A legjobb új játszóterek Budapesten – ezek a helyek nyíltak meg 2017-ben

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ebben az évben is több játszótér megnyitón jártunk, és természetesen ennek az évnek is megvannak a maga favoritjai. Íme 2017-es év budapesti kedvencei!

Benczúr-kert

Még májusban beszélgettünk Kő Boldizsárral az éppen akkor készülő Benczúr-kertben. Eldugott kis park lombos fákkal, ahova egy igazi meseváros épült csodaszép színes mászókákkal és mini focipályával.

Gellért-hegyi csúszdapark

Nagy várakozás előzte meg a Gellért-téri csúszdapark átadását, hiszen 50 évvel a régi helyszín átadása után a park és környezete teljesen megújult. A csúszdákat teljesen kicserélték, a domboldal biztonságos gumi borítást kapott, ahova a kis dombok segítségével még a kisebbek is könnyen fel tudnak kapaszkodni.

Margitszigeti pólós játszótér

Az Árpád-hídnál található öko játszótér és a Margit híd közelében található játszótér után nyáron újabb gyerekbarát helyszínnel gazdagodott a Margitsziget. A pólós játszóteret kissé megbújva, a Parkmozi megállónál, a megújult büfé és a felnőtt kondipark mögött találjátok meg. Íme beszámolónk a Margitsziget további gyerekbarát helyeiről.

Mészkő park

2017. szeptember végén adták át az óbudai Mészkő park új játszóterét és a körülötte lévő közösségi teret és fitnesz parkot. A pár évvel ezelőtt még illegális hulladéklerakóként „funkcionáló” helyszín a közösség erejéből és kezdeményezésére újult meg. A már több budapesti helyszínről jól ismert Ilona-malom Műhely játékaival játszhattok.

Skanzen új játszótér

A tavalyi Mesekert után több Kő Boldizsár által készített új játékelemet adtak át a szentendrei Skanzenben is, a Malom közelében, amely igazán nincs messze Budapesttől.

MOMKult Játszótér
2017. november 15-én adták át a teljesen megújult játszóteret a MOMKult mellett.

+ HELYEK, AMIKET FELÚJÍTOTTAK

Anna-rét – Normafa

A nyár folyamán a közkedvelt kirándulóhelyen található Anna-réti játszótér is bővült, ahol most már egy dupla csúszkapálya is vár benneteket a már meglévő játékelemek mellett.

Zöld Péter – Millenáris

Budapest első tematikus játszótere igen csak elhasználódott az elmúlt években. Végre történt egy kis „tűzoltás”, kijavították a legszükségesebbeket. A helyszínt ősszel állítólag ismét bezárják, és egy nagyobb felújítás kezdődik, amikor új játékokat is telepítenek majd.

Semsey park – Újpest

2017. tavaszán adták át a panelházak között megbúvó újpesti Semsey park új helyszíneit. Amikor ott jártunk, öröm volt megtapasztalni, hogy a hely igazi közösségi térként működik. A legkisebbeknek új játszótér is készült Babszem Jankó néven, ahol még a mesét is elolvashatjátok, a nagyobbak pedig a szuper sportpályákat, pingpong asztalokat is kipróbálhatják.

Szilas Park vizezős játszótér

A Szilas Parkban a sportpályák és a KRESZ park mellett pár éve egy kisebb vizezős játszóteret is kialakítottak gátakkal. Idén végre egy kicsit bővült a helyszín és kis faházikókat, fészek hintát és homokozós játékokat is találtok a helyszínen.

Kassák park és Szent István park – XIII. kerület

A  XIII. kerületi Kassák park is kisebb felújításon esett át. Új gumiburkolatot telepítettek több helyre. A nagyobbak HAGS mászókákat, a kisebbek földbe épített trambulint, fészek hintát, mászókát csúszdával is találnak és újra füvesítették a régi területeket is. A Szent István parkban pedig kicserélték a régi hajós mászóka elromlott elemeit.

Hajógyári-sziget játszótér

Itt a játszótér ugyan nem újult meg, de nagyon örültünk, hogy végre ingyenes nyilvános wc-ét is átadtak május közepén, hiszen a szigetről nem egyszerű hazajutni. Ősszel is tisztán és rendben találtuk a helyszínt, de egyik kedves olvasónk sajnos hétköznap már zárva találta.

Ezek voltak a kedvenceink 2016-ban, 2015-ben és 2014-ben!

Hétről hétre elhozzuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt.