Advent Óbudán – koripályával, gyerekkoncertekkel is várnak december 1-jétől

Advent Óbudán

Advent Óbudán Fotó: iStock

Kisváros a nagyvárosban! Az óbudai Fő tér és a Szentháromság tér közötti szakasz ismét megtelik ünnepi hangulattal, fényekkel, árusokkal. A színpadon egymást váltják majd az olyan fellépők mint a Kaláka, a Belvárosi Betyárok, a Makám és a Szent Efrém Férfizenekar, de lesz még Mikulás- és Karácsonyház, illetve a kerület kulturális intézményei is számos jó programmal készülnek.

December 1-jétől négy hétvégén keresztül gazdag, színes programokkal, újdonságokkal és főképpen varázslatos adventi hangulattal várnak benneteket az óbudai Fő téren.

Kedvenc programjaink az Advent Óbudán színpadán

December 2-án, szombaton 11 órától a Kaláka lép a színpadra, 3-án 11 órától pedig a Bergengóc-Zenegóc Együttes, de ezen a vasárnapon 15 órától a koris Mikulás is megjelenik a jégpályán. December 9-én 11 órától a Kolompos koncertezik, majd 16 órától a Majorka Színház előadását nézhetitek meg. 10-én 11 órától a Zabszalma Együttes lép a színpadra. 16-án 11 órától Gryllus Vilmos, majd 16 órától az Eszterlánc várja a gyerekeket, 18:20-tól pedig a Muzsikás. 17-én 18:20-tól a Kaláka Betlehemes műsorát hallgathatjátok meg. 22-én 15 órától a Belvárosi Betyárok, 17 órától a Makám, majd 23-án 17 órától a Veronaki és a Tóth Aladár Zeneiskola kórusa várja az érdeklődőket.

Mikulásház és Karácsonyház

Idén december 1. és 10. között az óbudai Mikulás piros, kivilágított faházában várja a gyerekeket a Fő téren. A Mikulásház hétköznapokon 16:00 órától 20:00 óráig, december 6-án és a hétvégéken 10:00 órától 18:00 óráig. A Mikulás december 10-én este ül fel rénszarvas szánjára és mond búcsút Óbudának. December 11-től 23-ig, a Mikulásház Karácsonyházzá alakul, ahol kézműves foglalkoztató várja a gyerekeket. Itt karácsonyi díszeket lehet készíteni, rajzolni, kivágni, az Angyalműhelyben. Nyitvatartás hétköznaponként 16:00-tól 20:00 óráig, hétvégenként 10:00-18:00 óráig.

Zichy Advent – Egy kastély, három múzeum. Páratlan élmény!

December 2-án a Vasarely Múzeumban, 9-én a Kassák Múzeumban, 16-án pedig az Óbudai Múzeumban várnak benneteket sétákkal, tárlatvezetésekkel és múzeumpedagógiai programokkal. Részletek itt.

A kerület művelődési házai és múzeumai is remek programokkal készülnek.

A Vörösmarty tér és a Bazilika Advent karácsonyi programjairól itt írtunk bővebben.

Tartsatok velünk az adventi időszakban, mert rengeteg jó programmal és ötlettel érkezünk, amelyet Advent rovatunkban is megtaláltok!

Forrás: Advent Óbudán

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!