Idén először lesz Állatkerti Fesztivál Budapesten – 2022. augusztus 4-7.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Állatkerti Fesztivál első alkalommal kerül megrendezésre 2022. augusztus 4-7 között. A többnapos fesztivált a Fővárosi Állat- és Növénykert születésnapjához kapcsolódóan rendezik meg, mely az Állatkertek Napja Magyarországon.

Napközben családi programok, így papírmerítés, fotószínház, kvízjáték kézműves foglalkozások lesznek. Vezetett sétákon ismerkedhetünk a kert történelmével, műemlék épületei érintésével. Partnereik standjai színesítik a programokat. Délutánonként az Állatkert küldetését erősítő rövid ismeretterjesztő előadásokat hallgathatunk a Varázshegyben.

A fesztivál napjain gyermekkoncerteken is részt vehetünk, fellép többek között a Veronaki és a Kiskalász zenekar. Esténként élő nagykoncertekkel várják látogatókat a Főkaputéren, színes zenei palettával készülnek. Színpadra lép többek között a Lilium zenekar, Paulina és az Ivan & The Parazol.

Részletes program itt.

A programok a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szóló belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel látogathatóak. A fesztivál ideje alatt a nyitva tartás 9:00-22:00 óra között. A pénztárak 20:00 órakor zárnak. Az állatházak az általános rend szerint üzemelnek.

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert

További budapesti programokat a nyári szünetre itt találtok!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!