Barangoló a Balaton-felvidéken – megjelent a sorozat legújabb része + JÁTÉK!

Barangoló a Balaton-felvidéken

Barangoló a Balaton-felvidéken

Varga Viola és Nemes Anita Barangoló című sorozata Magyarország különböző tájaira kalauzolja az olvasót. A füzetekben az izgalmas helyszínek részletgazdag, művészi illusztrációkon tárulnak elénk. Számos ismeretterjesztő érdekességet olvashatunk, a játékos feladatokkal és fejtörőkkel pedig próbára tehetjük tudásunkat. A sorozat legújabb része, a Barangoló a Balaton-felvidéken május végén jelent meg a Móra Kiadónál, és most meg is nyerhetitek, ha velünk játszotok. (x)

Nem kell messzi vidékekre utaznunk ahhoz, hogy szemet gyönyörködtető tájakat, gazdag élővilágú helyeket, izgalmas történetű műemlékeket, illetve lenyűgöző művészeti alkotásokat lássunk. Az ínycsiklandó gasztronómiai kalandról már nem is beszélve! Hazánk természeti értékei és sokszínű kultúrája számtalan felfedeznivalót kínál. Varga Viola művészettörténész és Nemes Anita illusztrátor közösen alkották meg a Barangoló sorozatot, amely Magyarország legizgalmasabb vidékeire és városaiba kalauzol el. Ezek a füzetek egyszerre ismeretterjesztő kiadványok és foglalkoztatók, így az egész család számára jó útitársak lehetnek egy-egy kirándulás alkalmával. A Nemzeti Galériát, a Kiscelli Múzeumot és parkot bemutató füzetek után most a Balaton-felvidék érdekességeit ismerhetjük meg a legújabb kiadvány segítségével.

A Balaton-felvidék az egyik kedvenc célpontunk a nyári szünetben, különösen gazdag látnivalókban, és akár vezető füzetként is használhatjuk a kiadványt, sorra bejárva a környék érdekességeit Veszprémtől Tihanyon át a Badacsonyig. A foglalkoztató segítségével megismerhetjük a helyi élővilágot is.

 

A szerzőkről

Varga Viola, a Barangolók szerzője művészettörténészként végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A diploma megszerzése óta múzeumpedagógusként dolgozik a Szépművészeti Múzeumban. Több, gyermekeknek szánt művészetpedagógiai kiadvány szerzője. Kisgyermekes anyukaként kiemelten fontos küldetésének tartja a lehető legkorábban megkezdeni a képzőművészet, a kultúra megismertetését, valamint az esztétikai érzék fejlesztését. Nemes Anita a tervezőgrafika világából indult illusztrátor és grafikus. Felnőtt- és gyermekillusztrációt egyaránt készít. Budapestről és Balatonról készült, városi grafikáival vált ismertté. De több ismeretterjesztő könyvet rajzolt és tervezett; kedvenc témája az utazás, a minket körülvevő környezet, a művészet és az építészet, az emberek és történeteik. Küldetése, hogy rajzaival vidáman és szórakoztatóan adja át az információt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Nemes Anita a tervezőgrafika világából indult illusztrátor és grafikus. Felnőtt- és gyermekillusztrációt egyaránt készít. Budapestről és Balatonról készült, városi grafikával vált ismertté. De több ismeretterjesztő könyvet rajzolt és tervezett, kedvenc témája az utazás, a minket körülvevő környezet, a művészet és az építészet, az emberek és történeteik. Küldetése, hogy rajzaival vidáman és szórakoztatóan adja át az információt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkoztató 9 éves kortól ajánlott, de nálunk a kisebbek is szívesen forgatták böngészőként, illetve mi felnőttek is nagyon szerettük mind a szöveget, mind az illusztrációt.

Itt tudtok beleolvasni.

∗JÁTÉK∗

 

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Michnai Somának és anyukájának kedvezett, akiknek írtunk emailt is. Gratulálunk!

Játsszatok velünk és nyerjétek meg a foglalkoztatót a Móra Kiadó jóvoltából. A következő kérdésre várjuk a választ július 3-a, szerda éjfélig a jatek@minimatine.hu-ra:

 

Mi adja a Balaton vizének smaragzöld színét?

 

A választ megtaláljátok a beleolvasóban. Általános játékszabályzat itt.

További könyvek a Balatonról gyerekeknek itt.