Április 1-jétől újra jár a fogaskerekű, nyáron pedig nosztalgiajáratok is indulnak

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ott élők és a kirándulók nagy örömére visszatérnek a piros-fehér szerelvények. Április 1-jén, szombaton újraindul a fogaskerekű. A téli üzemszünet idején felújított pályán csendesebben és üzembiztosan járnak majd a vonatok a 60-as vonalon, amelynek Széchenyi-hegy végállomásától a Gyermekvasút is könnyen megközelíthető.

A járat hétköznapi menetrendje nem változik, kora reggel és késő éjszaka megmarad a tavaly bevezetett és bevált TELEfogas rendszer. Hétvégén napközben 15 percenként járnak majd a szerelvények, de ha a nagyobb forgalom indokolja, akkor a BKK sűríti majd a járatot.

Újdonság, hogy idén nyáron várhatóan több alkalommal is közlekedni fog a nyitott nosztalgia szerelvény a Városmajor és Széchenyi-hegy között. Mi néhány éve kipróbáltuk és igazán hangulatos volt a zöld lombok között úgy utazni, mint a régi időkben. A részletes menetrendet később teszik majd közzé.

Forrás: BKK