A kuflik és az Akármi – Ebből még bármi lehet! hamarosan a mozikban!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
A kuflik és az Akármi

Augusztus 12-én kerül a mozikba A kuflik és az Akármi, ezzel egy időben pedig megjelenik az új kufli könyv is. A hét főhős – Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc – harmadjára csábítják a moziba a bolondozásra, felhőtlen szórakozásra vágyó családokat. A filmet 6 éves kortól ajánlják.

A kuflik és az Akármi 10+1 humoros történetet tartogat a nézőknek. Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben. A filmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, no és legfőképpen: hogy mi is az az Akármi! A hét kufli emellett olyan új szereplőkkel is megismerkedik, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos flömd, aki szökdelős-elkapdosósozni is tud, Szamóca Anyóka, aki a boltjában ezernyi furcsa dolgot árul, nem is beszélve a csavargó Vándorkaktuszról, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre. Az új Kuflik mozifilmben semmi sem az, mint aminek elsőre látszik (vagy épp nem látszik) és a nézőkre van bízva, hogy akármibe bármit beleképzeljenek. Ahogyan azt a film szlogenje is mondja: Ebből még bármi lehet!

A kuflik és az Akármi mozifilmben a szereplők ezúttal is Scherer Péter hangján ontják a poénokat és a rap-dalt, míg a hangzásvilág Alpár Balázs zeneszerző munkája. A film a KEDD Animációs Stúdió műhelyében készült, producere a Bogyó és Babóca-filmeket is jegyző, Oscar-nominált M. Tóth Géza, a rendezőa Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf. A filmben látható 10+1 történet szövegét a Kuflik-könyveket szerző Dániel András írta.

A filmmel egyszerre jelenik meg a legújabb, immár 17. kufli könyv is a Pagony Kiadónál. A film címével megegyező A kuflik és az Akármi című új részben ismét 2 történetet olvashatunk. Mindenkinek ismerős az az érzést, amikor reggel kinéz az ablakon, és nem tudja eldönteni, tél van vagy nyár. Nos, pontosan ez történik a hét kuflival is a legújabb kötetben! Mielőtt nagyon összevitatkoznának, elmennek a varázsgombákhoz, ahol kiderül, hogy új évszak köszöntött be. Rögtön meg is próbálnak nevet keresni neki: vajon a szörcsönd vagy a langyofagyolán lenne jobb?
Persze ha csak simán ősz van, akkor is akad látnivaló az elhagyatott réten – Titusz és Fityirc például kiállításra mennek. Igaz, Titusz eleinte nem igazán érti az Akármit, ám végül alig akarja záráskor elhagyni a terepet. A könyvhöz foglalkoztató füzetet is tudtok vásárolni.

JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Pasqualini Zoltánné Évának kedvezett, aki 4 fős családi belépőt nyert! Írtunk neki emailt is!

Játsszatok velünk és nyerjetek 4 fős, családi belépőt a film premier előtti vetítésére. Nincs más dolgotok, mint a következő kérdésre elküldeni a választ 2021. augusztus 5-e éjfélig a jatek@minimatine.hu címre:

Mi az új kufli film betétdalának a címe?

Egy kis segítséget itt találtok. (A film premier előtti vetítése, amelyre a 4 fős nyeremény mozijegy szól, 2021. augusztus 10-én, kedden, 16:30-tól lesz a budapesti Aréna Pláza mozijában.) Általános játékszabályzat itt.