Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – ápr. 23-26.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

22_nemzetkozi_konyvfesztival

A pénteki Kis Könyves Éj után folytatódnak a hétvégén is a jobbnál jobb könyves programok a Millenárison. Péntektől vasárnapig a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Gyerek(b)irodalma bemutatókkal, írókkal és illusztrátorokkal, zenés és kreatív foglalkozásokkal, dedikálásokkal és számos akcióval várja a kicsiket és a nagyokat. A gyerekprogramok mellett a bejegyzés végén a felnőtteknek szóló eseményeket és dedikálásokat is megtaláljátok. A belépő 500 Ft, amely a standoknál levásárolható.

ÁPRILIS 24., péntek

iskolások_kézikönyve_fiúknak

11 órától mutatja be Finy Petra író és Pásztohy Panka illusztrátor Iskolások kézikönyve (Pagony kiadásában) című könyvét, amely ezúttal a fiúknak készült. Utána rendhagyó tanóra lesz kisiskolásoknak Finy Petra vezetésével, majd könyvfesztiváli vetélkedő. A Pagony kiadó teljes programját a dedikálásokkal együtt itt olvashatjátok.

ÁPRILIS 25., szombat

magasfeszultseg

10 és 12 óra között mutatkoznak be a Kolibri Kiadó Magasfeszültség! könyvei, melyek a 16 év feletti korosztálynak szólnak. A beszélgetés után dedikálás is lesz. A Fb eseményt itt találjátok.

a csodapalást

10:15-től a legújabb Papírszínház-mesét, A csodapalást (Csimota Kiadó) mutatják be. A mesét Thierry Chapeau írta és illusztrálta. A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. 4 éves kortól ajánlott.

kerekito_allatos_jatektar

11 órától Kerekítő Állatos Játéktár (Móra Könyvkiadó) mókázás vár rátok J. Kovács Judittal, Kerekítő manóval, Papp Judit hegedűkíséretével. 1–6 éveseknek ajánlott. A Fb eseményt itt találjátok. A Móra Kiadó összes fesztiválos programját a dedikálásokkal együtt itt olvashatjátok.

tokmag_portrek

11:30 és 12:30 között a Pagony Most ÉN olvasok! című sorozat keretében közös játék, mese és rajzolás lesz Berg Judittal és Mészely Ilkával. Te már tudsz egyedül olvasni? Kicsit? Vagy már folyékonyan? A Tökmagok segítenek neked – négy különböző olvasási szinten!

tundi-es-samu

13 órától Tündi és Samu (Naphegy Kiadó) felelgetős felolvasást tartanak Elekes Dórával.

nokedli_mesek_fogd_ra_a_jetire

13:30-tól a Nokedli mesék (Naphegy Kiadó) című bábelőadást nézhetitek meg a szerző, Boncsér Orsolya tolmácsolásában. A százlábú új cipőt vásárolna, de az eladónak nehéz a dolga…A Fb eseményt itt találjátok.

mesek-a-teljesseghez

14 órától az újszülött királylány sír, csak sír. Mi gyógyíthatná meg? Tamás Zsuzsa olvas fel meseszép könyvéből, a Mesék a Teljességhez (Naphegy Kiadó) című könyvből.

https://www.youtube.com/watch?v=jCYMjGDDF3M

14:30-tól egy izgalmas újdonságot mutatnak be, a Bookr Kids (Bookr Digital) meseapplikációt és Mesetabletet.

csuromviz

15 órától Balázsy Panna Szandra és a 3. B – Csuromvíz (Manó Könyvek) című könyvének bemutatóján és „pohárkoncert”-en vehettek részt.

szasa_a_sziberiai_kistigris

15 órától Szása, a szibériai kistigris (Móra Könyvkiadó) csíkjait kereshetitek meg Nagy Dianával, a kötet illusztrátorával. 3–4 éveseknek ajánlott. Interjúnkat Diával itt olvashatjátok.

boribon_tojast_fest

16 órától két Pagony-mesét hallgathatnak meg a kicsik. Mese Boribon húsvéthétfőjéről és Szofiról, egy olyan kislányról, aki akkorákat tüsszentett, hogy a galambok lerepültek a tetőről, a levelek leestek a fákról, sőt, még az óceán is kilépett a medréből… Te mekkorát tudsz tüsszenteni? Mese és játék Stiglinz Milánnal, Marék Veronikával és Harcos Bálinttal.

tortenelmi_kalandok

17 órától Gyárfás Endre bemutatja a Történelmi kalandok a magyarság múltjában című könyvét. Az előadást Vargáné Vankó Katalin vezetésével a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola 4/b osztályos diákjai mutatják be. A bemutató után Gyárfás Endre Pataki Andreával, a Napraforgó Kiadó szerkesztőjével beszélget a kötetről.

