A legjobb programok az őszi szünetre 2015

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

autumn_kids

Programválogatásunkba kinti és benti, kirándulós és alkotós programokat, akciós ajánlatokat válogattunk nektek a jó hosszú őszi szünetre október 23-a és november 1-je között. Érdemes Budapest környéki és távolabbi kirándulós gyűjteményeinket is elolvasni. Nagyon jó pihenést és sok-sok közös élményt kívánunk kicsiknek és nagyoknak! 🙂

KIRÁNDULÁS, SZABADTÉRI PROGRAM

bivalyrezervatum

Nézzétek meg legújabb kirándulós válogatásunkat, melyben közelebbi és távolabbi kipróbált kedvenceinket is megtaláljátok!

szentendrei_kozlekedesi_muzeum

Legjobb Budapest környéki főként kirándulós programjainkat itt találjátok. Mi biztosan ellátogatunk majd a szünetben többek között a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumba, a Veresegyházi Medveotthonba vagy a Budakeszi Vadasparkba 🙂

SzellemParti_ProgramPlakat

Állatkert és Holnemvolt Park
Október 1. és november 30. között minden nap 1000 Ft a belépő a nyugdíjasoknak, most érdemes nagyival vagy nagypapával Állatkertbe menni. A Holnemvolt Park utolsó nyitvatartási napja november 1-je! Október 31-én Szellempartival záróbulival várják a kicsiket és nagyokat 18 és 23 óra között, melyre a belépő 500 Ft/fő.

Szellemvonat

Királyréti Erdei Vasút
2015 őszén ismét elindulnak a Szellemvonatok Kismaros és Királyrét között, amelynek során a szerelvények mozgó nézőtérré változva zakatolnak végig egy zenés-táncos és rémes, de szórakoztató élőszereplőkkel teli izgalmas programon. Indulás 18 órakor, érkezés 20 órakor. Időpontok: október: 30-31., november: 6-7., 13-14., 20-21. Érdemes előre jegyet foglalni (regisztráció szükséges!), mert hamar betelnek a vonatok. Jegyár: 2000 Ft, 4 éves kortól 1400 Ft. Október 31-éig hétköznap is közlekedik a kisvasút. Menetrend itt.

kiralyreti_erdei_iskola_es_latogatokozpont

Királyréti Erdei iskola – október 26-29., 11:00 és 14:00 (bejelentkezés szükséges)
Az őszi szünetben minden nap más és más témával várja a szülőket, nagyszülőket, keresztszülőket és a hozzájuk tartozó gyermekeket Királyréten. Terepi séta, észtorna, mikroszkópos vizsgálat és kézműveskedés minden korosztálynak! Előzetes bejelentkezés szükséges (lehetőség szerint előző nap délután 15 óráig). Az őszi szünet témái: október 26. hétfő A gombák csodálatos világa; október 27. kedd Fák és levelek – színek és formák; október 28. szerda Nyomok, jelek – Helyszínelés az erdőben; október 29. csütörtök Rejtőzködés, rejtelmek az erdőben. Találkozás: 11.00 és 14.00, Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont (Szokolya-Királyrét). Túra hossza, időtartama: 2 km, 2 óra. Részvételi díj: 1500 Ft/család/alkalom (amely a kiállítás belépődíját is tartalmazza). Információ: Takáts Margit, +36 27 585 625, kiralyret@dinpig.hu.

vasuttorteneti_park

Vasúttörténeti Park
Még november 1-jéig tart nyitva a Vasúttörténeti Park (hétfőnként zárva).

gyerekvasut

Gyermekvasút
Hétfő kivételével bármelyik napon utazhattok Gyermekvasúttal, közben érdemes leszállni a János-hegyen vagy bármelyik megállónál, és kirándulni egyet az őszi erdőben. Menetrend itt.

da_vinci_learning_pizsamaparti

Szentendrei Skanzen
Október 23. és 25. között családoknak szóló programokkal várnak benneteket a gyerekjátékok témakörében, azon belül is a családi gazdálkodáshoz kapcsolódó tevés-vevést és elfoglaltságokat próbálhatjátok ki. Részletes program itt. A Skanzen vonat az egész őszi szünetben üzemel. Október 28-án, a Da Vinci Pizsamapartin olyan szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszíneinkhez kapcsolódó tematikákkal – jelen esetben a 19 – 20. század eleji vidéki élettel, a kézművesség szépségeivel, s egy kicsit a biológiával és történelemmel is a Skanzen területén. 7-13 éveseknek ajánlott program. Jegyár: 7900 Ft/gyerek.

