Mikulásfutás, gyerekkoncertek, koris programok – ilyen lesz idén az Advent Óbudán

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamisítatlan adventi vásári hangulattal, ingyenes jégpályával, változatos családi programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket idén Óbuda több helyszínén.

PROGRAMOK A FŐ TÉREN

A Fő téri programkínálatból kiemelünk néhány kedvencet: november 26-án 11 órától Gryllus Vilmos: Téli Daloskönyv, december 3-án 11 órától Kolompos koncert, december 4-én 15 órától Koris Mikulás, december 10-én 11 órától Bognár Szilvia Adventi titoktok koncert, december 11-én 11 órától az Eszter-lánc Mesezenekar, december 18-án 18 órától pedig a Kaláka karácsonyi koncertje vár benneteket! Minden program ingyenes!

KORCSOLYA

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat hagyományaihoz híven az Advent Óbudán 2022 rendezvénysorozat keretein belül két helyszínen nyit ingyenesen használható jégpályákat. A Fő téren és a Békásmegyeri piac közösségi terén is várják a korcsolyázni vágyókat 2023. január 15-éig! Részletek itt.

MIKULÁS FUTÁS

A futást Marton-Mlecsenkov Éva vezeti, a CoffeeRUN megálmodója. Arra szeretnék kérni a futásra érkezőket, hogy mindenki hozzon magával egy kisebb mikuláscsomagot, melyet egy általa kiválasztott helyen elhelyezne, vagy személyesen adna át, ezzel mosolyt csalva egy ismeretlen arcára.
Találkozó és cél helye: Óbuda, Fő tér – Esernyős Kávézó
Találkozó időpontja: 2022.12.06. (kedd) 17:45-17:59
Táv: 3-5 km
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

ADOMÁNYOZÁS

Az Advent Óbudán rendezvénysorozatnak ebben az évben is kiemelten fontos pillére az adventi adománygyűjtés, mely ebben az évben november 25. és december 18. között valósul meg. November 25. és december 16. között az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ gyűjt elsősorban tartós élelmiszert, például konzerveket, lisztet, cukrot, olajat és emellett tisztítószereket. A gyerekek számára gyerekjátékokat, mesekönyveket és gyerekcipőt várnak a szervezők.  A családsegítő munkatársai az adományokból karácsonyi csomagokat állítanak össze a rászorulók részére.
December 17-én és 18-án az Óbudai Kutyás Egyesület várja nagylelkű felajánlásaikat energiadús kutya- és cicatáp formájában, melyet az Ürömi Állatotthonhoz és egy leginkább rászoruló kelet-magyarországi menhelyhez juttatnak el. Idén az egyesület madáreleség-adományt is vár, amelyet az Óbudai Meseerdő Óvodának és a Fodros Általános Iskolának juttatnak el. Részletek itt.

EGYÉB HELYSZÍNEK

A kerület művelődési intézményei is számos jó programmal készülnek. Ezek közül kedvenceink: a Békásmegyeri Közösségi Házban december 16-án 16:30-tól a Kolompos zenél, az Óbudai Kulturális Központban december 4-én 10 órától a Pórul járt karampuszokkal találkozhattok. A 3K-ban december 17-én 16 órától Hangszersimogató lesz Bársony Bálint és zenekara vár benneteket, a Csillaghegyi Közösségi Házban december 10-én 16:30-tól Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád zenés betlehemes játékát nézhetitek meg. Az Óbudai Platán Könyvtárban december 6-án, délután Karácsonyi könyvvásár lesz. A Kassák Múzeum december 3-án Papír-karácsonnyal, december 10-én Zero Waste adventi foglalkozással készül. Ezek közül a programok közül néhány fizetős, így érdemes időben megvenni a jegyeket!

Forrás: Advent Óbudán

Nézzétek meg Advent rovatunkat és hétvégi ajánlónkat is!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!