Budapesti barangolások és váras kalandok Kajlával

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A budapesti Kajla füzetek segítségével bejárhatjátok Budapest legszebb részeit, ráadásul minden útvonalon izgalmas küldetések várnak rátok. Ha pedig 3 kastélyt és egy várat felkerestek, majd a pecséteket összegyűjtitek, akkor ti is nemesi címet szerezhettek.

TITOKZATOS BUDAPESTI KALANDOK KAJLÁVAL

A két új, budapesti Kajla füzetben 3-3 útvonalat találtok, amelyeket bejárva Budapest legszebb részeit fedezhetitek fel. Nézzetek körül az egyes állomásokon, és fejtsétek meg a rejtvényeket! Vajon megtaláljátok az eldugott részleteket az utcákon? Észreveszitek a különbségeket a füzet rajzai és a valóság között? Meg tudjátok fejteni a trükkös feladványokat? Ha szerettek játszani, és kíváncsiak vagytok a főváros történetére, akkor jól szórakoztok majd.

A kék füzettel a Budai Várban, a Fővám térnél, illetve a Gellért tér környékén kalandozhattok, a zöld füzetben pedig szintén 3 kihívás van: a Városligetben, Vízivárosban, illetve a Bazilika és az Országház környékén. A két új Kajla füzetet ingyenesen beszerezhetitek a Tourinform irodákban, de a Fővárosi Állat- és Növénykert információs pontjánál is kaphattok, csak a Kajla útlevelet kell felmutatni.

SZEREZZ KISNEMESI RANGOT KAJLÁVAL!

Válassz három úticélt, legyen az vár, kastély vagy remeteség és gyűjts egy-egy pecsétet megbízóleveledbe. Ha kész vagy, Kajlától különleges oklevelet kapsz, amivel mindenkinek megmutathatod: Hárompecsétes Kisnemesi rangot nyertél!

A megbízóleveledet ne felejtsd magaddal vinni (az első, általad kiválasztott helyszínen kell kérni). Kajlás apródként ebbe kell gyűjtened a különleges pecséteket, minden helyszínen egyet. Ha a megbízásodat teljesítetted, névre szóló oklevelet kapsz, amellyel Hárompecsétes Kisnemesi címet szerzel. Kérd bármelyik helyszínen a várakat és kastélyokat bemutató játékos kiadványt is! Ahol a harmadik pecsétet megszerezted, ott kérd névre szóló okleveledet, amely tanúsítja Hárompecsétes Kisnemesi rangodat. Ha nem kaptál oklevelet, ne búsulj, mert a Kajla weboldalon is kérheted, ha feltöltöd megbízóleveled fotóját ide.

A játékban részt vevő várak, kastélyok listáját itt találod.

Augusztus 31-éig idén nyáron is több helyszínen ingyenes az utazás Kajla útlevéllel!

Forrás: Kajla Budapest

További budapesti programokat a nyári szünetre itt találtok!

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek nem csak a nyári szünetre.