Anya, kérek még! – szuper szakácskönyv jelent meg a hozzátáplálásról

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ambrus Éva: Anya, kérek még! - BOOOK kiadó

Minden étel, amit te készítesz gyermekednek, igazi ajándék! Ez az alapvetése Ambrus Évának, az új hozzátáplálási szakácskönyv írójának, hiszen mikor a hozzátáplálás témája aktuálissá válik, édesanyaként sokféle egymásnak ellentmondó információval találkozhatunk. Elsőre ijesztő lehet az egész, de akkor járunk a legjobb úton, ha a sok jó tanácsot félretéve, kisbabánk jelzéseit figyeljük és követjük. Ez a könyv pont ilyen, nem tört pálcát sem a pürésen hozzátáplálók, sem a BLW-sek felett. Szponzorát tartalom.

A kisgyermek egészséges fejlődését az első években alapozod meg, ehhez pedig a kiegyensúlyozott táplálkozáson át vezet az út. Az Anya, kérek még! szerzője, Ambrus Éva – a ManóMenü.hu alapítója, feleség és édesanya – szakértőkkel karöltve mutatja meg, hogy a hozzátáplálás milyen egyszerűen is működhet.

A könyvből megismerheted, hogyan érdemes felkészülni rá, vagyis milyen alapanyagokkal, hogyan kezdj hozzá, milyen konyhatechnológiai eljárásokat és eszközöket alkalmazz, melyek azok a biztos jelek, amelyekből arra következtethetsz, kisbabád készen áll a hozzátáplálásra, de arra vonatkozóan is megnyugtató tanácsokat
kaphatsz, mit tegyél, ha válogatni kezd, vagy éppen beteg. A hasznos gyakorlati útmutató mellett a könyvben több mint 100 egészséges és bababarát receptet is találsz: egyszerű és kombinált püréket, totyogósoknak való ételeket, egészséges nasikat, házi babakekszeket, szülinapi tortákat, ünnepi bababarát finomságokat.

Néhány hete az Anya, kérek még! sajtóbemutatóján jártunk, ahova egy totyogóst is magammal vittem, akinek a legnagyobb kedvence a könyvből a sütőtökös keksz volt. Többet receptet azóta már közösen is elkészítettünk a nagyobbakkal, és nagy sikert aratott a csicseriborsós palacsinta, a házi müzli vagy a házi tejszelet, amit a suliba is szívesen vittek tízóraira. A receptek egyszerűek, gyorsan elkészíthetőek, sok szezonális alapanyagot is tartalmaznak, könnyen kombinálhatóak a „felnőtt” menüvel, és jó tippeket kapunk például az első tortára, húsvétra vagy karácsonyra is.

JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Bondár Laurának kedvezett, akinek írtunk emailt is! Gratulálunk!
Játssz velünk és nyerd meg az Anya, kérek még! című könyvet a BOOOK Kiadó jóvoltából. A következő kérdésre várjuk a választ október 6-a éjféli a jatek@minimatine.hu-ra:

Melyik könyveket próbálnád még ki szívesen a BOOOK Kiadó szakácskönyvei közül?

Itt találtok segítséget! Az általános játékszabályzatot itt olvashatjátok.

Nézzétek meg, hogy mennyi jó programot ajánlunk a hétvégére!