A Mézga család a Kökörcsin utcából a POKET automatákba költözik

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2022. október 15-én érkezett az automatákba a Móra kiadó és a POKET Zsebkönyvek 13. együttműködése keretében A Mézga család – Képernyőképes krónika. A kötet nagykövete a művészeti ihletésű ruhamárka, a VATES lesz.

A könyvet Romhányi József és Nepp József rajzfilmje nyomán Rigó Béla írta. A szöveget átitatja az a különleges nyelvi lelemény és pazar zeneiség mely Romhányi József munkáit jellemezte, akármelyik műfajban is alkotott. Szinte minden mai felnőttnek mond valamit, a két kőkorszaki szaki, Dr Bubó, Ursula és Csőrmester, Mézga Aladár elképesztő kalandjai családjával és persze a Szamárfül, benne A teve fohászával vagy a Nyúliskolával.

A Mézga család – Képernyőképes krónikában olvasható történet szerint Mézga Gézának és kissé különc fiának, Aladárnak sikerül felvennie a kapcsolatot 30. századi leszármazottjukkal, MZ/X-szel. A jövőbéli rokontól érkező küldemények minden történetben eleinte lenyűgözőek, később azonban mindig elromlik valami és csak Aladár hidegvérén és leleményességén múlik, hogy a család és szomszédsága elkerüljön egy nagyobb katasztrófát.

A kötet elérhető a POKET Zsebkönyvek automatáiban és a www.poketonline.hu-n.
A VATES friss Mézga Géza kollekciójához kapcsolódva limitált darabszámú POKET x VATES termék is készült.

Forrás: Móra Kiadó Fotó: VATES

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!