Adventi programok a Várkert Bazárban minden korosztálynak

Nagyszabású koncertekkel, iparművészeti vásárral, szabadtéri kiállítással és ingyenes családi programokkal várja a közönséget a Várkert Bazár adventi eseménysorozata.

Az adventi programok között tényleg mindenki megtalálhatja majd a kedvencét

Ünnepi koncertek

Az ünnepre hangolódás rendhagyó módon november 26-án Wolf Kati Új utakon című lemezbemutató koncertjével kezdődik. December 17-én népszerű művészek közreműködésével ad dupla koncertet a Budapest Bár. Adventi dupla koncertet ad a tíz éve alakult Bagossy Brothers Company advent első vasárnapján, december 3-án. December 9-én Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző lép fel. A Tánc a hóban című estjén a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium kórusával együtt zenél. Sena Dagadu és zenekara, az Irie Maffia december 16-án Ez a család címmel ünnepi koncerttel várja a közönséget fúvósokkal és gospelkórussal kiegészülve. December 23-án fellép majd a Szent Efrém Férfikar is.

 

Ismeretterjesztő és irodalmi előadások

Az Aposztróf irodalmi sorozat karácsonyi különkiadásán Juhász Anna vendégei Borbás Marcsi és Szederkényi Olga író lesznek december 12-én. A Rejtélyes történelem sorozat programján a karácsonyi ünnepkörhöz és az újévhez kapcsolódó szokásokról lesz szó december 5-én.

 

Iparművészeti vásár és ingyenes gyerekprogramok

A Várkert Bazár aulájában a hazai iparművészeti hagyomány éled újjá az adventi vásáron, amelyen népszerű dizájnerek és tervezők művészi munkáiból válogathatnak az érdeklődők. Nem maradnak el idén sem a családoknak szóló ingyenes adventi programok (adventi vasárnapkon 10 és 18 óra között), a kézműves foglalkozások és Grecsó Krisztián Belefér egy pici szívbe című zenés-verses előadása sem.

 

Szabadtéri fotókiállítás

A Budavári Palotanegyedben a nemrég megújult Csikós udvarban szabadtéri kiállítással, karácsonyfával, betlehemmel és vásárral, valamint forró italokkal és ünnepi finomságokkal várják a látogatókat. Mesél az asztal címmel gasztronómiai témájú szabadtéri fotókiállítás nyílik. A tárlat adventi és karácsonyi ételeket mutat be a Kárpát-medence magyar nyelvterületeiről. December 9-én és 12-én Borbás Marcsi személyesen beszél a helyszínen az ételekről, szó esik majd a karácsonyi szokásokról és ünnepi kostoló is lesz.

 

Adománygyűjtés

Idén is csatlakozhatunk az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtéséhez. A Szent István-teremben, a nemrég átadott YBL6 Művészeti Térben és a Várkert Bazárban kihelyezett perselyekbe lehet majd elhelyezni a felajánlásokat, emellett az online jegyvásárlás során is lehet majd adományozni.

Részletes program itt.

Forrás: Várkert Bazár

Nézzétek meg a legjobb karácsonyi vásárokat és ünnepi programokat vagy böngésszetek Advent rovatunk kínálatából!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!