3 adventi program a főváros közelében

Advent Szentendre

Kép: Advent Szentendre

A budapesti karácsonyi vásárok és programok mellett ajánlunk 3 olyan helyszínt, amit mindig felkeresünk az adventi időszakban.

Advent Szentendrén – 2023. december 2. – 2024. január 7.

Advent Szentendrén

Advent Szentendrén

Szentendre történelmi belvárosa hagyományosan minden évben ünnepi díszbe öltözik az Adventtől Vízkeresztig tartó időszakban. A finomságokkal, ajándékokkal feltöltekezve hangulatos séták várnak a látogatókra a városban, a megunhatatlan háztetők, lépcsők, macskakövek között. A Duna szentendrei kanyarulata pedig a téli fényekben is csodálatos. Részletek itt. A teljes és részletes programot itt éritek el.

 

Adventi Kastélynapok – Gödöllő, Királyi Kastély, 2023. december 16-17.

Adventi Kastélynapok

Adventi Kastélynapok

Az esztendő legbensőségesebb időszakában újra ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Immáron 21. alkalommal, színes családi programokkal és gazdag látnivalóval várnak minden kedves látogatót! A királyi család az 1870-es években a legkisebb gyermek, Mária Valéria kedvéért szívesen töltötte a karácsonyt Gödöllőn. Kicsik és nagyok gyerekelőadásokat láthatnak, koncerteket hallgathatnak, valamint ajándéktárgyakat és karácsonyi dekorációkat készíthetnek a gyermekfoglalkoztatóban. Minden korosztályt gazdag kínálattal vár a kézművesek és iparművészek karácsonyi vására. Részletek itt.

 

Karácsonyház – Gödöllő központjában, 2023. november közepétől

Karácsonyház

Karácsonyház

A Karácsonyház egy különleges ünnepi dekorációjú, Magyarországon egyedülálló üzlet a Gödöllői Királyi Kastély szomszédságában. Mivel egyszerre csak limitált számú látogatót tudnak beengedni, gyerekekkel inkább hétköznap ajánljuk, hogy ne kelljen sorban állnotok. HÉV-vel is könnyen megközelíthető, a Karácsonyház közel van a megállóhoz. Részletek itt.

Ha Gödöllőn jártok a Kastély melletti Pálmaházba is érdemes ellátogatni, ahol szintén karácsonyi hangulat és ajándéktárgyak várnak rátok.

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!