Augusztus 20-áig ingyenes a belépés a Magyar Nemzeti Galériába a 14 év alatti gyerekeknek!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Nemzeti Galéria egy szuper akcióval nyitotta meg újra a kapuit. 2020. augusztus 20-áig nem kell belépőjegyet fizetni a 14 alatti gyerekeknek. Akár nagyon meleg van vagy éppen esősebb az idő, érdemes barangolni az állandó és időszaki kiállításokban. Adunk néhány jó ötletet is a látogatáshoz!

Egymásra hangolva – A Magyar Nemzeti Galéria és a hetvenéves Budapest Bábszínház gyűjteményének találkozása

Ezt a kiállítást nagyon szeretjük, és még július 31-éig meg tudjátok nézni a múzeumban (különböző termekben „szétszórva” találjátok meg a bábokat). Sajnos a hozzá kapcsolódó remek bábos programokat végül a múzeumok bezárása miatt nem tudták megtartani, de reméljük, hogy bepótolják majd. Itt írtunk róla bővebben.

Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig

Ezt a kiállítást virtuális módon is be lehet járni, de természetesen élőben érdemes megnézni az alkotásokat. Újrarendezve, eddig raktárban őrzött alkotásokkal és nemzetközi művekkel kiegészítve nyílt meg egy éve a Munkácsy Mihály művészetét középpontba állító állandó kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. A Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című új állandó tárlat a valóság ábrázolásának változásait járja körül, hat teremben, hat tematikára felfűzve.

Delacroix-tól Vasarely-ig. Válogatás a Szépművészeti Múzeum 1800 utáni Nemzetközi Gyűjteményéből

A magyar és nemzetközi gyűjtemény újraegyesítését, valamint a Szépművészeti Múzeum újranyitását követően új helyszínen, a Magyar Nemzeti Galériában láthatók a múzeum 1800 utáni Nemzetközi Gyűjteményének legfontosabb remekművei. A mintegy 80 műtárgyat két, egymástól markánsan elkülönülő kronológiai egységben mutatja be a kiállítás.

Múzeumi barangoló

A múzeumban akár több napot is el lehet tölteni, „tömény” anyag, érdemes többször visszatérni. Ajánljuk nektek még ezt a szuper foglalkoztató füzetet is, amelyet akár a múzeum boltjában is beszerezhettek.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Rendkívüli nyitva tartás nyáron: kedd-péntek 13.00-18.00, szombat- vasárnap 10.00-18.00, hétfőn zárva.
Egyelőre nem lehet igénybe venni a múzeum babakocsijait. A babákat csak előre kötve lehet hordozni a múzeumban. Egyelőre gyerekprogramokat, tárlatvezetéseket nem tartanak.
További információk a látogatással kapcsolatban itt.

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.