Itt jártunk – Baba-mama Expo és Gyermekvilág – nov.15-17.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Helyszín: Bp., XIV.ker, Budapest Sportaréna

Kicsit felemásra sikered az idei Expo. Pár éve jártam már itt nagy pocakkal, de még fogalmam sem volt arról, mi fán terem a gyereknevelés. Már akkor elég rátukmálósnak tűnt az egész rendezvény sok haszontalan dologgal, de azért találkoztam több jó termékkel is. Most már a tapasztalt öreg róka szemével, és mint kétgyerekes anyuka nézhettem végig a kiállítást és a felhozatalt.


A haszontalan dolgok mellett sok jó cég, szervezet is képviseltette magát, pl. hordozókat és mosható pelenkákat árultak korrekt áron, tanácsot adtak, fejlesztő játékokat lehetett kipróbálni, családtámogatással kapcsolatban is segítettek. Nekem egy kicsit túl sok volt a reklámból, szponzorból. Az mindenképp pozitívum, hogy nem kólát meg csokit, hanem legalább salátát meg gyümölcslevet osztogattak, de azért egy kis gumicukor is került valahonnan a kezünkbe. Ami viszont kedves és pozitív volt, hogy a biztonsági őr már az ajtóban elmesélte, hol pelenkázhatunk és külön segítők voltak, akik a lépcsőn segítettek a babakocsisoknak. Egy bébiételt forgalmazó cég standjánál adtak ebédet, volt etetőszék és meg is melegítették, ugyan mikróban, de ennyire már ne legyek telhetetlen. Szerettük még a tv maci lakását az m2 standjánál. Jó áron szerezhettünk be festékeket, zsírkrétákat. Volt kalandpálya és csomó jó játszósarok. Ugyan az ebédet kihagytuk, de háromféle különböző árkategóriájú menüből lehetett választani.

1900 Ft került a felnőtt, 1200 Ft a nyugdíjas belépő, ami ugyan levásárolható volt, de csak akkor, ha 15.000 Ft-ot költöttünk volna az egyik játékos standnál.

Jövőre több szponzormentes színpadi programot, több igényes gyerekkönyvkiadó megjelenését és több kreatív játékot szeretnénk. Expónak stimmel, az élményhétvégén még van mit javítani, és az utóbbi weboldala sem működött tökéletesen.

Képek forrása: Gyermekvilág