Brúnó ezúttal a Balatonon kalandozik

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lezárult a Brúnó Budapesten sorozat, de ezzel nem érnek véget a kalandok! Már kapható a Brúnó a Balatonon 1. része, amely kedvenc helyünkre, a Balaton-felvidékre kalauzol el benneteket! Szponzorált tartalom.

Brúnó Budapesten sorozat lezárása után a történet a Balaton vidékének bemutatásával folytatódik. Időben visszarepülünk, hiszen a mese szerint Brúnó 5 éves volt, amikor a család Budapestre költözött. Így most visszalépünk Brúnó óvodás éveibe, amikor még a Balaton közelében teltek a napjai, és a kis olvasók ismét barátok, rokonok segítségével barangolhatják be a magyar tenger érdekességeit. A sorozat három kötetben öleli fel a Balaton tájait. A sorozat második kötete 2022 őszére várható.

Az első kötetben Brúnó 3 évesen, családi utazások, nagyszülőknél tett nyaralások és baráti kirándulások során látogatja végig a Balaton-felvidék sok szép pontját. Bartos Erika, a szerző így számolt be a könyv készülésének folyamatáról:
Először összegyűjtöttem a témákat, és számtalan könyvet elolvastam a Balatonról. Ezután bejelöltem a helyszíneket a térképen, és a férjemmel bebarangoltuk az összeset. A gyűjtőmunka után elkészíttetem a forgatókönyvet, majd hozzákezdtem a rajzokhoz. Igyekeztem változatos témákat beleszőni a  történetbe, hogy a könyv mindenkinek hasznos legyen és örömöt hozzon. Boldog vagyok, hogy a 19. Nemzetközi Építészkongresszuson a Brúnó-sorozatom kiérdemelte az építész szakma irányából érkező elismerést, a Sivatagi Kőrózsa-díjat.

Azóta megjelent már a könyv 2. kötete is!

JÁTÉK

Nagyon köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A játékot lezártuk, a szerencse ezúttal Monspart-Molnár Zsófinak kedvezett, akinek írtunk emailt is! Gratulálunk!

Játsszatok velünk és nyerjétek meg a Brúnó Balatonon 1. részét a Móra Kiadó jóvoltából. A következő kérdésre várjuk a választ a jatek@minimatine.hu címre 2022. június 19-e éjfélig:

A Balaton melyik részéről szól majd a szeptemberben megjelenő 2. kötet?

Segítséget itt találtok. 2022. június 20-án sorsolunk! Általános játékszabályzat itt.