A legjobb családi programok májusban

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Belvárosi Családi Piknik – az Olimpia Park születésnapja, május 12., 10:00-18:00 (ingyenes)

Barangoljatok régi házakban, ünnepeljetek és piknikezzetek az Olimpia parkban, kiránduljatok a Balatonnál, ismerkedjetek meg múzeumokkal, találkozzatok pagonyos szerzőkkel, vegyetek részt közösségi programokon és természetesen a hónap utolsó hétvégéjén az egész város a gyerekeké. Májusi programok Anyák napjától a Gyereknapig a Minimatiné válogatásában!

Budapest100 – városszerte, május 5-6. (ingyenes)

Barangoljátok be együtt a régi házakat, miközben itt-ott koncertekbe, beszélgetésekbe és gyerekprogramokba is belefuthattok. Az idei évben a terek kapják a legtöbb figyelmet, de érdemes átböngészni a részletes programot! Néhány programra regisztrálni kell.

Anyák napja a Ringatóval – MOMKult, május 5., 9:30-14:00 (ingyenes)

Immár sokéves hagyománnyá vált, hogy a családok együtt énekelve ünneplik meg az Anyák napját a Ringató csapatával. A program ideje alatt LEGO játékszoba a nagyobbaknak, könyves mesesarok, családi fotósarok, optikai szűrőbusz, profi hordozási tanácsadás, könyv- és játékvásár, kézműves foglalkozás is lesz. Ingyenes!

Nyitott Balaton – egész májusban, minden hétvégén

Szuper programokkal vár benneteket egész hónapban a Nyitott Balaton programsorozata. Lesz többek között május 5-én Kecskeköröm ünnep Tihanyban, május 12-én Folly Arborétum nyílt nap, pünkösdi programok, sportversenyek és vezetett túrák.

Belvárosi Családi Piknik – az Olimpia Park születésnapja, május 12., 10:00-18:00 (ingyenes)

Színpadi programokkal, kézműves foglalkozásokkal és sok-sok játékkal várnak benneteket idén is a Belvárosi Családi Pikniken. Fellép többek között Szalóki Ági, személyes kedvencünk, a Tintaló Társulat, a Langaléta Garabonciások, a Ringató csapata, a Turay Ida Színház, Méhes Csaba és a Brass in Five, a MárkusZínház és még sokan mások. Ingyenes!

Eleven tavasz a Bartókon – Bartók Béla úti éttermek, üzletek, galériák, május 11-13. (ingyenes)

Ezúttal nem egy másik ország kultúráját látják vendégül az utcán, hanem Téged. Menjetek kávézni, kóstolni, játszani, szórakozni, közösségi programokban részt venni, piknikezni a Bartókra! Íme a részletes program. Ingyenes!

V4 Kerékpárverseny és családi nap – Várkert Bazár, május 12., 10:00

Akit kevésbé érdekel a tekerés, annak is remek program lehet a kerékpárverseny indító napja, hiszen a verseny rajtja családi mulatsággal egészül ki. Zenével, gyermekprogramokkal és gasztronómiai remekekkel készülnek. Ingyenes!

Múzeumok Majálisa – Múzeumkert, május 13., 10:00-18:00 (ingyenes)

Idén is közel 70 múzeummal találkozhattok a Nemzeti Múzeum kertjében a Múzeumok Majálisán. Nemcsak bemutatkoznak majd, hanem lehet játszani, rajzolni, kipróbálni sok mindent és színpadi programok is lesznek. Ingyenes!

Nyári PagonyFeszt – Petőfi Irodalmi Múzeum, május 26., 10:00-14:00

Cirkuszos-színházas Pagonyfeszttel készülnek a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében május 26-án, szombaton! Ébredjetek reggel Maszattal, majd egy szuper Boribon koncerttel, ismerjétek meg Marék Veronika meséjét A bohóc és a kis majmot egy különleges színházi előadásban, és hallgassátok meg Pöttyös néni történetet, melyet Molnár Piroska mesél el majd. A Budapest Bábszínház pedig elhozza Jakabot. Egész nap zsonglőrködhettek és beleshettek a cirkusz kulisszái mögé a Tintaló Cirkusz jóvoltából, ráadásul kipróbálhatjátok a régebbi és legújabb Brió favonatokat. Belépő: felnőtt 1500 Ft, gyerek 800 Ft, családi 2500 Ft (2 felnőtt + gyerekek).

Belvárosi Fesztivál – Szabadság tér, Erzsébet tér, Zrínyi utca, Vigadó tér, Belvárosi Piac, május 25-27. (ingyenes)

Idén május utolsó hétvégéjén rendezik meg az egyik legnagyobb ingyenes budapesti fesztivált a Belvárosban. Szokás szerint szinte minden nagyobb tér koncertekkel, programokkal telik majd meg ezen a hétvégén. Ingyenes!

Nyíló teraszos helyek

Ha május, akkor megnyitottak városszerte a szuper gyerekbarát teraszos helyek a Római-parttól a Valyo-partig, Pesten és Budán. Irány a Fellini Kultúrbisztró, a Halkakas terasz (Kupak és Dugó Bár – Római Parton a Csónakház Mulató mellett), a Nap bácsi, a Valyo Kikötő, a Dunaparty Megálló, az újpesti Kabin és a városligeti Kertem és Zöld Küllő.

+1 Gyereknap

Természetesen idén is összegyűjtjük egy külön válogatásban a legbulisabb, legkreatívabb, legtűzoltósabb és legvagányabb budapesti és közeli gyereknapi programokat, melyet hamarosan olvashattok nálunk!

Hétről hétre bemutatjuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.