A Betlehemi mese – a hónap gyerekkönyve (Szívünk rajta program)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Betlehemi mese

Megjelent a Betlehemi mese, amely a Scolar Kiadó Hagyományaink sorozatának harmadik része. A sorozatot nagyon szeretjük, már bővebben is írtunk a farsangi hagyományokat bemutató Busómeséről, a Betlehemi mese pedig remek ajándék ovisoknak és kisiskolásoknak a karácsonyfa alá.

A sorozatnak ebben a részében egy mai család életén keresztül mutatnak be egy régi hagyományt (éppen úgy, mint a Busómesében, ahol a család Mohácsra utazik és részt vesz a Busójáráson). Egy kora decemberi napon az óvodából hazatérő Bencét izgatott sokadalom várja otthon: iskolás testvére, Hanna, és az osztálytársai épp betlehemi játékot próbálnak! Legnagyobb örömére a kisfiú is részt vehet az izgalmas eseményben: papírbetlehemet készíthet, sőt csatlakozhat a betlehemezőkhöz. A kedves történet megismerteti a gyerekeket az egyik legszebb karácsonyváró népszokásunkkal, a betlehemezéssel, valamint az adventi időszak főbb tradícióival is. Takács Viktória gyönyörűen illusztrált története igazi ünnepi olvasmány, és akár saját családi hagyománnyá válhat például a papírbetlehem készítése.

A Betlehemi mese ebben a hónapban a Szívünk rajta programban elnyerte A hónap könyve elismerést.

Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket. Sebő Ferenc gondolata pontosan illik erre a könyvre. A Hagyományaink sorozat harmadik, most megjelent kötete a Bethlehemi mese, az 1223 óta jegyzett hagyományt mutatja be a gyerekek számára is érthetően, meseszerűen, mai történetbe helyezve. Az együtt készülődés családdal, barátokkal, közelivé hozza a karácsonyi hagyományt. Akár a könyvet olvassuk, vagy esetleg Bethlehemet készítünk, családi hagyománnyá válhat.” – Bánfi Csilla, könyvtárpedagógia-tanár.

Az idei év karácsonyi könyveit itt gyűjtöttük össze!

Családi programokat Online rovatunkban találtok! Tartsatok velünk az adventi időszakban is, mert rengeteg jó eseménnyel (színházi előadás, koncert, kirándulás ötlet) és könyvvel érkezünk!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.