Adj egy könyvet ajándékba!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Február 14-én Magyarországon hatodik éve ünnepeljük meg a Nemzetközi Könyvajándékozás Napját. A rendezvény célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, és hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz.

A Nemzetközi Könyvajándékozás Napján, február 14-én azt szeretnék elérni, hogy minden felnőtt ajándékozzon könyvet gyerekeknek. Ezen a napon hagyj egy könyvet olyan nyilvános helyiségben, amit gyerekek látogatnak (váróterem, játszósarok stb.) vagy ajándékozz jó állapotú könyvet a helyi könyvtárnak, kórháznak, napköziotthonnak, vagy olyan szervezetnek, amely használt könyveket juttat el rászoruló gyerekeknek, de olyan nonprofit szervezetek munkáját is támogathatjátok, amelyek könyvekkel látják el a gyerekeket.

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet 2020-as kampányának plakátját a többszörösen díjazott illusztrátor, Kárpáti Tibor készítette.

Számunkra is nagyon fontos, hogy minél több jó könyvvel ismertessünk meg benneteket, érdemes Könyv rovatunkban megnézni az újdonságokat! Ezen a héten, február 16-a éjfélig a Busó mese című könyvért játszhattok! Itt pedig a legjobb hétvégi programokat találjátok!

Forrás: gyermekirodalom.hu

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb hétvégi programokról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!