A Budapest Bábszínház 6 új bemutatóval készül az őszi nyitásra

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Budapest Bábszínház 6 új bemutató 2021/22

2021. augusztus 2-án, hétfőn 14:00-kor indul az online jegyértékesítés a Budapest Bábszínház 2021/2022-es évadának szeptemberi és októberi előadásaira. 6 új előadással is készülnek a legkisebbektől a kisiskolásokon át a 14 év felettiek számára.

A legkisebbeknek ajánljuk a Rügyek és gyökerek című előadást, amelynek címválasztása Jane Goodall munkássága előtt tiszteleg. Az előadás a természet alapvetéseivel való korai játékos ismerkedésre ad lehetőséget. Újrahasznosított elemekből álló, műanyagszegény díszlet, labdák retextilből, jelmez másodkézből!
4 éves kortól ajánlott a Babaróka című előadás, amely Kiss Judit Ágnes Babaróka-könyvei alapján készült. A Kisrigók, Paulon Viktória személyes indíttatású története örökbefogadott gyermekei fantáziadús, mesés elemekkel átszőtt magánmitológiája 6 éves kortól ajánlott. Tasnádi István Héraklész mítoszából írt új darabot, kifejezetten a bábszínház társulata számára. A legendás hős (ma úgy mondanánk: szuperhős) Héraklész és hétköznapi halandó féltestvére, Iphiklész történetén keresztül a mitológia eszköztárával, de a mai gyerekek nyelvén beszél bátorságról, hősiességről, kiválasztottságról, elbizakodottságról, testvérféltékenységről és testvéri szeretetről. 10 éves kortól ajánlott.
14 éves kortól ajánlott a Szerb Antal kód, avagy a Pendragon legenda, amely Szerb Antal könyve nyomán készült, illetve 16 éves kortól pedig a Frankensteint, Mary Shelley 19. századi rémregényét a teremtés csodájának és felelősségének történetét, amely a teremtő és a teremtett lény örök egymásra utaltságának shakespeare-i mélységű tragédiája.

A színház jegypénztára augusztus 16-án nyit, addig csak online lehet jegyet tudtok váltani az előadásokra. A műsorfüzet szintén augusztus 2-án lesz elérhető az oldalukon.

Forrás: Budapest Bábszínház