Átadták a megújult Bohócos játszóteret Újbudán

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Március közepén adták át a megújult Bohócos játszóteret, melynek területe 1600 négyzetméterre bővült. Új játszóeszközöket is telepítettek. A kicsiknek csúszdás mászóvárat, homokozót, hintákat, rugós játékokat, trambulint készítettek, míg a nagyobbaknak hálós-forgó mászókákat, ügyességi eszközöket.

Néhány régebbi játék is visszakerült a felújítások után, illetve új eszközök is kerültek a helyszínre. A kicsik területe öntött gumiburkolatot, a nagyok játéktere ütéscsillapító homokfelületeket kapott.

Több pad, ülőke, hulladékgyűjtő, új ivókút is készült.

A játszótér jelképe, a fából készült bohócszobor nagyon elkorhadt, így helyette új bohóc várja majd a gyerekeket, amelyet Kő Boldizsár szobrászművész készített.

 

A kerítésen kívüli részen megmaradt a minifocipálya, felújították a kosárlabdapályát, szabadtéri kondiparkot alakítottak ki, a park körül pedig egy közel 300 méteres futókört hoztak létre. Megújultak a zöld felületek is: fákat, cserjéket és évelő növényeket ültettek.

Helyszín: XI. kerület, Beregszászi tér, Sasadliget lakópark mögött

Forrás: ujbudaonline.hu

További Játszótér ajánlókat itt olvashattok! Hétvégi programokat pedig itt találtok!


Ha szeretnétek, hogy legjobb cikkeink és a legfrissebb híreink hetente egy alkalommal hírlevél formájában is eljussanak hozzátok, itt tudok feliratkozni. A Minimatinén új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek, életmóddal kapcsolatos cikkek is várnak rátok. A legkisebbektől az ovisokon át a kamaszokig, sőt a felnőtteknek is találhattok jó programokat!