15 adventi könyv a várakozás jegyében

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ebben a válogatásunkban olyan könyveket mutatunk be nektek, amelyek szuper meglepetések lehetnek akár adventi naptárként is, hiszen témájukban, 24 fejezetes felépítésükkel igazán meghitté varázsolhatják az ünnepvárás időszakát. Több közülük nálunk újra és újra előkerül az évnek ebben az időszakában! 12 adventi könyv gyerekeknek!

Rajzolj egy krumplit! 3. (Pagony)

Rajzolni nem is olyan nehéz, sőt, nagyon is jó móka! Agócs Írisz krumplirajzolós könyvének 3. kötete akár adventi naptárként is szolgálhat, amely remek közös időtöltés lehet az ünnepvárás időszakában.

Nyúl Péter adventi kalendáriuma (Manó Könyvek)

Ez a szívmelengetően szép kötet alkalmat ad arra, hogy családi vagy baráti találkozások idején meseolvasással és vidám kézműveskedéssel töltsük együtt az adventi várakozást. A Beatrix Potter hangulatát idéző csodás mesét Szabó T. Anna fordította. 2022-ben játékos foglalkoztató is megjelent Boldog karácsonyt, Nyúl Péter címmel.

Szabó T. Anna adventi versek + zenés CD (Pagony)

Nagy kedvencünk ez a kötet, amely idén is előkerül majd. Igazi ünnepváró képeskönyv az egész családnak Szabó T. Anna békés soraival és Rofusz Kinga gyönyörű képeivel! Ha türelmes vagy, mindennapra találsz egy verset… egészen karácsonyig.A verseskötethez zenei CD-é is tartozik. A lemezen többek között Palya Bea, Ferenczi Gyuri és a Dalinda is közreműködik egy-egy dal erejéig. Az énekesnő, Molnár Emese JaMese – Adventi kalendárium kiadványban az évnek ebben a kiemelt időszakának minden egyes napjára jut egy dal.

Kerekítő manó adventi mondókatára (Móra Kiadó)

A Kerekítő könyvcsalád 21. kötete, Kerekítő manó adventi mondókatára sokak szíve csücske lesz! J. Kovács Judit drámapedagógus összeállítása Kállai Nagy Krisztina illusztrációjával, Marék Veronika ajánlósoraival, a Móra Kiadó gondozásában jelent meg. Számláljátok együtt a mézeskalácsfüzért, játsszátok el a népi ölbeli játékokat, ízlelgessétek a napsoroló rigmusokat és mélyedjetek el a jelesnapi érdekességekben napról napra! A kötet babakortól egészen nagyóvodás korig évről évre lehetőséget nyújt minőségi idő együtt töltésére az adventi időszakban. A könyv hanganyaga, melyet a Kerekítő YouTube csatornára is feltöltöttek, letölthető, nagyban segíti az elsajátítást.

Karácsonyi visszaszámláló (Móra Kiadó)

Ezzel a különleges hangulatú, interaktív könyvvel igazán izgalmassá válhat a karácsony előtti időszak. A négy darab színes, forgatható keréknek és a háromoldalnyi, kinyitható adventi kalendáriumnak köszönhetően a kicsik még inkább átélhetik a várakozás örömét. Bátorítsd őket a felfedezésre és a játékra!

Vombat a hóban – Karácsonyi mese 24 fejezetben (Móra Kiadó)

Mi kell egy igazán mesés adventhez? Egy karácsonyváró meseregény pontosan 24 fejezettel! Plusz meglepetésként egy szokatlan főszereplő, egy kalandos utazás és hogy 100% biztonsággal fehér legyen a karácsony: vár még a könyvben sok-sok hó is.

Karácsonynak ünnepe – 24 mese és vers adventre antológia (Cerkabella Kiadó)

Nagy klasszikusok és mai magyar írók meséi és versei olvashatók ebben a kötetben, az ünnepvárás minden napjára jut egy-egy. Szerzők: Szabó T. Anna, Nemes Nagy Ágnes, Máté Angi, Kertész Erzsi, Somfai Anna, Csukás István, Kiss Judit Ágnes, Weöres Sándor, Pifkó Célia, Kiss Ottó, Zágoni Balázs, J. és W. Grimm, Mészöly Ágnes, C. C. Moore, Czigány Zoltán, Gimesi Dóra, József Attila, Visky András, Egyed Emese, Molnár T. Eszter, Várfalvy Emőke, Majoros Nóra, Győrei Zsolt, A. A. Milne.

Giada Francia-Claudia Bordin: Közeleg a karácsony (Manó Könyvek)

December elsejétől mindennap nyisd ki a megfelelő számú ablakot, hogy találkozz a manókkal. Az ő segítségükkel a te otthonod is egyre hangulatosabb lesz. A manókkal apró játékokat, dekorációkat készíthetsz, mesélnek majd mókás történeteket, bemutatják az Északi-sark hagyományait, süthetsz velük sütit, és Mikulás kedvenc dalaira táncolnak majd veled, amiből egy egész Spotify lejátszási lista készült. Kezdődjön a visszaszámlálás a BOLDOG KARÁCSONYig! Adventi kalendárium 24 ablak mögött megbújó feladattal.

