Alkoss szabadon! – Alkoss a szabadban!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kollár Borbála: Alkoss szabadon!

Már többször ajánlottuk nektek Kollár Bori (vagyis Borarti) workshopjait és táborait, és most végre megjelent a BOOOK Kiadónál saját könyve is Alkoss szabadon! címmel, amelyben szuper ötleteket találtok a nyári szünetre. Nálunk biztos, hogy alapkönyv lesz.

A könyvben 38 inspiráló ötletet találtok a természetközeliség, a környezettudatosság és az újrahasznosítás jegyében olyan különböző tematikák szerint csoportosítva, mint ünnepkörök, lakásdekoráció, kerti játékok és utazás. Az alapanyagok nagy része könnyen fellelhető a háztartásban vagy begyűjthető a természetben. Egyszerű és nagyszerű ötletek, amelybe tényleg minden korosztály be tud kapcsolódni.

A gyerekek nagy izgalommal lapozták a könyvet. Elsőként az árnyszínházas programra esett a választásuk. Mivel éppen a Rumini Datolyaparton című könyvet olvassuk, ezért egerek, hajó, csónak és cápák készültek. A legjobb az volt, hogy a projektbe többféle korosztályt is be tudott kapcsolódni, mindenki lelkesen dolgozott, délutánra egy igazi színházi előadás született, amire a nagyszülők is hivatalosak voltak. Pihenésképpen néhány önarcképet is készítettek a maradék anyagokból, ezt az ötletet szintén a könyvből merítettük. Közben a legkisebb is lelkesen pacsmagolt a festékben.

Külön kiemelném még a könyvből a nyári szünetre a kincsgyűjtést, ahol a nyaralás emlékeit és élményeit gyűjthetitek össze vagy az utazós rajzolást, ami lefoglalja a gyerekeket az autóban. A könyvben található ötletek azért is jók, mert mindenki saját családjára, idejére és éppen az adott helyszínre szabhatja. Különböző ünnepekhez vagy egy kerti bulihoz, szülinaphoz is remek inspirációt ad gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az Alkoss szabadon! c. könyvben található projektek elkészítésének menetét Zergi Borbála csodás fotói mutatják be, amely sokat segít a magamfajta, nem túl kreatív anyukának is.

JÁTÉK

Alkoss szabadon! - Boook Kiadó

Játsszatok velünk és nyerjétek meg az Alkoss szabadon! című könyvet a BOOOK Kiadó jóvoltából. A következő kérdésre várjuk a választ a jatek@minimatine.hu-ra július 7-e éjfélig: Melyik korosztálynak szól a könyv?

A.) iskolásoknak
B.) ovisoknak
C.) totyogóknak, ovisoknak, iskolásoknak, kamaszoknak, felnőtteknek is

Segítséget itt találtok.
Játékszabályzat itt.

Nézzétek meg a legjobb hétvégi programokat, illetve az Itt jártunk rovatban a legújabb budapesti játszótereket is! Tartsatok velünk a nyári szünetben is, hiszen új helyeket, a legjobb programokat, ötleteket és olvasni valókat is találtok a Minimatinén! Heti hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni!