Adventi vásárok és programok Budapest környékén 2018.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A budapesti helyszínek mellett Szentendre, Gödöllő, Budaörs, Székesfehérvár, Ócsa, Nagymaros, Vác, Székesfehérvár és Esztergom is ünnepi hangulattal vár benneteket az adventi időszakban.

Adventi Vásár Szentendrén

A hangulatos Adventi vásárban nemcsak megvásárolhattok néhány meglepetést a fa alá, hanem élvezhetitek a tél minden apró örömét: az ízletes forralt bortól a sült gesztenyéig. Baráti beszélgetések színhelye ilyenkor Szentendre belvárosa, mely idén is szeretettel vár minden látogatót!
Hol: Szentendre, Dumtsa korzó és környéke
Mikor: 2018. december 1. – január 6., dec. 24-e 12 órától december 26-ig zárva
Részletes program itt.

Adventi Kastélynapok

A Gödöllői Királyi Kastély karácsony ünnepi díszbe öltözik és adventi programok sokaságával készül. Az esztendő legbensőségesebb időszakában a régimódi, meghitt karácsonyok hangulatával várnak mindenkit. Lesz kézműves vásár, ajándékkészítés, ünnepi finomságok és interaktív meseelőadások is.
Hol: Gödöllő, Királyi Kastély
Mikor: 2018. december 15-16.
Részletes program itt.

Karácsonyház

Sok új szépséggel, finom kávéval, forralt borral, sült gesztenyével és csodálatos körhintával várnak mindenkit Gödöllő szívében karácsonyig minden nap 9-18 óra között!
Hol: Gödöllő, Szabadság út 2. (Testőrlaktanya épülete)
Mikor: 2018. december 24-ig
Részletes program itt.

Budaörsi Advent

A rendezvények központja a Templom tér, de számos helyszín ad még otthont a programoknak. Gyertyagyújtás, koncertek, kiállítások, karácsonyi kézműves vásár és különleges finomságok várják a résztvevőket.
Hol: Budaörs, Templom tér, POSTArt
Mikor: 2018. december 1-23.
Részletes program itt.

Angyalnap

Az Ócsai Tájházban december 8-án 14 órától megidézik a régi karácsonyok hangulatát, illetve Betlehemes játékot is láthattok az Ócsai Szentháromság Katolikus Közösség együttműködésével.
Hol: Ócsa, Tájház
Mikor: 2018. december 8., 14:00-16:00
Részletes program itt.

Fehérvári Advent

December 1. és december 23. között, a négy adventi hétvégén számos programmal várnak mindenkit a belvárosban, a hétköznapokon pedig a város óvodásai, kisiskolásai adnak műsort. Emellett lesz forralt bor-, mézeskalács- is az adventi forgatagban.
Hol: Székesfehérvár, belváros, Püspöki Palota udvara
Mikor: 2018. november 30. – december 23.
Részletes program itt.

Váci Advent

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

December 7-9-én állatsimogatóval, december 8-án családi nappal, december 9-én Mikulás futással, december 15-én betlehemi játékkal, emellett kézműves vásárral, forralt borral és forró csokival várnak benneteket Vácott.
Hol:
Vác, Fő tér
Mikor:
2018. december 1-31.
Részletes program
itt.

Nagymarosi Advent

Betlehemi történet, bábszínház, mindenki karácsonya, Misztrál koncert vár rátok az ünnepvárás időszakában Nagymaroson. Érdemes a szombat délelőtti piacra is kimenni, illetve beülni egy sütire az Édeskébe vagy a Piknik Manufaktúrában enni egy finomat, gyömbéres teát iszogatni, és nézni a Visegrádi Várat.
Hol: Nagymaros, több helyszínen
Mikor: 2018. december 8.,15., 16. és 23.
Részletes program itt.

Adventi vásár és korcsolyapálya Dunakeszin

Színes kézműves vásárral, hideg-meleg étel és italkínálattal, teával, forralt borral és hétvégi színpadi programokkal várják a vendégeket Dunakeszin. A helyszínen van fedett jégpálya is korcsolya bérlési lehetőséggel. A jégpálya nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: hétköznap: 14:00-21:00, hétvégén és tanítási szünetben: 10:00-21:00. 5 év alatt ingyenes, dunakeszieknek 500 Ft, látogatóknak 1000 Ft. A helyszínen adománygyűtjő akcióval is készülnek.
Hol: Dunakeszi, Fő tér
Mikor: 2018. december 1-23
Részletes program itt.

Advent Esztergomban

Minden hétvégén változatos programok, közös gyertyagyújtás, Mikulás Nap, ingyenes korcsolyapálya, kézműves portékák, forralt bor, kürtőskalács vár rátok.
Hol: Esztergom, Széchenyi tér
Mikor: 2018. december 1. – január 1.
Részletes program itt.

További jó programokat advent 2. hétvégéjére itt találtok. Nézzétek meg, merre jár a fényvillamos, és hol korizhattok idén!