Állatszeretet Fesztivál – sok jó program és ingyenes belépés 14 év alatt az Állatkertbe!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Állatkert - Budapest Zoo

Idén is vár benneteket az Állatszeretet Fesztivál bemutatókkal, érdekességekkel és programokkal október 4-től 8-ig a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ráadásul 14 éven aluli gyerekeknek ingyenes lesz a belépés ezeken a napokon.

Az eseménysorozat az állatok világnapja köré épül, amit világszerte október 4-én, az állatok védőszentjeként számon tartott Assisi Szent Ferenc napján tartanak. Több szervezet és szövetség mutatkozik majd be, amelyek érdekes történetekkel várják a közönséget a fajmegőrzésről, a felelős állattartásról, a természet- és madárvédelemről. Mentett állatokkal is lehet találkozni, az érdeklődők részt vehetnek terápiás kutyabemutatón és lesz teleszkópos madármegfigyelés is. Kreatív kézműves stand, ismeretterjesztő foglalkozás, fajáték készítés és játszóház várja a kisebbeket. Csak két napon, október 7-én és 8-án bonsai növényekben gyönyörködhetnek a látogatók, emellett szakmai tanácsadás és bemutató is várja a bonsai szerelemeseit.

A fenti programokon túl lesz még fóka show, elefántiskola, pelikánetetés és további számos előadás az Állatkert sztárjaival a „Légy ott!” program keretében. A Varázshegy is nyitva lesz a látogatók előtt, ahol „Állatok akcióban” állatbemutatón, 3D mozin, rája etetésen és további színes programon vehetnek részt az érdeklődők.

Részletek itt.
Fb esemény itt.

A fesztivál ideje alatt 14 éven aluli gyermekeknek az állatkerti belépés ingyenes! A nyugdíjasoknak október 1-től november 30-ig a hét minden napján 1000 Ft a belépő!
Felnőtt belépő: 2800 Ft
Figyelem! 2017 őszétől fizetős a parkolás a Városligetben és környékén, hétvégén is! 440-525 Ft/óra az ára, úgyhogy érdemes inkább tömegközlekedéssel vagy bringával érkezni!

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert

Ezen a héten két új helyet, hétvégi programokat, kirándulásokat és foglalkozásokat is ajánlunk majd. Érdemes lesz a Minimatinéval tartani! 😉