A legjobb fesztiválok – 12 júliusi program gyerekekkel

Júliusban Győr és Veszprém remek családi fesztiválokkal vár benneteket, de lesz még Bondoró Almádiban, Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, Zsolnay Fényfesztivál, Pöttömkert, illetve a Dunakanyarba és Művészetek Völgyébe is érdemes lesz ellátogatni. Íme 12 szuper ötlet a család minden tagjának!

Győrkőcfesztivál – Győr, június 30. – július 2. (ingyenes)

Június 30. és július 2. között ismét egy óriási játszótérré változik Győr városa, ugyanis a Vaskakas Bábszínház ismét megrendezi a Győrkőcfesztivált! Az ország egyik legnagyobb szabadtéri, ingyenes családi és művészeti fesztiválján 10 helyszínen közel 1000 program várja a családokat. Lesznek koncertek, színházi előadások és rengeteg játék a Dunakapu tértől a Kazinczy és Király utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig. A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből június 30. és július 2. között a Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek. Ingyenes! A karszalagokat a fesztiválközpontban, a Bécsi kapu téren vehetik át a gyerekek, fotóért vagy rajzolt önarcképért cserébe!

5. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál – Balatonalmádi, június 30. – július 2.

Nagy újdonságokkal és minden eddiginél színesebb programmal jön idén az ötödik Bondoró. Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága, nagykoncertek és nem utolsó sorban egy páratlan, új helyszín várja 2023-ban azokat, akik ellátogatnak az eseményre. A magyar előadók mellett 10 nemzet összesen 24 nemzetközi produkciója várja a látogatókat június 30. és július 2. között Balatonalmádiban. Részletek itt. Jegyárak itt.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok – Visegrád, július 7-9.

Közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen idézhessék fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várják a látogatókat, a programok öt helyszínen zajlanak – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő esti órákig zajlanak. A napi belépőjegy 14 év alatt ingyenes, 14 év felett 2000 Ft, illetve a lovagi játékokra 1500-4500 Ft.

Tízforrás Fesztivál – Hegykő, július 7-16.

Tíz napon át koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, szabadtéri filmvetítések, kézműves foglalkozások, ökotúrák és szuper gyerekprogramok is várják a látogatókat a Fertő-táj legnépszerűbb fesztiválján. Részletes program és jegyárak itt.

Zsolnay Fényfesztivál – Pécs, Zsolnay-negyed, július 6-9. (a legtöbb program ingyenes)

Július 6. és 9. között ismét fénybe borul Pécs mediterrán belvárosa: jön a Zsolnay Fényfesztivál nemzetközi fényfestőversennyel, a Fény Útja több mint 20 látványosságával, különleges utcaművészeti és zenei programokkal. Részletek itt. Ingyenes!

Dunakanyar Fesztivál -– Nagymaros, július 8.

Gryllus Vilmos koncert, Pál Feri előadás, vezetett túrák, gyerekprogramok, Be Massive Horizon Party, kincskeresés családosoknak térképpel, kézműves foglalkozások és még számos remek program vár rátok a mesés Nagymaroson. Részletek itt. Jegyár itt.

Veszprémi Utcazene Fesztivál – Veszprém, július 19-22. (ingyenes)

Az 1999 óta évenként megrendezett Veszprémi Utcazene Fesztivál Magyarország egyik meghatározó köztéri megmozdulása. A rendezvény ingyenes, minden év július második felében, szerdától szombatig kerül megrendezésre. Helyszínül Veszprém történelmi óvárosa, és annak különböző pontjai szolgálnak, amelyek az elmúlt években teljesen megújultak, és már ezért is érdemes Veszprémet útba ejteni. Részletek itt. Ingyenes!

Művészetek Völgye – Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend, július 21-30.

Balaton-felvidék, Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend. Tíz napon át koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal, zöld programokkal, hangversenyekkel, újcirkusszal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal telnek meg az utcák, az udvarok és a terek. Részletes program itt. 6 éves korig ingyenes, egyéb jegy és bérletárak itt.

30. Kabóciádé Családi Fesztivál – Veszprémvölgy, Kolostorok és Kertek, július 28-30.

Július 28. és 30. között rendezi meg a Kabóca Bábszínház 30. Kabóciádé Családi Fesztiválját Veszprémben, a Kolostorok és kertek rendezvénytéren, ahol idén is minden korosztály számára kínálnak programokat. Részletek itt.

Krisna-völgyi Búcsú 2023 – Somogyvámos, július 28-30.

Az idén 30 éves Krisna-völgy több, mint 50 helyszín, 280 hektáron, és több, mint 300 Krisna-hívő, aki vár benneteket, hogy megismerhessétek India művészetét, lelki tudományát, a vegyszermentes gazdálkodás rejtelmeit, a természet közeli oktatás, játékok és életvitel gyöngyszemeit. Részletek itt. Jegyárak: 2500-4000 Ft/nap.

Strandok Éjszakája – országszerte, július 29.

Immár 14. alkalommal rendezik meg a Strandok Éjszakáját hazánk strandjai, termálfürdői és aquaparkjai. Színes programokkal, éjszakába nyúló fürdőzéssel és kedvezményekkel is készülnek ezen az estén. Részletek itt.

Pöttömkert – Budapest, Budapest Park, július 30., vasárnap 14:00-19:00

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot – ilyenkor születik meg a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, amely remek programokkal várja a lurkókat. Ezen a délutánon lesz Eszter-lánc Duett, Rutkai Bori Banda koncert, Batyu Színház és még sok minden más. Részletek itt. Jegyár: gyerek 1000 Ft, felnőtt 1500 Ft.

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot, amit a felnőttek is szeretni fognak!