Mesék karácsonyig (Manó Könyvek)

Minden nap vágd fel egy új mese oldalait! Kari, a kisegér váratlanul levelet kap a Mikulástól, amiben azt írja, hogy sajnos idén nem fog tudni eljutni az erdőbe, hogy együtt ünnepeljen az állatokkal. Vajon mi történhetett? Lehet, hogy a Mikulás megbetegedett? És nélküle vajon hogy lesz ugyanolyan az ünnep? A kisegér elhatározza, hogy megkeresi. De ki tudja, hol lakik a Mikulás? 23 izgalmas találkozásokkal teli történet után elérkezik a karácsony. De vajon a Mikulás is ott lesz?

Hónővér (Cser Kiadó)

Abszolút nagy kedvenc ez a könyv, és biztos, hogy az idén is elolvassuk. A téma miatt csak 10 éves kortól ajánljuk, viszont felnőttek számára is csodás ünnepváró könyv lehet! Itt írtunk róla bővebben! A Hónővér 24 részből álló, megható karácsonyi történet, amelyről így ír a szerző: „Remélem, hogy a Hónővér a karácsonyt kedvelő fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ugyanolyan örömöt szerez majd, mint az írása nekem. A karácsony a hagyományokról szól, és talán ez a könyv is új hagyományt teremt majd a kisebb és nagyobb olvasók számára, akik évről évre elolvassák, miközben hull a hó, és odabent kellemes meleg uralkodik. Ez az én karácsonyi álmom. Szeretettel: Maja Lunde.”

A karácsony nagykönyve – 24 mese (Kolibri Kiadó) – jelenleg nem kapható

24 klasszikus történet a karácsonyváráshoz, olyan híres szerzők tollából, mint Charles Dickens, Oscar Wilde, Hans Christian Andersen, a Grimm testvérek, Louisa May Alcott és még sokan mások. A karácsony nagy könyve tökéletes társ az adventi időszakban ahhoz, hogy közösen várjuk a szeretet ünnepét.

A kisegér, aki elhozta a karácsonyt! (Manó Könyvek)

24 és fél fejezet, egy mese és egy adventi nagy utazás, amellyel mindenki felkészülhet az ünnepre – mindezt nyújtja Alex T. Smith legújabb, gyönyörűen illusztrált könyve. Fülöp, a kisegér feladata, hogy eljuttassa Olivér levelét a Mikulásnak. 2022-ben megjelent A kisegér, aki karácsonyra hazatalált címmel, melyben Fülöpnek, a kisegérnek még meg kell oldania a Nagyon Különös Rejtélyt, ezért világ körüli kalandra indul. Útja során régi, kedves ismerősei mellett elbűvölő új barátok segítik. A szívet melengető, varázslatos történet huszonnégy és fél mesében bontakozik ki, melyek után egy-egy ünnepi recept, ajándékötlet vagy dekorálási tipp segíti a közös karácsonyi készülődést.

24 karácsonyi mese (Naphegy Kiadó)

Karácsony közeledtével bármi megtörténhet. Manó nagyapó az öreg tölgyfa tövében üldögélve az unokáinak mesél. Mesél arról, hogy Holle anyó havas tájat varázsol a földre, Hópelyhecskét a szülői vágyakozás igazi, hús-vér kislánnyá változtatja, s a jótettek elnyerik jutalmukat. És mesél a távoli Betlehem szegényes istállójáról, melyet az erdők-mezők állatai tesznek a Gyermek fogadására méltó hellyé. 24 klasszikus karácsonyi történet a csodavárásról és a beteljesülésről.

+1

Karácsonyvárók naplója (Móra Kiadó)

Az adventi időszak a várakozás, a karácsonyi készülődés időszaka. Szinte minden napra jut valamilyen népszokás, hagyomány vagy valamely jeles személyiség emléknapja. A naptár november 30-ával , András napjával kezdődik és Szilveszter napjával zárul, így teljesítve ki az év utolsó hónapját. Ebben a rendhagyó naplóban helyet kap minden, ami ehhez a különleges időszakhoz kapcsolódik. Készíthetünk karácsonyfadíszt, ajándékot, és egyedi képeslapon küldhetünk jókívánságokat a barátoknak, rokonoknak. Ünneplőbe öltöztethetjük a szobát, hogy a karácsonyi fények még szebben ragyogjanak. Eseményekben, ötletekben gazdag adventi készülődést kívánunk, hogy a várakozás napjai gyorsabban teljenek.

Nézzétek meg 2022-es gyerekeknek szóló válogatásunkat is az adventi naptárok jegyében, illetve a legjobb budapesti karácsonyi vásárokat és ünnepváró programokat!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.