Advent a Várkert Bazárban – ingyenes vásár, családi programok, koncertek, irodalom

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Adventi vasárnapokon ingyenes kézműves foglalkozások, valamint Grecsó Krisztián és a Csík Zenekar három tagjának közös táncos-dalos Belefér egy pici szívbe című koncertje várja a családokat a Várkert Bazárban. Emellett bábelőadásokon a Betlehemi történetet és Kippkopp havas kalandjait láthatják a gyerekek, de a Várkert Mozi vetítésein Csajkovszkij Diótörője is szerepel a programban a Royal Balett előadásában. Ismét megrendezésre kerül az iparművészek vására és a felnőtteket is remek irodalmi programok, koncertek és vezetett séták várják.

VÁSÁR

Több mint félszáz kitűnő iparművész gyűlik össze négy adventi vasárnapon a Várkert Bazárban. Nem csupán alkotásokat csodálhatnak, vásárolhatnak a látogatók. Lehetőség lesz a tárgyak alkotóival is találkozni, és megismerni a műalkotások anyagát, stílusát, történetét. A látogatók részt vehetnek az iparművészek által vezetett workshopokon is. Aki azonban csak nézelődni és vásárolni kíván, annak is megismételhetetlen, személyes találkozásokra kínál az esemény lehetőséget, hiszen a vásárló emlékként viheti, adhatja tovább a tárgyak által megszépítő, környezetformáló erő és folytonos jelenlét illúzióját.

Időpontok: 2022. november 27., december 4., 11 és 18., 10:00-től 21:00-óráig.
Részletek itt.

GYEREKPROGRAMOK

Emellett mind a négy adventi vasárnapon 11 órától hallgathatjátok meg a Belefér egy pici szívbe című előadást. Grecsó Krisztián verseskötetéből készült interaktív gyerekelőadás nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjaikat. A program szintén ingyenes!

November 27-én 16 órától a Betlehemi történet, december 4-én 15 órától Kippkopp a hóban című előadásokat is megnézhetitek, ingyenesen!

Kézműves foglalkozások minden vasárnap 10 és 18 óra között várnak benneteket!

SZABADTÉRI KIÁLLÍTÁS

Szabadtéren lesz látható a Néprajzi Múzeummal közös fotókiállítás, amelyen a karácsonyhoz és a népi hiedelmekhez, ajándékozási szokásokhoz kapcsolódó felvételek lesznek láthatók. A kiállítás másik része a Budavári Palotanegyed Halászó gyerekek teraszán mutatkozik be.

FELNŐTTEKNEK AJÁNLJUK

Emellett a Budavári Palotanegyedben vezetett tematikus sétákkal is készülnek a szervezők, amelyeken egyebek mellett Erzsébet királyné kedvenc helyeit ismerhetik meg a séta résztvevői.
Ajánlunk még nektek néhány kifejezetten felnőtteknek szóló eseményt is: a december 5-ei Az ünnep azé, aki várja – adventi Aposztróf est a Várkert Irodalommal és a december 6-ai „Bomba, virágcsokorban.” – Márai Sándor az ünnepekről című estet. A két ünnep között érdemes megnézni a december 29-ei Többet magunkról című előadás, amely a Grecsó fivérek irodalmi, színházi, zenés és táncos előadása, illetve a Random Trip előszilveszteri bulija is vár benneteket december 30-án.

ADOMÁNYOZÁS

A jótékonyságra is figyelmet fordítanak, idén is csatlakoztak az Ökumenikus Szeretetszolgálat szeretet.éhség. elnevezésű adománygyűjtő kezdeményezéshez. A pénzbeli felajánlásokat a Várkert Bazár aulájában és a Budavári Palotanegyed Szent István-termének jegypénztáránál kihelyezett perselyekbe lehet elhelyezni.

Forrás: Várkert Bazár

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!