Busó mese – a farsangi hagyományokról gyerekeknek

Busó mese

Takács Viktória most megjelent Busó mese című könyve egy igazi farsangi csemege, amely a busójárást mutatja be a gyerekeknek. Ha most velünk játszotok, meg is nyerhetitek a Scolar Kiadó jóvoltából. Szponzorált tartalom.

Már a könyv borítója is rögtön magával ragadta a gyerekeket. Nálunk igazán nagy sikere van a busóknak, évek óta készülnek itthon ebben az időszakban a különböző busó maszkok, rajzok, és jártunk Mohácson is, úgyhogy a könyvet nagy örömmel fogadták.

A farsangkor játszódó történetben egy kisfiú, Misi történetét követhetjük végig, aki apukájával és kedvenc plüss rókájával ellátogat Mohácsra és részt vesz a busójáráson. Közben megismerkedik a télbúcsúztatás hagyományával, megtanulja a télűzés fortélyait, és megismerkedik a jankelékkel is. De vajon sikerül elkergetni a telet? A meséből kiderül. A szerzőnek, Takács Viktóriának ez volt az első könyvterve, amely a tavalyi busójáráson került újra elő a fiókból. Reméljük, hogy a Hagyományaink sorozat, amely keretében ez a mese is megjelent, folytatódik.

A könyvet leginkább az óvodás korosztálynak ajánljuk, de nálunk a 2 éves is szívesen nézegette a színes képeket, a kisiskolások pedig már önállóan olvasták, hiszen a szöveget körbeölelő illusztrációk és nagyobb betűk a kezdő olvasóknak is segítenek.

Idén február 20-a és 25-e között vár benneteket a mohácsi Busójárás!

JÁTÉK

Játsszatok velünk és nyerjétek meg a Scolar Kiadó jóvoltából a Busó mese című könyvet! A következő kérdésre várjuk a választ a jatek@minimatine.hu-ra február 16-a éjfélig:

Hogy hívják Busó Misi barátját, a kis plüss rókát? 

Segítséget itt találtok. A játékszabályzat itt érhető el.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb hétvégi programokról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!

 

Hozzászólás letiltva.