ÁPRILIS 26., vasárnap

ringato

10 órától Ringató foglalkozással várja a legkisebbeket Gróh Ilona és Gáll Viktória. Interjúnkat itt olvashatjátok velük. Könyveik a Kolibri Kiadó gondozásában jelentek meg. A Fb eseményt itt találjátok.

bullagaria_hercege

10:30-tól Eldad Ilani író és Szabó Levente illusztrátor Tökéletes történet (Pozsonyi Pagony) című könyvét mutatja be és lovagi játék is lesz a Mare Temporis Alapítvánnyal.

eszterlanc

11:30-tól zene, móka és versek dacos ovisoknak, beszélgetés és felolvasás Varró Dániellel és Turbuly Lillával, majd az Eszter-lánc mesezenekar koncertjével.
A koncert alatt és után elkészíthetitek, majd haza is vihetitek a saját ovis jeleteket Horváth Ildi grafikusművész segítségével.

vilagszam

12:30-tól A Borka Session zenés prózáját hallhatjátok énekhangra és négy hangszerre négy gesztenyeszemű kislányról, akik egy éjjel a Hét Tündéreinek Palotájába indul.

Piroska és a Nagy Mágus

13:30-tól a legújabb Papírszínház-mesét, a Piroska és a Nagy Mágust (Csimota Kiadó) mutatják be. A mesét Takács Mari írta és illusztrálta. A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. 4 éves kortól ajánlott.

14 órától B. J. Novak Képtelen könyv (Európa Könyvkiadó) című gyermekkönyvének bemutatóján vehettek részt. Lehet egy könyv izgalmas képek nélkül? És aki felolvassa, az tényleg robotmajom? És a feje is áfonyás pite? B. J. Novak Képtelen könyvét Hajdu Steve olvassa fel, a majomhangján, a majomszájával… Állj. Hogy micsoda?! Aki pedig előadja a kedvenc dalait, Kardos-Horváth János. Flötty. Upsz, ez csak úgy kicsúszott. Az eseményről bővebben itt olvashattok.

Harisnyas Pippi_borito.indd

14:30-tól Pippiskedjünk! Kalandos kézműves program lesz a hetven éve született Harisnyás Pippivel. 4–6 éveseknek ajánlott program a Móra Kiadóval. Közreműködnek: Dávid Ádám, Mohácsi Katalin és Dóka Péter. A Fb eseményt itt találjátok.

gumi_mania

15 órától Gumimánia, vagyis kézműveskedés lesz a népszerű Gumimánia (Kolibri Kiadó) című könyv útmutatásai alapján.

Otfried Preußler A kis szellem

16 órától A kis szellem (Kolibri Kiadó) című Otfried Preußler klasszikust olvassa fel Böröndi Bence, Dékány Barnabás és Dóra Béla. A Fb eseményt itt találjátok.

matyi_es_sari

17 órától Milos Macourek író és Adolf Born illusztrátor Matyi és Sári az iskolában című könyvét mutatja be a Pagony. Hogyan kerül Matyi és Sári a harmadik bé osztályból a kőkorszakba? Mit keres Jonatán, a szomszéd néni kutyája az osztálykiránduláson – ráadásul emberi formában? Mindez egy csodálatos telefonkagylónak köszönhető… Filmvetítés és mese.

bilimbo_haza

Péntektől vasárnapig 10 és 18 óra között Bilimbo Háza várja a kicsiket és a nagyokat. Lesznek játékok totyogóknak, minikonyha, babasarok, sok-sok autó óriási szőnyegen, bábok, társasjátékok nagyobbaknak és persze vidámság és kacagás.

Hol: Millenáris
Nyitvatartás: április 23-án 12:00-19:00, április 24-én 10:00-19:00, április 25-én 10:00-20:00, április 26-án 10:00-19:00
Jegyár: 500 Ft, amely levásárolható a standoknál.

A fesztivál részletes programját, beleértve a felnőtteknek szóló bemutatókat, dedikálásokat is innen tölthetitek le.
A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál közösségi oldalát itt találjátok.

További szombati és vasárnapi programokért nézzétek meg a hétvégi ajánlókat!