Játszótér

_MG_5501_
Érdemes a szünetben ellátogatni a Bóbita Irodalmi Játszótérre, a XVI. kerületi Segesvár játszótérre és a Budavári Mátyás Király játszókertbe, de ha éppen arra jártok, a székesfehérvári Koronás Park vagy a visegrádi Mátyás király játszótér is jó választás. További játszótereket itt találtok.

tarzan_park_MG_5110-1024x683

Az újpesti Tarzan™ Parkba október 23-tól november 1-ig, az őszi szünetben minden nap egy megváltott gyerekjegy mellé egy felnőtt kísérő jegye ingyenes lesz. Beszámolónkat itt olvashatjátok.

MÚZEUMOS PROGRAMOK

Ne felejtsétek el, hogy október 23-án az ünnepi megemlékezés mellett szinte az összes múzeum állandó kiállítására ingyenes a belépés. További ingyenes múzeumi családi napokat itt találtok!

mezogazdasagi_muzeum

Mezőgazdasági Múzeum
Október 26. és 28. között a szülők dolgát megkönnyítendő, tartalmas múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják a 9–12 éves gyerekeket a Mezőgazdasági Múzeumba 9-től 12 óráig. Regisztráció szükséges! E-mail: divos.borbala@mmgm.hu. Ár: 1500 Ft/fő/délelőtt.
Az őszi szünet ideje alatt a Vajdahunyadvár előre elkészített sziluettjére rajzolhatjátok és írhatjátok rá jókívánságaitokat a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár jövőre esedékes 120 éves évfordulója alkalmából. A rajzoláson múzeumi belépőjeggyel lehet részt venni 10 és 16 óra között. Regisztráció nem szükséges.
November 1-jéig látogatható a Titokzatos szavanna interaktív kiállítás, ahol a látogatók egy afrikai kalandtúrába csöppennek, tudásukat és ügyességüket próbára téve készíthetik el a bűvös talizmánjukat. Belépőjegyek, árak: felnőtt 1650 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1450 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 990 Ft, családi (2 felnőtt és 2 vagy 3 gyermek) 5490 Ft. A kiállítás október 23-án és november 1-jén is nyitva 10 és 17 óra között, hétfőn zárva!

nemzeti_galeria_gyerekvezetesek

Magyar Nemzeti Galéria
Október 28. és 30. között 11 órától izgalmas témákkal várják a 6-12 éves korosztályt a Remekművek a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből című kiállításon. A gyerekvezetések 60 percesek. Regisztráció és találkozási pont: Főépület, információs pult
A programon az állandó kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni. Fb esemény itt.

fakanal_mkvm

Kultea
Október 28-án és 30-án a Kulteában több tematikus programmal is várják a gyerekeket. Készíthettek csokit, fakanál bábot, similabdát, vendéglősködhettek is. Részletek itt.

