Arborétumok tavaszi virágmezőkkel – 10 hely, amit nyitva találtok

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Arborétumok tavaszi virágmezőkkel

Már nyílnak a tavaszi virágok, és néhány arborétum a biztonsági intézkedések betartásával nyitva tart. Indulás előtt mindenképp nézzétek meg a hivatalos oldalakat, amelyek linkjeit szintén megtaláljátok a cikkben, hiszen a helyzet egyik napról a másikra változhat. Íme 10 csodás hely tavaszi virágokkal!

Pepikert – Szarvasi Arborétum

A tavasz első virágai már megjelentek a kertben. Kinyíltak a krókuszok, a hóvirágok, előbújt a pirosló hunyor, színesedik a kikeleti bangita, a nárcisz foltok is láthatóvá váltak. A kert reggel 8 órától sötétedésig minden nap látogatható, a jegypénztár 16 óráig tart nyitva.
További információk itt és itt.

Agostyáni Arborétum – Tata közelében

A Tatától 8 km-re található Agostyáni Arborétumban is érdemes egy könnyű, tavaszi sétát tenni, hiszen már rügyeznek a fák, kibújtak a hóvirágok és csivitelnek a madarak. Egyelőre péntektől vasárnapig tartanak nyitva, 16 óráig.
További információk itt.

Budakeszi Arborétum

Március 5-étől már a megszokott időben, péntektől vasárnapig, 9 órától 17 óráig várják a látogatókat a Hidegvölgyi Erdészlak szomszédságában található Arborétumban.
További információk itt.

Visegrádi Füvészkert – Bertényi Miklós Füvészkert – Apátúti völgy

A környéken érdemes egy nagyobb sétát is tenni és összekapcsolni a Füvészkert látogatásával. Az Apátkúti-patakot követve az Ördögmalom-vízesés, majd a Magdolna-forrás mellett elhaladva érkezünk el a réthez, amelynek szélén megtaláljuk a Bertényi Miklós Füvészkert bejáratát. A belépőjegy az Ördögmalom Étterem nyitvatartási idejében az étteremben váltható meg, ahol most elvitelre tudtok kérni.
További információk itt.

Alcsúti Arborétum – Alcsútdoboz

Március 4-étől nyitva van az Alcsúti Arborétum is, ahol csodás hóvirágmezőkben gyönyörködhettek. Ha tehetitek, a látogatást érdemes hétköznapra időzíteni. Minden nap 10 és 18 óra között várnak benneteket!
További információk itt.

Kámoni Arborétum – Szombathely

25 hektáros fás-gyűjteményes kertjét kb. 5 km kavicsos sétaúttal Szombathely Kámon és Herény városrészeiben találjátok. Kora tavasszal több hektárnyi virágszőnyeg fogad benneteket. Minden nap 9 és 16 óra között tartanak nyitva.
További részletek itt.

Gödöllői Erdészeti Arborétum

A Pilisi Parkerdőhöz tartozó arborétum minden nap 16 óráig ingyenesen látogatható. A sétautakról letérni tilos, kutyát pórázon lehet vinni.
További információk itt.

Pannonhalmi Apátság arborétuma

A Pannonhalmi apátság területére nemcsak a levendulavirágzás idején érdemes ellátogatni, hanem színpompás virágok nőnek a kertjében ilyenkor is (most éppen a téltemető), amely ingyenesen és szabadon látogatható. Sajnos az épületek zárva vannak, de az apátság környékén található rövidke tanösvény és a lombkorona ösvény nincs lezárva. A 22 hektáron elterülő Arborétum és Gyógynövénykert szabadon látogatható minden nap 9 és 17 óra között. A Viator étterem földszintjén lévő Omnibus Bisztró elvitelre kínál kávét, teát, üdítőt, meleg ételt vagy süteményt, ezenkívül ajándékbolt funkciót is betölt.

További információk itt és itt.

Soroksári Botanikus Kert – Budapest

Hétfőtől péntekig 8 és 16 óra, szombaton 9 és 16 óra között várnak benneteket a Soroksári Arborétumban a tavasz hírnökeivel.
További információk itt.

Szent Mauríciusz Monostor – Bakonybél

Érdemes a Szent Mauríciusz Monostor kertjében is sétálni, ahol már virágzik a hóvirág, a mogyoró és a som, bújik elő a medvehagyma is. A kávézóban tea is kapható elvitelre. Emellett kipróbálhatjátok a labirintusjárást is.
További információk itt és itt.

A jelenleg érvényben lévő előírások, szabályok betartása különösen a pénztáraknál és a mosdóknál fontos, a távolságtartás pedig mindenhol ajánlott! 

+ 4 HELY

Azóta még 4 arborétum és füvészkert is megnyitott, amelyről itt írtunk.

Nézzétek meg 8 könnyű kirándulás gyerekekkel összeállításunkat és 10 kedvenc célpontunkat a Vértesben vagy válogassatok Kirándulás rovatunk többi ajánlatából!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.

Fotó: Umplash, Fb