Adj egy könyvet ajándékba február 14-én! – Nemzetközi Könyvajándék Nap + játék!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemzetközi Könyvajándék Nap 2021

Február 14-én nemcsak a Valentin napot ünnepeljük, hanem a Nemzetközi Könyvajándék Napot is. Mint minden évben, most is csatlakozunk a remek kezdeményezéshez, kisorsolunk egy szuper könyvet a Pagony Kiadótól, illetve egy textil gyerekmaszkot. Szponzorált tartalom!

A Nemzetközi Könyvajándék Nap (International Book Giving Day) egy önkéntes kezdeményezés, amelynek célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, és hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz. A 2012 óta szerveződő akció szervezői arra kérik a felnőtteket, hogy ezen a napon ajándékozzanak könyvet egy gyermek számára, legyen az a rokonuk, barátjuk, ismerősük gyereke.

Mi nagyon szívesen csatlakozunk a kezdeményezéshez. Már a gyerekeink is tudják, ha február 14-e, akkor biztos, hogy kapnak egy meglepetés könyvet. Most szeretnénk a Pagony Kiadó jóvoltából, az alábbi könyvvel megajándékozni valakit olvasóink közül is.

JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok, ennyire hiánypótlónak és fontosnak találjátok A szupercsapat című könyvet, és szívesen ajándékoznátok saját gyerekeiteknek, unokáknak, sőt többen óvodáknak és iskoláknak is! Legszívesebben mindenkit megajándékoznánk ezzel a könyvet, de a szerencse ezúttal Trombitás Évának kedvezett, akinek írtunk emialt is! Gratulálunk!

A szupercsapat 2020-ban jelent meg. Szerzője, Vibók Ildi molekuláris biológus és gyakorló édesanya (egy remek interjút itt olvashattok vele). A Szeretnék egy aranyhalat! című könyvét is nagyon szerettük, amelyben humoros formában mesél a felelős állattartásról. A szupercsapatból a gyerekek pedig mindent megtudhatnak az immunrendszerről és arról, miért fontosak a védőoltások. A könyvet amellett, hogy vicces, izgalmas és igazi mini szuperhősök a szereplői. Leginkább a segítő mesék kategóriájába sorolnánk, hiszen bemutatja a gyerekeknek, mi történik a szervezetben, miért fontos az immunrendszer, és megismerheti magát a szupercsapatot is, testünk milliónyi apró védelmezőit, akiknek néha elkél egy kis segítség is, illetve oltásoktól való félelmüket is csökkentheti. A könyvhöz Mayer Tamás készített szuper és vagány illusztrációkat.

A következő kérdésre várjuk a választ február 14-e, vasárnap éjfélig a jatek@minimatine.hu-ra. A szerencsés nyertesnek elküldjük A szupercsapat című könyvet és egy kuflis, gyerek textilmaszkot is.

Te kit ajándékoznál meg szívesen a könyvvel?

Február 15-én sorsolunk. Általános játékszabályzat itt.

A legjobb családi programokat a hétvégére itt találjátok!

Ha szeretnétek a legjobb helyekről szóló beszámolóinkat, az újdonságokat, hétvégi ajánlóinkat, könyvajánlóinkat hétről hétre hírlevél formájában is megkapni, itt tudtok feliratkozni!