EGYÉB

csopa_2

Csodák Palotája
Október 23-án és november 1-jén is vár benneteket a Csodák Palotája, sőt október 31-én Halloween bulival is készülnek. Az őszi szünet ideje alatt (október 26-31.) sejtelmes ködbe burkolózik az Öveges terem és a félhomályban izzanak a vigyorgó töklámpások.

x_studio_helloanyu

Hellóanyu!
A HellóAnyu!-ban a már megszokott előadásokkal, kicsiknek és nagyobbaknak szóló foglalkozásokkal várnak benneteket az őszi szünetben is. A csütörtöki táncház sajnos elmarad! Részletes heti program itt.

miniversum_01

Miniversum
Az őszi szünet minden napján játszóházi foglalkozásokkal várják a gyerekeket a Miniversumban. Október 23. és november 1. között a hét minden napján 10:30-tól egészen a 17 óráig folyik a kézműveskedés, a kvíz, vagy éppen az ipad vonatozás. Érdemes előre időpontot foglalni, hogy biztosan bejussatok. Október 23-án és 24-én 18 órakor indul az Éjszaka a Miniversumban programja, amelyet tavaly már kipróbáltunk és nagyon izgalmas, október 25-től pedig 17 órától 15 percenként váltakoznak a nappali és éjszakai fények a Miniversumban. Október 23-ától a száz, örök mozgásban lévő vasutat számláló kiállítás immáron közúti közlekedéssel is bővül. A tizenhat járműből álló flotta összes tagját a látogatók irányíthatják interaktív nyomógombok segítségével.

Little Bits – Nagykovácsi
A littleBits játék és tanulás egyszerre – szokták a Legóhoz is hasonlítani –, egy olyan készségfejlesztő, amiben felnőttek és gyerekek is örömüket lelik. A Nagykovácsiban alakuló alkotópedagógiai központ idén szeptembertől indította el littleBits képzéseit, amelyek havonta új és új oldalát mutatják be a színes áramköröknek. 10-12 éveseknek ajánlott program. Következő időpontok: október 31. 9:00-10:30, 11:00-12:30 és 14:00-15:30. A szakkör díja 4000 Ft/gyerek.

Skool foglalkozások

Skool foglalkozások
A Nokiánál egy egynapos Scratch foglalkozásra vár a Skool olyan 12-14 éves lányokat, akik szeretnének többet tudni a játékfejlesztésről. Az október 31-ei műhelyfoglalkozás során a játékokból ismert világok és karakterek segítségével ismerhetitek meg a programozás alapjait, miközben elkészíted saját játékodat Scratch-ben, amit a foglalkozás végén bemutathatsz a többieknek. Jelentkezés szükséges, ingyenes!

hoppi-mesek

Hoppik
A Hoppi mesék két epizódját október 26-án, hétfőn sugározza az M2 gyerek- és ifjúsági csatorna. A kívánságvonat című rész 16:40-től, A titokzatos levél című epizód 16:50-től lesz látható.

halloween_fuveszkert

Halloween a Füvészkertben
A Füvészkertben október 31-én 17 és 21 óra között kézműves gyerekfoglalkozással, játékos fejtörővel a család minden tagjának, előadással a mérgező növényekről, zseblámpás szakvezetéssel a kertben, Halloween tökfaragó versennyel (beszállítási határidő: október 31., 12:00, fődíj: éves belépő a Füvészkertbe), faragott Halloween tökök kiállításával várják az érdeklődőket. Részletek itt. Belépő: felnőtt: 850 Ft, kedvezményes: 400 Ft.

nemezeles

Halloween Party nemezeléssel
Az Anderson Art Lab nemezelő foglalkozással várja a 3 -12 éveseket október 31-én 14 órától 16 óráig. Készíthettek nemez labdát, nemez tököt, gyertyatartót fekete papír macskával és ijesztő fákkal. A foglalkozást vezeti: Teodorescu Tímea nemezműves. Belépő: gyerekenként 2500 Ft, testvérkedvezmény van.

Tökfaragás – Füvészkert, Szamóca tanoda, 10:00 és 11:15
Szeretettel várnak benneteket október 31-én a töklámpás készítő műhelybe a Füvészkertbe. Ára 1500 Ft/gyerek (3-12 éves gyerekeket várnak, regisztráció szükséges). Bérletek, kedvezmények a weblapon: www.gyerekkertesz.hu. A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni.

További programok október 30. és november 1. között itt.
Nagyon jó őszi szünetet kívánunk mindenkinek!

Hírlevelünkre feliratkozás itt.