Álmok álmodói 20 kiállítás február 15-étől a Millenárison

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2022. február 15-én egy élményalapú, interaktív kiállítás nyílt Álmok Álmodói 20 címmel a Millenárison, ahol felfedezhettek, megismerhettek, kipróbálhattok olyan magyar találmányokat, amelyek a tudomány jelenbe vezető kanyargós útján igazi mérföldkövek voltak.

Az Álmok Álmodói 20 kiállításon olyan tudományos és technikai vívmányokat mutatnak be, amelyek felfedezői, megalkotói a magyar néphez és kultúrához kötődő tudósok, szakemberek. Kíváncsi felfedezők, akik új földekre léptek, mérnökök, akik megépítették ötleteiket, tudósok, akik az univerzum rejtelmeibe férkőztek. Megmutatták a világnak, amit még csak ők láttak addig, vagy amiről csak ők álmodták még, hogy lehetséges.

A Szent-Györgyi által felfedezett C-vitamin, Semmelweis áttörése a gyermekágyi láz megelőzésében, Karikó Katalin mRNS-vakcinája, Goldmark színes televíziója, a Neumann számítógép-elv, Gábor Dénes hologramja mind-mind átformálta addigi világunkat, hétköznapjainkat.

De a tudomány játék is: öröm- és nevetésforrás. Amikor a Rubik-kockát forgatjuk, ahogy nézzük az űrhajósok vicces trükkjeit a súlytalanságban, a számítógépes játékok vagy a bonyolult sakkjátszmák mind szórakoztatnak bennünket.

A tudomány élvezetes: egy szórakoztató rácsodálkozás az újdonságra.

Ezt az élményt szeretné nyújtani a látogatóknak az Álmok Álmodói 20, amely 20 évvel az első kiállítás után most egy teljesen új kiállításanyaggal nyílik meg.

HASZNOS INFORMÁCIÓK:
Helyszín: Millenáris, B csarnok
Nyitva tartás: 2023. január 31-éig, hétfő-csütörtök: 08:30-17:30, péntek: 08:30-19:00, szombat: 10:00-20:00, vasárnap: 10:00-18:00
Jegyár: családi jegy 11.990 Ft (2 felnőtt + 2 gyerek) , 6 éves kor alatt ingyenes, további jegyárak itt.

Forrás: Álmok álmodói kiállítás