12 adventi könyv a várakozás jegyében

Ebben a válogatásunkban olyan könyveket mutatunk be nektek, amelyek szuper meglepetések lehetnek akár adventi naptárként is, hiszen témájukban, 24 fejezetes felépítésükkel igazán meghitté varázsolhatják az ünnepvárás időszakát. Több közülük nálunk újra és újra előkerül az évnek ebben az időszakában! 12 adventi könyv gyerekeknek!

Rajzolj egy krumplit! 3. (Pagony)

Rajzolni nem is olyan nehéz, sőt, nagyon is jó móka! Agócs Írisz krumplirajzolós könyvének 3. kötete akár adventi naptárként is szolgálhat, amely remek közös időtöltés lehet az ünnepvárás időszakában.

Nyúl Péter adventi kalendáriuma (Manó Könyvek)

Ez a szívmelengetően szép kötet alkalmat ad arra, hogy családi vagy baráti találkozások idején meseolvasással és vidám kézműveskedéssel töltsük együtt az adventi várakozást. A Beatrix Potter hangulatát idéző csodás mesét Szabó T. Anna fordította. A webshopban átmenetileg elfogyott, de a boltokban még kapható.

Miu, Vau és a hatalmas hógolyó (Kolibri Kiadó)

Nem múlhat el nálunk az adventi időszak Miu és Vau 24 fejezetből álló karácsonyi története nélkül, amelyben sok humor mellett, rengeteg nem szájbarágós tanulság is megtalálható. Igazi ünnepi csemege várakozásról, közösségről, barátságról! Sajnos már csak antikváriumokban és könyvtárakban elérhető! Reméljük újra kiadják.

Szabó T. Anna adventi versek + zenés CD (Pagony)

Tavalyi nagy kedvencünk volt ez a kötet, amely idén is előkerül majd. Igazi ünnepváró képeskönyv az egész családnak Szabó T. Anna békés soraival és Rofusz Kinga gyönyörű képeivel! Ha türelmes vagy, mindennapra találsz egy verset… egészen karácsonyig.A verseskötethez zenei CD-é is tartozik. A lemezen többek között Palya Bea, Ferenczi Gyuri és a Dalinda is közreműködik egy-egy dal erejéig. Az énekesnő, Molnár Emese JaMese – Adventi kalendárium kiadványban az évnek ebben a kiemelt időszakának minden egyes napjára jut egy dal.

Bori adventi kalendáriuma (Manó Könyvek)

Már csak 24 nap van hátra karácsonyig! Hát persze, hogy már Bori is nagyon izgatott. Addig ugyanis még rengeteg dolga van: mézeskalácsot kell sütnie, fel kell díszítenie a szobáját, és ajándékokat is kell készítenie. Minden nap vágd fel az újabb történet oldalait, és várd együtt a karácsonyt Borival!

Mesék karácsonyig (Manó Könyvek)

Minden nap vágd fel egy új mese oldalait! Kari, a kisegér váratlanul levelet kap a Mikulástól, amiben azt írja, hogy sajnos idén nem fog tudni eljutni az erdőbe, hogy együtt ünnepeljen az állatokkal. Vajon mi történhetett? Lehet, hogy a Mikulás megbetegedett? És nélküle vajon hogy lesz ugyanolyan az ünnep? A kisegér elhatározza, hogy megkeresi. De ki tudja, hol lakik a Mikulás? 23 izgalmas találkozásokkal teli történet után elérkezik a karácsony. De vajon a Mikulás is ott lesz?

Hónővér (Cser Kiadó)

Abszolút nagy kedvenc ez a könyv, és biztos, hogy az idén is elolvassuk. A téma miatt csak 10 éves kortól ajánljuk, viszont felnőttek számára is csodás ünnepváró könyv lehet! Itt írtunk róla bővebben! A Hónővér 24 részből álló, megható karácsonyi történet, amelyről így ír a szerző: “Remélem, hogy a Hónővér a karácsonyt kedvelő fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ugyanolyan örömöt szerez majd, mint az írása nekem. A karácsony a hagyományokról szól, és talán ez a könyv is új hagyományt teremt majd a kisebb és nagyobb olvasók számára, akik évről évre elolvassák, miközben hull a hó, és odabent kellemes meleg uralkodik. Ez az én karácsonyi álmom. Szeretettel: Maja Lunde.”

A karácsony nagykönyve – 24 mese (Kolibri Kiadó)

24 klasszikus történet a karácsonyváráshoz, olyan híres szerzők tollából, mint Charles Dickens, Oscar Wilde, Hans Christian Andersen, a Grimm testvérek, Louisa May Alcott és még sokan mások. A karácsony nagy könyve tökéletes társ az adventi időszakban ahhoz, hogy közösen várjuk a szeretet ünnepét.

A kisegér, aki elhozta a karácsonyt! (Manó Könyvek)

24 és fél fejezet, egy mese és egy adventi nagy utazás, amellyel mindenki felkészülhet az ünnepre – mindezt nyújtja Alex T. Smith legújabb, gyönyörűen illusztrált könyve. Fülöp, a kisegér feladata, hogy eljuttassa Olivér levelét a Mikulásnak, miközben küldetése alatt…A webshopban elfogyott, de a boltokban még kapható!

24 karácsonyi mese (Naphegy Kiadó)

Karácsony közeledtével bármi megtörténhet. Manó nagyapó az öreg tölgyfa tövében üldögélve az unokáinak mesél. Mesél arról, hogy Holle anyó havas tájat varázsol a földre, Hópelyhecskét a szülői vágyakozás igazi, hús-vér kislánnyá változtatja, s a jótettek elnyerik jutalmukat. És mesél a távoli Betlehem szegényes istállójáról, melyet az erdők-mezők állatai tesznek a Gyermek fogadására méltó hellyé. 24 klasszikus karácsonyi történet a csodavárásról és a beteljesülésről.

Karácsonyvárók naplója (Móra Kiadó)

Az adventi időszak a várakozás, a karácsonyi készülődés időszaka. Szinte minden napra jut valamilyen népszokás, hagyomány vagy valamely jeles személyiség emléknapja. A naptár november 30-ával , András napjával kezdődik és Szilveszter napjával zárul, így teljesítve ki az év utolsó hónapját. Ebben a rendhagyó naplóban helyet kap minden, ami ehhez a különleges időszakhoz kapcsolódik. Készíthetünk karácsonyfadíszt, ajándékot, és egyedi képeslapon küldhetünk jókívánságokat a barátoknak, rokonoknak. Ünneplőbe öltöztethetjük a szobát, hogy a karácsonyi fények még szebben ragyogjanak. Eseményekben, ötletekben gazdag adventi készülődést kívánunk, hogy a várakozás napjai gyorsabban teljenek.

Adventi kifestő – Bogyó és Babóca (Citera Kft.)

A téli történetből kiderül, hogy bizony az orvosok is megbetegszenek néha! Akárcsak Bagolydoktor, aki épp karácsonykor fázik meg. Ha az adventi kifestőből december minden napján kiszínezünk egy oldalt, Szentestére készen lesz a könyv!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.

Hozzászólás letiltva.