Az ősz kedvencei – új Marbushka társasjátékok – kipróbáltuk!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Marbushka játékokkal egy karácsonyi WAMP vásáron találkoztam először, egyből kitűntek igényességükkel és kreativitásukkal a tömegből. Nagyon kíváncsi voltam vajon kik lehetnek a gyártók. Az első meglepetés akkor ért, amikor kiderült, hogy ez egy magyar márka, a második pedig, amikor rájöttem, hogy rég nem látott kedves barátaim családi vállalkozása a Marbushka. Szóval az az igazság, hogy duplán elfogult vagyok velük kapcsolatban!

A két évvel ezelőtt készült interjú óta nagyon sok minden történt velük, amiről hamarosan mesélnek nekünk, de addig is bemutatjuk két új játékukat: a Kutyák és otthonok, illetve a Gyorsan! címűt.

Dogs & homes / Kutyák és otthonok

Marbushkáék igazi kutyás család, ezért várható volt, hogy előbb-utóbb előrukkolnak egy kutyás társassal. A feladat egyszerű: elkóborolt kutyusokat kell megtalálnunk, majd segítenünk kell nekik hazatalálni. A játék egyben memóriajáték is, mert a győzelemhez szükséges, hogy fejben tudjuk tartani, melyik nyomot, merre láttuk. A kutyusok otthonának beazonosításában a nyakörvük színe segít, amely ugyanolyan színű mint a házuk ajtaja. Már olvasni tudó gyerekek a nyakörvön található számok alapján is beazonosíthatják a megfelelő házat. Az győz, aki a legtöbb kutyust hazajuttatja.

A játéknak igazán jól sikerültek a karakterei, és bármit elfogadnánk belőlük: hűtőmágnest, matricát, bögrét, plüssfigurát, stb.
A játék az 5+ korosztálynak szól, de lehet egyszerűbb variációban is játszani, így a még kevésbe türelmes és kisebb gyerekek számára is garantáltan élvezhető lesz.

Itt rendelhetitek meg a játékot: www.marbushka.com/jatekok/tablajatek/kutyak_otthonok/

Quick!/Gyorsan!

A másik játék, amit kipróbáltunk a Quick!/Gyorsan! volt. Elsőre egy kicsit bonyolultnak és hosszúnak tűnt a játékszabályzat, de csak el kellett kezdeni az előkészületeket a leírás szerint, és egyből egyértelmű lett az egész. Azt hiszem, hogy ez lesz az új kedvenc a kutyás mellett!

A játékban taxisofőrök vagyunk, akiknek egyik pontból a másikba minél gyorsabban el kell juttatni az utasokat. Az utazásért viteldíjat kapunk, „ushkát”, plusz szerencsekártyák is segítik vagy éppen lassítják utunkat. Ehhez a játékhoz se kell dobókocka: zebrától-zebráig tudunk haladni a városban. A térkép trükkös, mert nem mindig a legrövidebb útvonal a leggyorsabb, ezért érdemes alaposan megtervezni, hogy merre fogjuk vinni utasunkat. Az nyer, aki a játék elején előre meghatározott bevételt elsőnek eléri.

Ennek a játéknak is nagyon jól eltaláltak a karakterei, és nagyon viccesek: múmia, ikrek, cicás néni, jósnő, nyomozó stb.
A játék a 6+ korosztálynak szól, érdemes a családnak közösen játszani, mivel a felnőttek is élvezni fogják fordulatossága miatt.

Itt rendelhetitek meg a játékot: www.marbushka.com/jatekok/tablajatek/gyorsan/

Fotók: Minimatiné

Az október 21-23-ai hosszú hétvégére itt találtok programokat!

Hétről hétre elhozzuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.