnak helyet.

A fesztivál interaktív: filmes, animációs, casting és kaszkadőr workshopokon próbálhatja ki magát az egész család. A gyerekeknek szóló filmes előadások többek közt a filmszínészet titkaiba, a bűvészkedés rejtelmeibe vezetik be a közönséget. Sőt, idén a Rutkai Bori Banda is fellép, amelynek exkluzív videoklipet forgatnak a gyerekek. A különleges filmes vásáron maguk festhetik meg saját csapójukat, alkothatnak virtuális valóságban, vagy rajzolhatnak saját filmet 35mm-es szalagra. Jegyvásárlásoddal pedig hajléktalan gyerekek és fiatalok lakhatását vagy épp továbbtanulását is támogatod.

Jegyár: felnőtt 1500 Ft, gyerek 1000 Ft, workshopok 500 Ft.

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.