Busó mese – a farsangi hagyományokról gyerekeknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Busó mese

Takács Viktória 2020-ban megjelent Busó mese című könyve egy igazi farsangi csemege, amely a busójárást mutatja be a gyerekeknek.

Már a könyv borítója is rögtön magával ragadta a gyerekeket. Nálunk igazán nagy sikere van a busóknak, évek óta készülnek itthon ebben az időszakban a különböző busó maszkok, rajzok, és jártunk Mohácson is, úgyhogy a könyvet nagy örömmel fogadták.

A farsangkor játszódó történetben egy kisfiú, Misi történetét követhetjük végig, aki apukájával és kedvenc plüss rókájával ellátogat Mohácsra és részt vesz a busójáráson. Közben megismerkedik a télbúcsúztatás hagyományával, megtanulja a télűzés fortélyait, és megismerkedik a jankelékkel is. De vajon sikerül elkergetni a telet? A meséből kiderül. A szerzőnek, Takács Viktóriának ez volt az első könyvterve, amely a tavalyi busójáráson került újra elő a fiókból. Reméljük, hogy a Hagyományaink sorozat, amely keretében ez a mese is megjelent, folytatódik.

A könyvet leginkább az óvodás korosztálynak ajánljuk, de nálunk a 2 éves is szívesen nézegette a színes képeket, a kisiskolások pedig már önállóan olvasták, hiszen a szöveget körbeölelő illusztrációk és nagyobb betűk a kezdő olvasóknak is segítenek.

Itt tudjátok kedvezményesen megvásárolni!

Azóta már megjelent a sorozat Pünkösdi mese, Betlehemi mese és Farsangi mese része is!

További farsangi dalokat és meséket itt találtok!

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb hétvégi programokról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!