A legújabb könyvek karácsonyra – 3. rész

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kisebbeknek szóló 1. rész, és a nagyobbaknak szóló 2. rész után itt olyan könyveket találtok, amelyek az ismeretterjesztő-foglalkoztató kategóriába tartoznak. Csomó izgalmas téma, igazán szórakoztató formában, ráadásul szép kivitelben. Albumok, mesék, foglalkoztatók, és még sok minden más. A lényeg, hogy szeretjük mindegyiket. 🙂

Föld alatt / Víz alatt (Manó könyvek)

A népszerű lengyel illusztrátor-házaspár – akárcsak a korábbi sikerkönyvben, a Világlátóban – ebben a kötetben is azt tartotta szem előtt, hogy a gyönyörűen és sok humorral megrajzolt oldalak elvarázsolják az olvasókat, és közben felfedezzék világunk megannyi rejtett szépségét.

Mesélő Budapest (Kolibri Kiadó)

Igazi városi felfedezőkönyv annak, aki szereti Budapestet és annak, aki rengeteg érdekes dolgot szeretnek megtudni róla. A könyvet a sok fotó, térkép és sztori teszi könnyeddé és izgalmassá.

Ablak Zsiráf: Közlekedés (Móra Kiadó)

Ha érdekelnek az autók, a hajók, a repülőgépek, élvezet lesz számodra a feladatok megoldása. Sokat segíthet, ha használod az Ablak-zsiráf Közlekedés című gyereklexikont.

Prometheusz, Sziszuphosz, Bellerophontesz  (Két Egér Könyvesbolt)

Prométheusz, Sziszüphosz, Bellerophontész: Három hős az idők kezdetéről, akik fellázadtak az istenek ellen. Merész tettek, nagy bukások. Az utolsó szó mindig a hatalmas Zeuszé! A könyv a kisiskolásoknak szóló Mitológiai zsebkönyvtár 1. része.

Nézd, ez én vagyok (Csimota)

Egy remek foglalkoztató, ami amellett hogy szórakoztat és leköti a gyerekek figyelmét, rengeteg más dologra is megtanít bennünket. Itt részletesen is olvashattok róla, miért szerették a gyerekek és mi is.

Ízes bolygó (Manó könyvek)

Az olasz Febe Sillani illusztrációi segítségével hat kontinens (Észak-Amerika, Dél-Amerika, Európa, Ázsia, Afrika és Óceánia) gasztronómiájához kerülhetsz közelebb: láthatod, hol esznek férges sajtot, mérgező húsú halat, vagy épp grillezett tengerimalacokat, sőt, találsz néhány egyszerűbb receptet is a könyvben.

A nagy bogárkönyv (Centrál Médiacsoport)

Keresd meg a lapokon ügyesen bújócskázó élőlényeket, ismerkedj meg velük, és tudd meg, hogyan táplálkoznak, vadásznak és szaporodnak. Jó bogarászást!

Varázslatos természet (Babilon)

Olvashatod ezt a könyvet úgy is, ahogy egy hagyományos könyvet szokás: az elejétől a végéig. De ha csak tallózgatni van kedved, ezt a könyvet bárhol felcsaphatod – akár a legvégén is.

Az irodalom visszavág 2. rész (Tilos az Á)

Ebben a második kötetben kiderül, hogy Zeusz és Jupiter után (szabadon) bizony egy másik Isten is teremtett egy világot – és ez is a mi világunk! És e kettő csodás találkozásból született meg az, amit ma Irodalomnak nevezünk. Ez a másik Isten, a zsidóké és a keresztényeké elég sokban különbözik az antik istenektől. Hamarosan jön a folytatás! 12-18 éveseknek ajánlott.

A kisebbeknek szóló 1. részt, és a nagyobbaknak szóló 2. részt is érdemes elolvasni.

Szombatra és advent 4. vasárnapjára a legjobb programokat is összegyűjtöttük nektek!

Ha nem szeretnétek lemaradni a a legjobb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!