Adventi villamos Budapesten – 2022

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2022-ben is számos fővárosi vonalon indul útjára a BKV ünnepi villamosa, idén azonban nem megszokott fényruhájával, hanem adventi hangulatú belső díszítésével teremti meg a karácsonyi hangulatot.

November 25-től december 23-ig munkanapokon a 2-es vonalán a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között közlekedik az adventi villamos: 14:28, 15:28 és 16:28 (a Jászai Mari téri indulás időpontja)
Részletes menetrend itt. Hétvégén és munkaszüneti napokon más járatokon találkozhattok az ünnepi járművel.

A villamosokon ezúttal a belső díszítés lesz hangsúlyosabb (girlandok, gömbök, matricák), illetve egy QR kódot beolvasva adományt is gyűjtenek a rászorulóknak.

Idén fontos küldetése van a BKV Adventi Villamosának: alkalmat kínál utasainknak, hogy adománnyal segítsék a leginkább rászorulókat. A villamoson egy QR kód is a díszítés része, amelyet beolvasva az Oltalom Egyesület Dankó utcai hajléktalanóvodájának oldala nyílik meg. Itt különböző támogatási módok közül tudnak választani mindazok, akik szeretnék könnyebbé, szebbé tenni a legkisebbek karácsonyát.

A járatok normál jeggyel, bérlettel vehetők igénybe!
A menetrend változás jogát fenntartják.

Részletek itt.

Forrás: BKK

Nézzétek meg a legjobb adventi vásárokat és programokat, ajándék ötleteinket és a legújabb könyveket. További programokat találtok Hétvége rovatunkban (csütörtökönként frissítjük) és Advent rovatunkban!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!