Amikor vonattal érkezik a Mikulás

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összegyűjtöttünk nektek néhány lehetőséget, ahol 2021-ben a Mikulás nem rénszarvas szánon, hanem mozdonnyal érkezik majd.

Királyréti Erdei Vasút – december 4-5. és 11-12.

December 4-5-én és december 11-12-én a menetrend szerinti Rénszarvas expressz vonatokon vendég lesz a Télapó. Ezekre a járatokra nincs szükség (és lehetőség se) regisztrációra vagy helyfoglalásra. A Rénszarvas Expressz járatok menetrendje: Kismarosról:   10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00*; Királyrétről: 8:38*, 10:38, 12:38, 14:38, 16:38 (*A csillaggal megjelölt járatokon még/már nem utazik a Mikulás, de a vonat utasokat természetesen szállít.) A vonatok ezeken a hétvégéken is a megszokott díjszabással vehetőek igénybe.

Vál-völgyi Kisvasút – december 3-5.

A Vál-völgyi Kisvasút idén is különleges köntösben mutatkozik be, hiszen pompázó világítással lesz feldíszítve a mozdony és a vagonok, emellett rengeteg program vár a gyerekekre az utazás alatt és a Felcsút Vasútállomáson kihelyezett, fűtött sátorban! Ezen a három napon a vonat 10 és 18 óra között folyamatosan közlekedik. Felnőtt jegy ára: 1600 Ft, gyerekjegy: 800 Ft, nyugdíjas- és diák jegy: 1200 Ft.

Mikulás a Kemencei Múzeumvasúton – december 5., 10:00

Kemencére, a Múzeumvasútra december 5-én, vasárnap, 10 órakor érkezik meg Mikulás, hogy megajándékozza a hozzá ellátogató gyermekeket. Az ajándékosztás után a Kőrózsa Panzióban kézműves foglalkozás és LGB modellvasút vár mindenkit. A panzió étterme ezen nap is üzemel majd, így ebéd elfogyasztására is nyílik majd lehetőség.

Vasúttörténeti Park – december 5. (18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges!)

A park december 5-ei Téli Szezonzáró Fesztiválján a számos családi program mellett Gőzfelhős Mikulás Különvonat is indul az eseményre, a Mikulás és manója pedig az ünnepi díszbe öltöztetett parkban várja a gyerekeket. Kültéri és beltéri helyszíneit egyaránt ünnepi díszbe öltözteti, a nap folyamán pedig népi- és kincskereső játékokkal, arcfestéssel, adventi kézműves foglalkozásokkal, akár karácsonyi dísz-és mézeskalács készítéssel is gondoskodik látogatói élményeiről. A szezon lezárásaként idén utoljára lehet a kerti vasúton zakatolni, megcsodálva a télen varázslatos hangulatú múzeumparkot. A park rendezvényére a belépőjegy ára 3.990 Ft/fő. Gyermekek esetében a jegyár tartalmazza a Mikulás csomagot is.
A Gőzfelhős Mikulás Különvonatra a MÁV Rail Tours weboldalán lehet jegyet váltani, korlátozott darabszámban. A vonatjegy ára tartalmazza a Vasúttörténeti Park Téli Szezonzáró Fesztiváljára való belépést, a programokat, ingyenes és korlátlan kerti vasutazást, valamint gyermekek esetében a Mikulás csomagot. Jegyár: 7990-8990 Ft/fő. Délelőtt és délután is indul 1-1 járat. A Téli Szezonzáró Fesztivál kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható, a beltéri programokon való részvételhez pedig maszk viselése kötelező.

Gyermekvasút, Csillebérc állomás – december 4-5.

A családokat egyórás szabadtéri programra hívja a Mikulás krampuszaival együtt. A gyerekeket vendégül is látja a Mikulás saját ünnepi vasúti kocsijában. Kicsik és nagyok egyaránt készíthetnek karácsonyi képeslapot, karácsonyfadíszt, lesz üvegfestés, gyöngyfűzés és játékos vetélkedők a krampuszokkal. A kis vasútbarátok kipróbálhatják a hajtányozást, valamint fényképezkedhetnek a gőzmozdonnyal is. A csillebérci fák alatt ízletes harapnivalók és forró italok fokozzák az adventi hangulatot. A rendezvény regisztrációhoz kötött, részletek itt!

2021. november 20-ától zárt terekben 6 éves kortól kötelező a maszk használata!

Tartsatok velünk, mert Advent rovatunkban rengeteg jó programot, ajándék ötletet, új könyveket találtok majd az elkövetkezendő időszakban!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!

Nyitókép: Vasúttörténeti Park