Adjuk össze! – azoknak a diákoknak, akik eszköz hiányában nem tudnak részt venni a távoktatásban!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Adjuk össze! - otthON Program - Bekapcsoljuk a sulit! - távoktatás

Támogasd az otthON Programot, hogy az otthon tanuláshoz szükséges eszközöket biztosíthassanak azoknak a diákoknak, akik ezek hiányában nem tudnak részt venni az iskolai távoktatásban a karantén ideje alatt.

Több tízezer iskolás otthontanulását tenné lehetővé az otthON Program – az első körben most 100 gépre gyűjtenek az Adjukössze közösségi adománygyűjtő oldalon – de bíznak abban, hogy a segítségetekkel ennél sokkal több diák juthat számítógéphez.

A kezdeményezésről
Az otthON Program célja, hogy már 33.000 forintból olyan otthon tanuláshoz szükséges eszközt biztosítson azoknak a diákoknak, akik megfelelő infrastruktúra hiányában nem tudnak részt venni az iskolai távoktatásban a karantén ideje alatt.

  • Új gépek helyett használt eszközökre gyűjtenek, ami amellett hogy az optimális ár miatt a lehető legtöbb gyerek távoktatását teszi lehetővé, a fenntartható gondolkodást is erősíti a diákokban.
  • Családok helyett oktatási intézményekhez juttatják el a számítógépeket, akik rendszeres igényfelmérés alapján térítésmentesen adják kölcsön az adományozott eszközöket a családoknak.
  • A karanténhelyzet megszűnésével az eszközök az iskolák tulajdonában maradnak és továbbra is ingyenesen kölcsönözhetőek lesznek a diákok számára a jövőben.

Kiknek gyűjtenek?
Minden olyan tanköteles diáknak, aki anyagi vagy infrastrukturális korlátok miatt nem tud részt venni a napi online oktatásban.

Mire gyűjtenek?
Távoktatási célra megfelelő használt, de felújított asztali számítógépekre és tanuláshoz megfelelő sávszélességű stabil internet kapcsolatot szeretnének adományozni iskolák és egyéb oktatási intézmények számára, melyek ezeket az eszközöket kölcsön tudják adni diákjaiknak a jelen helyzet idejére. A megfelelő szakértelemmel felújított eszközökből már 33.000 forintból olyan korszerű infrastruktúrát tudnak biztosítani egy iskolás számára, amivel napi szinten részt tud venni az online oktatásban.

Kik ők?
Korábbi, hasonló projektből (Wifi-falu) széleskörű tapasztalatokkal rendelkező, releváns szakterületekről érkező lelkes civilek csapata, akik a United Way Magyarországgal, az egyik legrégebben működő hazai non-profit szervezettel együtt szeretnének megoldást találni a kialakult helyzetre.

Az adományozás további menetéről a bekapcsoljukasulit.hu weboldalon olvashatsz. Facebook oldalukat pedig itt érheted el.